Woensdag 26 augustus: Gaston's sprookjesvilla, Trouw over Kampen & Putten in Zutphen

26 Aug

Gastonstarreveld

Hebben we het hier over het zogenaamde Hxc3xb6rchner-syndroom’? Je verhuurt een pand en ‘kiekeboe’: hennepkwekers (of erger) erin. Kan gebeuren. Keeper Coutinho overkwam het, leek me altijd al iemand die graag in de polder wilde wonen, nu Bekende Nederlander Gaston Starreveld. Samen met vrouw Marisa heeft hij spoorslags hun woonplaats Marbella verlaten omdat er in hun huis in Nederland een wietplantage is ontdekt.

Volgens Starreveld zouden cirminelen zijn huis hebben gehuurd en zonder dat hij het wist er een wietkwekerij begonnen zijn. Starreveld is ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij en woont met zijn gezin het grootste deel van het jaar in Spanje. Hij begon daar met een grand cafxc3xa9, maar dat werd een fiasco.

Nu geloven we iedereen graag, dus ook Starreveld, maar dan heb je weer onze Haarlemse correspondent die roet in het eten gooit. "Ik rij voor mijn werk vier keer per dag langs dat huis en heb hem er pas nog naar binnen zien lopen. Niet langer dan twee weken geleden. Ik zei nog tegen mijn collega: "Kijk, daar is Gaston, zullen we effe tegen hem zeggen dat we de jackpot willen?"

Feit is: dat huis staat al minimaal twee jaar te koop en Gaston zit in geldnood vanwege zijn erbarmelijke horeca-avontuur in Spanje. Die villa van hem is nou niet echt een optrekje dat iemand huurt om een plantage in aan te leggen."

Met andere woorden: alsof hij er zelf meer van weet. Nader onderzoek zal het leren, laten we hem voorlopig het voordeel van de twijfel geven.

                                                             *

KampentrouwIn Kampen worden vandaag de slachtoffers van de brand begraven. In Trouw een achtergrondartikel over de religieuze achtergrond van het gezin Strijker-Gabor. Ze hoorden bij de groep van Beth-El of ‘Kerk van Bergerxe2x80x99, een soort pinksterbeweging, genoemd naar de Duitse Emma Berger die in 1958 met haar evangelisatiewerk begon. Ze had grote aandacht voor het leed dat Duitsland Joden had berokkend.

"Ze werkte daarbij samen met haar xe2x80″ ook ongetrouwde xe2x80″ zus Else. In de jaren zeventig hielden ze bijeenkomsten in Nederland; de groepering werd nooit groter dan duizend mensen. In Israxc3xabl vestigden sommigen van deze christen-zionisten zich in wat een kibboets moest worden, Beth-el; daar zouden alle kerkleden naartoe gaan. In 2006 woonden er achthonderd mensen in het Noord-Israxc3xablische Zichron Yaxe2x80x99acov."

De familie Strijker moest in 2008 uit de kibboets vertrekken omdat de vader kritiek had op het korte zwangerschapsverlof (zes weken). Bron van het artikel is Rien Ipenburg, mede-schrijver van het in 2008 verschenen ‘Handboek Christelijk Nederland’. Daarin worden 648 geloofsgemeenschappen genoemd, maar deze zat er nog niet bij. In Nederland zouden er maar enkele tientallen leden zijn.

                                                            *

ZutphenvietsduboiswebIn Zutphen gaat vandaag het proces tegen Ron P. verder, met het requisitoir van de officier van justitie. Daar is weinig nieuws van te verwachten, behalve de eis: wat zal ze doen? Gezien de vele publiciteit kan ze niet met een ‘normale eis’ volstaan (twaalf jaar, blijft er in het vonnis acht van over). Ik zou er maar zestien van maken.

De moeder van Christel Ambrosius zal vandaag gebruik maken van haar spreekrecht. Het is vooral interessant wat ze gaat zeggen over de twee mannen (Herman Dubois, op de foto links met vrouw Anja, en Wilco Viets, rechts op de foto) die onschuldig hebben vastgezeten.

Was niet haar schuld, maar de familie Ambrosius – en een aantal kennissen – hebben zich altijd erg hard en onvriendelijk opgesteld tegenover de veroordeelden, ook toen ze al waren vrijgesproken. Een excuus zou op zijn plaats zijn, maar ik schat zo dat dat er niet in zit.

Herman Dubois zit vanavond bij Knevel & Van de Brink, wie het dan nog niet via de media heeft vernomen zal er dan wel meer over horen.

Advertisement

No Responses to “Woensdag 26 augustus: Gaston's sprookjesvilla, Trouw over Kampen & Putten in Zutphen”

 1. ed August 26, 2009 at 10:15 am #

  Wat Gaston betreft: ik had ook zo maar dat gevoel. Geldnood -> wietplantage.

  Ik weet even niet of Ron P van moord of doodslag of misschien verzwaarde doodslag wordt beschuldigd. als het moord is kan het maximaal dacht ik 15 jaar worden + mdat ze er nog iets bij kunnen doen voor de verkrachting, maar het optellen van strafffen is me in nederland altijd een beetje duister gebleven.

  Je kunt je echter afvragen waarom hij niet dezelfde eis krijgt als Ryan Pieters (levenslang) voor verzwaarde doodslag. Is wat Ron P heeft gedaan dan zoveel minder erg dan wat Ryan P heeft gedaan?

 2. Reindert August 26, 2009 at 10:51 am #

  quote HJK “… de familie Ambrosius – en een aantal kennissen – hebben zich altijd erg hard en onvriendelijk opgesteld tegenover de veroordeelden, ook toen ze al waren vrijgesproken.”
  Dit geldt weliswaar voor de moeder van Christel, Marijke Simon. Maar niet voor de vader, Harm Ambrosius, die al in 1995 pleitte voor een nieuw onderzoek. Hij heeft nooit geloofd in de schuld van Du Bois en Viets.

 3. Jacqueline August 26, 2009 at 1:23 pm #

  Ik heb net de redevoering van Marijke Simon gelezen in de zaak Putten.

  Ik blijf bij mijn standpunt dat veel journalisten over lijken gaan maar wat die vrouw verkondigd is naar mijn mening wel heel erg dubieus.

  Ze heeft het over de integriteit en privacy van Christel, haar deelname aan het normale dorpsleven, die door de vrijspraak van de 2 van Putten onmogelijk is geworden en het verwerkingsproces moeilijker is geworden nu Ron P. zich beroept op zijn zwijgrecht.

  Zij beklaagd zich ook over de hartsvriendin van Christel die een boekje had geschreven.

  Wat had die mevrouw dan gewild?
  De 2 van Putten nooit meer vrij?
  Helemaal geen woord meer reppen over die zaak zodat de focus eraf zou zijn?

  Hier klopt iets niet!!

  Melktandje!

 4. K.Hakvoort August 26, 2009 at 4:52 pm #

  Iemand op basis van anonieme getuigenverklaringen verdacht maken lijkt me wat anders dan iemand “het voordeel van de twijfel gunnen”.

 5. Piet Pietersen August 26, 2009 at 6:19 pm #

  Mocht Ron P. 15 jaar krijgen,is het wel vreemd dat de eerst veronderstelde daders veel minder kregen.

  Doodslag verkrachting door 1 man gepleegd weegt kennelijk zwaarder dan in vereniging gepleegd.

 6. ed August 26, 2009 at 7:28 pm #

  @Reindert
  Dat zal wel wat spanning in het huwelijk hebben opgeleverd.
  Inmiddels is inderdaad gebleken dat er bij de moeder geen excuus af kon voor Viets en Dubois.

 7. Reindert August 26, 2009 at 7:59 pm #

  @ Ed
  De ouders waren toen al gescheiden.

 8. Andre August 26, 2009 at 9:43 pm #

  HJ!!!
  Helemaal niks over het passageonderzoek.
  Waarschijnlijk omdat wat er over te vertellen valt niet in het voordeel van de verdachten is…
  Voorspelbaar!!

 9. YM August 26, 2009 at 9:49 pm #

  Die moeder is niet goed bij dr hoofd volgens mij, kan me daar wel wat bij voorstellen als de moord op je dochter, wat al zwaar is, zo een nationale zaak wordt..maar ze is het echt een beetje kwijt. Beetje om zich heen slaan naar degenen die zich altijd ten volle gegeven hebben voor de zaak (peter r de vries) en tussen de regels door (zo vat ik het tenminste op) nog steeds niet in de onschuld van die Dubois en Viets geloven. Heeft ze het over haar leven in het dorp…wat denk je van het leven van die 2 mensen?

 10. Pat August 26, 2009 at 10:58 pm #

  Bizarre verklaring van mevrouw Simon.
  vragen genoeg nog in deze omstreden zaak.

 11. Milan August 27, 2009 at 1:00 am #

  @ Piet P.

  onze vriend Ron P. heeft geen blanco strafblad. Hij heeft meerdere gewelddelicten op naam waar hij voor veroordeeld is. Dat zal mee zijn gewogen.

 12. Henk ZH August 27, 2009 at 1:05 pm #

  “Je kunt je echter afvragen waarom hij niet dezelfde eis krijgt als Ryan Pieters (levenslang) voor verzwaarde doodslag. Is wat Ron P heeft gedaan dan zoveel minder erg dan wat Ryan P heeft gedaan?” vraagt Ed zich af.
  Een vergelijking met een andere moordzaak in een ander land gaat natuurlijk altijd mank. Daarnaast, een strafeis is op meer gebaseerd dan alleen ‘hoe erg’ het misdrijf is.

 13. johan August 27, 2009 at 4:29 pm #

  Het spreekwoord van Gaston luidt!

  WIE NIET TEELT /HOOFDPRIJS WINT/OF ERFT/
  WERKT TOT DIE STERFT.

 14. Piet Pietersen August 27, 2009 at 6:55 pm #

  @Milan
  “onze vriend Ron P. heeft geen blanco strafblad. Hij heeft meerdere gewelddelicten op naam waar hij voor veroordeeld is. Dat zal mee zijn gewogen.”

  Dat klopt dan dus niet,het is weliswaar een vreemde snuiter maar geen serieverkrachter of zoiets.

  Eigenlijk heeft ie niet veel schokkends gedaan,behalve die zaak dan.

 15. Den Haag August 27, 2009 at 9:11 pm #

  Een 73 jarige vrouwelijke kennis van mij uit Den Haag kreeg ook zo huurders in haar huis. Wietkwekerijtje van 1200 plantjes. De oude dame stond op de telex om opgespoord te worden, daarna werd zij achtervolgd door de huisbaas en bij eneco en wilde men dat zij voor alle schade opdraaide. 12.000 euro wilde men dat zij ophoestte met een aowtje! Had zij maar beter moeten weten vond iedereen. Terwijl zij een oppervlakkige kennis met een kind uit de brand trachtte te helpen. Die kennis bleek allang bekend bij de politie, het huis stond al een tijdje onder toezicht dus men wist allang hoe de vork in de steel zat. En toch moesten ze de oude dame hebben en niet de dader. Uiteindelijk hebben de kinderen van de bejaarde dame bijna een jaar gevochten en hebben zij alle zaken tegen de dame terug kunnen draaien. Niet door het recht aan hun kant te hebben maar door een beroep te doen bij de hoogste bazen van de betrokken instanties en hen letterlijk aan te spreken op hun moraliteit! Succes Gaston, er staat je nog wat te wachten, de eerste veroordelers hebben de kop al opgestoken. De bejaarde dame zou ook wel een lekker zakcentje gehad hebben werd er door onbekende bemoeials van de daken geschreeuwd!

 16. Ada August 27, 2009 at 9:40 pm #

  Mwah Piet, het is maar net wat je schokkend vindt. Hij brak regelmatig in, is daar ook voor veroordeeld. Misschien is de moord ook een gevolg van een inbraak met het betrappen door Christel?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: