Doofpot in Hoek van Holland?

24 Aug

Update 13.45 uur:

Reactie op de gebeurtenissen in Hoek van Holland.

"Het is inmiddels wel duidelijk wat er in Hoek van Holland is gebeurd, dunkt me. De politie heeft daar als enige vuurwapens gebruikt; de vier stillen die met de ruggen tegen mekaar staan, duidelijk in dat filmpje in beeld, zijn van de voetbalunit Rotterdam. geen twijfel. Die kwamen blijkbaar in de verdrukking, om welke reden dan ook. De eerste schoten zijn waarschijnlijk hun waarschuwingsschoten in de lucht geweest.

Daarna zijn ze de VIP-tent in gevlucht, ook in beeld, en die is vervolgens door de razende horde eromheen aangevallen en half gesloopt. Daarna is er door de politie gericht geschoten. Terugtrekken houdt ergens ook een keer op blijkbaar. Wanneer schiet je als agent op een menigte? En is er verschil met Iran dan, om maar eens een dwarstraat te noemen als het gaat om recent pittig politieoptreden…

Waarom valt die horde jongeren die vier stillen dan aan? Bezopen, doorgesnoven en geruchten dat Ajaxhooligans er ook zijn. Als je weet dat er twee weken eerder in Rotterdam twee Ajaxhooligans een cafxc3xa9 zijn ingetrokken om daar hun wapens leeg te schieten niet eens een compleet maf scenario ook. Niet als je enigszins beneveld bent en de volkshysterie zijn werk doet.
Men denkt dat "de joden" in die VIP-tent zitten en valt aan. Niks harde kern hooligans, maar gewoon op sensatiebeluste Rijnmondjeugd.

Dat er dan een 19-jarige jongen vervolgens een politiekogel moet terugkoppen:
dieptriest. Maar nog triester vind ik de wijze waarop politie nu naar buiten toe communiceert. Doofpot eerste klas voorlopig. want dit is vanaf seconde xc3xa9xc3xa9n bekend bij ze, zeker weten."

No Responses to “Doofpot in Hoek van Holland?”

 1. Michel August 24, 2009 at 6:10 pm #

  Deze update verwoord aardig het gevoel dat ik er bij krijg. Waar blijft de roep van politici om een diepgravend xc3xa9n onafhankelijk onderzoek? Schone taak voor de journalistiek?

 2. Piet Pietersen August 24, 2009 at 6:20 pm #

  Die mannen hadden ongeacht wie hun uit de tent wou trekken mogen schieten,ze trokken zich netjes terug.Ik zie het verschil niet of je door sensatiebeluste Rijnmondjeugd word gelynched of door echte(wie dat dan ook mogen zijn)hooligans.

 3. Piet Pietersen August 24, 2009 at 6:23 pm #

  Doofpotaffaires zijn niet na 1 dag,laat ze eerst even onderzoeken.

 4. Ome Joop August 24, 2009 at 7:33 pm #

  De vergelijking met Iran is zo belachelijk dat er ik maar niet op in ga. Tijdens het terugtrekken van het open veld werd al een agent neergeslagen. Hadden ze zich door deze hersenloze doorgesnoven en dronken horde moeten laten afslachten dan? of denk je dat ze voor hun plezier zijn gaan schieten? Deze dienders zullen ook nog eens moeten leven met de mogelijkheid dat een van hen een jongen van 19 heeft doodgeschoten als er inderdaad alleen door de politie geschoten is. Ik wens hen heel veel sterkte.

 5. K.Hakvoort August 24, 2009 at 8:23 pm #

  Bedenkelijk om zo’n ophitsend stuk in dit stadium zo’n prominente plek te geven, ook als het achteraf waar zou blijken. De emoties bij grote groepen betrokkenen lijken me daarvoor veel te groot.
  Na anderhalve dag kan men natuurlijk nooit van een doofpot spreken. Dat zou op zijn vroegst na maanden kunnen.

 6. begrijputniet August 24, 2009 at 9:45 pm #

  Hoezo 3 agenten in burger, en bewapend ? Hoe moet je die herkennen dan ? Met hun kale testoron koppen doen ze echt niet onder voor hooligans. Passen prima in het plaatje .
  Dat er agenten in burger rondlopen prima, sterker nog, noodzakelijk , liefst met oortjes om de troepen daar naar toe te dirigeren waar er opstootjes zijn. Zij waren met zn drieen compleet machteloos en hadden gewoon weg moeten lopen. Omdat er geen versterking in de buurt was ! Wat haal je met zn drieen uit tegen honderden, duizenden hooligans uit Rotterdam, Amsterdam, Den haag en ook nog gemengd met vele families en gewone feestgangers. Geen versterking ? Dan maar vertrekken, uit lijfsbehoud.

  Om nu te blijven met zn drieen en met de ruggen naar elkaartoe , in burger , met je kale kop, schoten lossen in de lucht als waarschuwing , ik zou ook denken wat zijn dat voor een nare skinheads.

  Heb nog niet een ooggetuigenverslag gehoord of gelezen, waaruit blijkt dat die agenten direct gevaar liepen.
  Op de filmpjes, had ik eerst te doen voor deze drie. Nadat ik het nog een paar keer had bekeken, dacht ik, in zo een situatie moet je toch gewoon rustig weglopen ? Je wint het nooit met zn drieen tegen zoveel mensen. Tenzij je vertrouwd op je dienstwapen.

  Heb nog van niemand gehoord dat ook maar een van deze drie direct gevaar liep.

  Lijkt mij een vereiste, nog voordat je waarschuwingsschoten lost.

  Mensen die het bij voorbaat al opnemen tegen deze arme agenten, nou voor dit soort situaties zijn er gewoon procedures en deze hadden al lang op herhalingscursus gemoeten.

 7. L. August 24, 2009 at 10:44 pm #

  juist

  van aanwezige hooligans kun je nog verwachten dat ze die burgeragenten als politie herkennen.
  maar van die dronken en doorgesnoven jochies kun je in het donker niet verwachten dat ze die agenten wel als zodanig herkennen. dat blijkt ook wel als je ooggetuigen verslagen hoort.

  maar wat doen 3 of 4 gewapende agenten in burger van de voetbal-unit daar eigenlijk ?
  die hebben op dat feest absoluut niets te zoeken. en waarom liepen ze niet gewoon weg ? in een veel eerder stadium al ?

  totaal verkeerde inschatting van zaken met dramatische escalatie als gevolg

  en die salvo’s begrijp ik al helemaal niet.

 8. B.A. August 25, 2009 at 12:08 am #

  Ik zie heel erg veel verschillen met Iran. Eigenlijk een reden om de rest van dit stuk maar niet serieus te nemen.
  En inderdaad, nu al gaan roepen dat er sprake is van een doofpot is ook nogal hysterisch.

 9. kalabas August 25, 2009 at 3:18 am #

  goed artikel HJ. Waarom de overheid het blijkbaar nodig vindt om op feestjes mensen met pistolen rond te laten lopen zonder dat zij als agent herkenbaar zijn geeft exact aan in wat voor land we leven.

  De overheid is stiekum, bespioneert haar burgers, en is zelf de grootste oorzaak van zinloos geweld.

  Nu was het een 19 jarige jongen, dan zijn het jonge soldaten of onschuldige burgers, de overheid is terreur aan het verspreiden en niet zo’n beetje ook.

 10. ed August 25, 2009 at 4:41 am #

  juist omdat de politie bij het over de schreef gaan niet tot nauwelijks wordt aangepakt, gaan ze steeds verder. In Pijnacker waren ze ook fout, en in Ondiep waren ze fout, maar het kan allemaal. Iedereen kan fouten maken, maar het vertrouwen in de politie zou gebaat zijn bij openheid en duidelijkheid ipv altijd maar dat waas van een doofpot er om heen

 11. ed August 25, 2009 at 7:30 am #

  Van iedere burger die een wapen trekt en gebruikt uit zelfverdediging wordt dat motief zelden gehonoreerd door de rechtbank. Als daarbij ook nog eens een onschuldige omkomt dan hang je per definitie.

  Voor de politie moet in principe diezelfde zorgvuldigheid gelden.

 12. Robbie August 25, 2009 at 7:55 am #

  Ze hadden een badge om van de politie..En nog werden ze aangevallen. Schei toch uit… Als ze niks doen worden ze vermoord door die debiele hooligans…

 13. mick August 25, 2009 at 10:03 am #

  “every cop is a criminal and all the sinners saints” .

 14. Marina August 25, 2009 at 10:11 am #

  Bij noodweer-exces komt niet zelden voor dat een verdachte wordt ontslagen van alle rechtsvervolging.
  Zie het Bijlmer noodweer arrest (HR 23-10-’84). In deze had een stewardess (ervaren schutter) na een waarschuwingsschot onmiddellijk gehandeld vanuit een directe bedreiging en hevige gemoedstoestand.
  Zij had een dodelijk schot gelost in de borst van een van de daders. Een beroep op noodweer-exces werd gehonoreerd.

 15. sander August 25, 2009 at 1:03 pm #

  http://www.gnoe.nu/pissed

 16. A uit D August 25, 2009 at 4:32 pm #

  Ik was afgelopen zaterdag op dat feest.

  En het geen wat er in het eerste topic word verteld komt aardig in de buurt.

  Ik heb bijna alles gezien.

  Wat die 4 agenten daar tussen dat publiek deden, weet ik ook niet. Ergens hadden ze daar niks te zoeken.

  En als justitie al wist dat er hooligans aanwezig zouden zijn, waarom waren er geen ME-ers? Als ze dit ruim van te voren wisten waarom waren er maar max 15 agenten aanwezig? Bedoel voorkomen is beter dan genezen….

  Het is allemaal erg ge

 17. derrick August 25, 2009 at 5:47 pm #

  Hendrik-jan in welke kroegen moet dat schieten dan zijn geweest ik kom regelmatig in het uitgaansgebied van Rotterdam en heb er niks over gehoord.

 18. Harry August 25, 2009 at 6:07 pm #

  Was ook aanwezig en er wordt teveel bullshit geschreven.

  De beschrijving van de stillen opgejaagd door Hooli’s klopt helemaal, daar zijn ook de meeste schoten gelost.

  Er is echter een grote maarrrrr; deze chaos is na de eerste schietpartij geweest en staat daar weer los van. Er zijn vele incidenten, vecht- en steekpartijen alsmede de dodelijke schietpartij, voor de stillen vs hooli’s geweest. Ook op geheel andere plaatsen op het terrein en in de duinen.

  Als media vervolgens gaan melden dat het alleen politieschoten zijn geweest is dat de doofpot. Totale onzin werkelijk. Antillianen onder elkaar, vs suri’s vs hooli’s, steken, schieten alles, daarna pas de stille pliesies. Zij werden ‘ontdekt’ doordat ze aanhoudingen verichtten waarna grote groepen zich tegen hen keerden. Toen grote salvi schoten, vrijwel allen in de lucht.

  Respect voor die gasten, stonden met zn drieen tegen 1000 doorgesnoven ‘kinderen’ die helemaal waanzinnig waren geworden.

  Erg triest allemaal en ben erg benieuwd wat er uit het onderzoek komt. xc3x89n of er iemand de klokkenluider gaat uithangen als er niets van klopt….

 19. L. August 25, 2009 at 9:38 pm #

  @ derrick

  Cafxc3xa9 xe2x80x99t Kruispunt aan de Beijerlandselaan

  http://www.ad.nl/rotterdam/3419931/Schietend_duo_zocht_Feyenoordhooligan.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: