Maandag 24 augustus: Zoeken naar 'drie idioten' & Liegende Rechter

24 Aug

Robbiehyves

We moeten er maar mee leren leven: in deze maatschappij kun je je niet langer beschermen tegen eenlingen (of een kleine groep) die het verpesten voor de anderen. Drank of drugs en jeugd blijft een riskante combinatie. De ‘drie idioten’ van Sunset Grooves die lukraak aan het schieten waren, zullen wel gevonden worden, maar daarmee is het probleem niet opgelost. De slachtoffers van het geweld in het uitgaansleven zijn lang niet altijd aanstichters of betrokkenen bij een conflict, meestal worden juist onschuldigen getroffen of de vredestichters. De verhalen over zinloos geweld in het uitgaansleven onder Nederlandse jongeren (ook als ze in het buitenland zijn) rijzen de pan uit. Maar als iemand het op het nippertje overleeft, hoor je er verder niks over. Robby van der Leeden (19) uit Rotterdam overleefde ‘Hoek van Holland’ niet. Het zal nog een hele toer worden om de dader te berechten: wie loste het dodelijke schot?

                                                  *

"Hij had een advocaat aangeklaagd die zei dat de vicepresident in de Chipshol-zaak raadslieden had gebeld. Westenberg ontkende dit onder ede, maar het hof gelooft hem niet." Let wel, het gaat hier over de vice-president van de rechtbank Den Haag, Hans Westenberg. Naast een Rammende en een Rijdende hebben we nu dus ook een Liegende Rechter.

Westenberg, gaat met vervroegd pensioen omdat hij in opspraak is geraakt. Hij vertrekt op verzoek van de rechtbank, xe2x80x98in goed overlegxe2x80x99. In een tussenarrest van het gerechtshof Den Haag van eind juni stelt het hof dat Westenberg heeft gebeld met advocaten in de Chipshol-zaak, die hij onder zich had.

Ook opmerkelijk: in dezelfde krant een uitvoerig stuk van Trudy Dehue, de Zomergaste over depressiviteit. Op de zaterdag voordat ze Zomergast was veegde een collega van haar, Willem van der Does, de vloer aan met het boek van Trudy en haar opvattingen over depressie.

Een merkwaardig rancuneus stuk was dat, in de uitzending werd er wijselijk niet aan gereferreerd, nu doet Dehue dat in xc3xa9xc3xa9n keer en wel zeer doeltreffend. Ze maakt duidelijk dat Van der Does haar boek helemaal niet heeft gelezen en de afmaker komt aan het eind: Van der Does heeft zelf twee jaar geleden een boek over de opmars van de depressies geschreven, maar dat deed niks.

No Responses to “Maandag 24 augustus: Zoeken naar 'drie idioten' & Liegende Rechter”

 1. Jay August 24, 2009 at 9:14 am #

  Zijn die drie (of vier) “idioten” niet de undercoveragenten zoals die te zien zijn op het filmpje?

  http://www.ad.nl/binnenland/3443811/Agenten_in_het_nauw_gedreven.html

 2. Michel August 24, 2009 at 9:36 am #

  Dreigingsanalyse en het vertrouwen in de rechtsstaat

  Vragen, vragen en nog eens vragen. Dat roept het nieuws rond Sunset Grooves op. Als je ‘s middags al weet dat er hooligans van plan zijn een feest te verstoren, waarom worden dan niet a) de veiligheidsmaatregelen ernstig aangescherpt of b) het feest afgelast?

  De politiek rolt over elkaar heen met het uitstekende van beschuldigende vingers, maar minstens zo interessant is de vraag of er een goede dreigingsanalyse is gemaakt. En of er adequaat pro-actief is gehandeld door de driehoek burgemeester, officier van justitie en korpschef. Was een noodbevel niet op zijn plaats?

  Ondertussen wordt het rechtsgevoel van de burger ernstig aangetast als een liegende rechter niet voor zijn meineed veroordeeld wordt (op meineed staat maximaal zes jaar) maar met vervroegd pensioen mag gaan. Dit soort besluiten werkt uitspraken als ‘Ach, de heren houden elkaar toch allemaal de handjes boven het hoofd. Het is allemaal klassejustitie’ alleen maar in de hand.

  Dat kan toch niet de bedoeling zijn als er gesproken wordt de noodzaak met zijn allen vertrouwen in de rechtsstaat te houden.

 3. DR August 24, 2009 at 9:51 am #

  ben benieuwd naar het onderzoek, de volgende theorie kan ook…. undercoveragenten of agenten hebben de schoten gelost. Na de schoten kwam er paniek en ook menigte op deze agenten af…opnieuw geschoten en nu ook gewonden hierdoor en een dode. Op de foto die getoond werd meende ik een Walter P-5 te zien, dat is een politie wapen.

 4. ed August 24, 2009 at 10:16 am #

  We hadden al een liegende rechter: rechter Buyne: raadslid in AMsterdam die loog over haar bijdrage aan een onderwijs folder waarin de PVV/Wilders als voorbeeld werden gesteld
  http://www.standejong.nl/2008/04/11/wat-te-doen-met-rechter-buyne/#more-843

 5. DR August 25, 2009 at 8:59 am #

  Volgens mij was ik de eerste met de juiste theorie…. pas later op de dag werd het bekend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: