Tom Klemtoon Egbers

30 Aug

HeraclesUpdate 21.00 uur:

Het wordt nog een keer de tragiek van Tom Egbers: dat hij alleen wordt herinnerd als degene die de domme Almelose uitspraak van Heracles in de Nederlandse sportwereld heeft gexc3xafntroduceerd. Vandaag ging hij weer een stapje verder. Hij had het over de Griekse helden Heracles en Ajax en hij bestond het nu ook de naam van de Griekse held zelf fout te beklemtonen.

Het is misschien kinderachtig, maar het irriteert mij mateloos, ik hoop dat Heracles zo snel mogelijk uit de eredivisie verdwijnt zodat wij van dit achterlijke gedoe verlost zijn. Of Tom Egbers moet opkrassen. De Studio-Sport-collega’s hebben zich jaren geleden al solidair verklaard, vanuit die hoek valt geen heil te verwachten.

No Responses to “Tom Klemtoon Egbers”

 1. Mau August 31, 2009 at 7:42 pm #

  Ook een ergernis. Zo’n beetje iedereen denkt dat Ajax vernoemt is naar een forse held uit de Griekse mythologie, een vriendje van Achilles. Echter, Ajax is genoemd naar een andere Ajax die bekend stond om zijn snelheid.

  Nee, ik heb niks beters te doen…

 2. Wally Kaal September 1, 2009 at 12:39 pm #

  Ik deel je ergernis en irritatie wat betreft Tom Egbers HJ. Wat mij persoonlijk ook irriteert zijn mensen die schrijven dat iets hen ergert, terwijl ze bedoelen dat ze zich aan iets ergeren. Je zegt: ik erger me aan iets, en iets irriteert me. Snappie?
  Nu ben ik geen taalpurist, maar een beetje je aan de regeltjes houden, kan geen kwaad.
  Overigens zijn er best veel mensen die zich ergeren aan mijn ‘toontje.’ Mijn belerende informatie irriteert hen mateloos. En dat vind ik dan ook weer niet zo heel gek. Maar af en toe moet ik dit toch weer even kwijt.

  Vriendelijke groeten,

  Wally Kaal

  Beste Wally,

  Meestal let ik er wel op, maar in de haast gaat er wel eens wat mis. Heb het nu aangepast, dus nu denkt iedereen: waar heeft die Wally het over? En dat irriteert jou dan weer.

  Hendrik Jan

 3. Wally Kaal September 2, 2009 at 11:00 am #

  Beste Hendrik Jan,

  Het is inderdaad best irritant dat mijn tekstje nogal onzinnig wordt vanwege jouw verbetering. Maar om nu te zeggen dat het me irriteert, gaat te ver. Belangrijker is dat jouw Tom Egbertsstukje taaltechnisch klopt. Stel dat die Tom Egberts het ook leest. Dan zou hij deze milde kritiek, arrogant als hij is, terzijde kunnen schuiven vanwege deze vergissing. En dat gun ik hem niet. En jou ook niet.

  Wally Kaal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: