De Ferrari van Bruinsma en 'Prins Pim'

23 Aug

Olivierrevu "Bruinsma kon de auto’s niet op zijn naam hebben staan, dus die werden zogenaamd geleast vanuit Zwitserland. Dus Bruinsma betaalde ze gewoon en Kroymans leaste ze dan aan hem. Voogens mij is dat het begin van de rottigheid bij Kroymans geweest. Hij is in een verkeerde wereld terechtgekomen. Er zijn een paar honderd auto’s kwijt, waarvan hij niet kan of wil zeggen waar ze zijn. Jaguars, Aston Martins. Verdwenen."

Of Frits Kroymans blij is met deze onthulling van ‘heer Olivier’ in Revu (interview Koen Voskuil en Stan de Jong) is zeer de vraag. Het is wel een bekend gegeven dat we ook kennen van ander mobiel speelgoed, waar vooral na een faillissement de pleuris uitbreekt: de crimineel is zijn bootje zomaar kwijt, dat kan toch niet?

Of de Ferrari op de foto rechts, met Klaas Bruinsma achter het stuur, ook op naam van Kroymans stond weet ik niet, maar het zou zomaar kunnen.

Bruinsmaferrari2Ook interessant: de kennismaking van Arie Olivier met Pim Lier. Hij vertelt uitvoerig hoe hij de ‘prins’ introduceert in de wereld van het grote geld, in de hoop er zelf een slaatje uit te slaan, maar het wordt hem als snel duidelijk dat Lier niet de eruditie heeft die hij zo graag wil. Pim Lier werd bekend als een van de bastaardkinderen van Prins Hendrik.

Mijn boek ‘De zwarte schapen van Oranje’ gaat vooral over zijn bastaardzusjes, maar ook over hem. Ik kwam Lier tegen bij een reportage over ridders in Limburg, waar het ook allemaal nep was wat de klok sloeg. Later schoot Lier zijn echtgenote dood. Volgens hem was het een vorm van euthanasie – en dat klopte ook wel grotendeels – maar het was voor hem al een hele tijd ook geen prettige levensgezellin meer: ze stelde wat erg hoge eisen aan hem, ze kon er net als hij eigenlijk niet mee leven dat hij geen echte prins was en nooit die erkenning kreeg. Wat Olivier over Lier vertelt komt helemaal overeen met de ervaringen die ik met hem had.

Rest de vraag: leeft Lier nog? 

No Responses to “De Ferrari van Bruinsma en 'Prins Pim'”

 1. DTV August 23, 2009 at 1:41 pm #

  Volgens een medium die regelmatig met hem spreekt is hij al 2 jaar dood.
  Maar eerlijkheidshalve kan hij zich ook als een lijk in de kast voor doen

 2. Piet Pietersen August 23, 2009 at 4:19 pm #

  Dhr A. Olivier heb ik uiteraard hoog zitten qua betrouwbaarheid,nooit last van geheugenverlies altijd zijn verhaaltje klaar,ik heb dan ook geen enkele reden aan zijn verhaal te twijfelen.Maar toch heb ik er een kleine kanttekening bij.

  Die ferrari van Bruinsma,mooie auto overigens,helaas gaan de verdwenen automobielen bij kroymans helemaal niet over Kroymans Jaguars, Aston Martins,ook is de ferrari import en de andere sportwagens helemaal niet failliet en word ook niks uit die boedel vermist.

  Dit voorjaar viel het auto-imperium van Frits Kroymans met donderend geraas om. Exc3xa9n van de voornaamste oorzaken was het binnenhalen (in 2003) van de Europese import van Cadillac, Corvette en (later) Hummer. De resten van dat Amerikaanse avontuur gaan onder de hamer.

  Misschien ook leuk om te lezen is deze link.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/3661719/__Luxe_auto_s_Kroymans_verdwenen__.html

 3. Alex August 23, 2009 at 5:12 pm #

  HJK, had de Prins inderdaad een dubbelleven wat betreft jongens padvinders?

  Beste Alex,

  Die geruchten gingen, maar volgens mij was de prins (Hendrik) erg vrouwgericht en had hij gewoon een functie in de padvinderij, ik heb nooit iets onoirbaars ontdekt.

  Hendrik Jan

 4. ErJe August 24, 2009 at 9:10 am #

  En wat is er waar van dit verhaal, waarover in het boek de Zwarte Schapen van Oranje niets valt te lezen?
  http://elisabethleroi.yolasite.com/

  Beste ErJe,

  bizarre flauwekul, niet de moeite waard om te lezen.

  Hendrik Jan

 5. ed August 24, 2009 at 10:38 am #

  wat de prins betreft, klopt hij had een functie bij de padvinderij. er ging het gericht dat op een eggeven moment zijn persoonlijke secretaris niet meer mee wilde als de Prins de padvinders jaarlijks op een kamp ging bezoeken ‘omdat hij die verantwoordelijkheid niet wilde dragen’ maar goed, we zijn er geen van allen bijgeweest dus we weten niet wat er nou wel of niet gebeurd is

 6. ed August 24, 2009 at 11:06 am #

  misschien ten overvloedde, maar laten we deze prins Hendrik niet verwarren met Prins Hendrik van Nassau aka Hendrik de Zeevaarder, naar wie de Prins Hendrikkade in Amsterdam is genoemd en die zeer veel goeds voor de Nederlandse handel heeft gedaan.

  Beste Ed,

  Maar het standbeeld van Prins Hendrik in Den Helder is dan weer wel voor ‘onze’ prins.

  Hendrik Jan

 7. ed August 24, 2009 at 11:42 am #

  Dat is inderdaad het borstbeeld van de ‘Duitse’ Prins Hendrik ev van Koningin Wilhelmina. Het staat in Den Helder omdat de Prins het reddingswezen een goed hart toedroeg (en zelfs ooit veel lof oogstte door actief deel te nemen aan een reddingsoperatie voor de kust van HvH)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: