Verdachte Moeders Schoot in beeld

24 Aug

Update 22.00 uur:

VerdachtezaakerbasDe man die wordt verdacht van de moord op Arzu Erbas, van het kinderdagverblijf Moeders Schgoot in Amsterdam, is nu in beeld. De politie heft een foto van hem verspreid, staat op de website van RTV Noord-Holland

De verdachte is de 41-jarige Nevzat Koyak. Hij is geboren in Turkije en is illegaal in Nederland. Hij is volgens de politie verslaafd aan alcohol en drugs en heeft geen vaste verblijfplaats. Hij zou gevaarlijk en onberekenbaar zijn en is ook al eerder bij geweldsmisdrijven betrokken geweest.

De 32-jarige Arzu xc3x87akmakxc3xa7i-Erbas werd op maandagavond 10 augustus 2009 neergestoken op een parkeerplaats aan de Dr. H. Colijnstraat, vlakbij het kinderdagverblijf. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis.

Volgens de politie was er geen relatie tussen dader en slachtoffer. De moord zou niets te maken hebben met het kinderdagverblijf of met ouders van de kinderen daar.

De man is nog voortvluchtig, tips die tot zijn aanhouding leiden leveren 5000 euro op.

No Responses to “Verdachte Moeders Schoot in beeld”

 1. chiel August 25, 2009 at 1:35 pm #

  Ik vind het echt vreemd. Een gestoorde Turk vermoordt een Turkse. Waarom?
  Dit is in mijn ogen niet zomaar! Als die gestoorde Turk graag zou willen moorden zou hij toch al eerder toegeslagen hebben? En eerder een ander pakken.
  Ik denk dat mevrouw van Moeders Schoot weleens een dubbelrol speelde en als informant voor haar Turkse vriendjes van Erbakan informatie verstrekte om landgennoten spioneerde en hier een motief ligt?
  Het is niet zo maar.

  Beste Chiel,

  Het kan ook zijn dat hij haar gewoon wilde beroven, een domme junkenmoord.

  Hendrik Jan

 2. chiel August 25, 2009 at 9:50 pm #

  Nee Hendrik Jan, ik geloof er niets van mijn gevoel zegt er meer achter steekt en deze Junk zoals hij na voren werd gebracht bewust haar om moest leggen.
  maar we moeten maar afwachten wat deze zaak nog gaat brengen?
  maar vond het zeker schokken je zo aan het einde moet komen.

 3. Ada August 26, 2009 at 1:15 am #

  Waarom zo achterdochtig? Ik zie het niet hoor! Het enige beeld dat bekend is van deze Arzu is het beeld van een hardwerkende, geintegreerde, enorm warmhartige vrouw. Turkse mannen reageren op eertriggers, zoals een vrouw die het beter doet dan zij, een overspelige vrouw, een vrouw die wil scheiden of een vrouw die hen dreigt te overleven. (Zie Marion en Romy)
  Als het niet een getriggerde pa is dan is het toch minimaal een jaloerse traditionele Turk. Junk of niet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: