Maandag 17 augustus: Campert, Rammende Officier & vliegboeven

17 Aug

Spuicampert2_2

Spuicampert1Onderweg naar onze vaste ‘plaats delict’ passeerde onze Amsterdamse binnenstad-correspondent zaterdag het Spui, waar hij een menigte opgewonden boekenvrienden trof, vanwege de tachtigste verjaardag van Remco Campert. Is geen misdaad, maar dat is geen reden om het onopgemerkt te laten zijn.

                                                        *

Na de Rammende Rechter uit Groningen hebben we nu ook een officier van justitie met losse handjes. Het gaat om de 54-jarige Frans B. uit Velp die in april is aangehouden nadat hij tijdens een ruzie zijn 56-jarige vrouw in hun huis in Velp-Noord met een stroomstootwapen zou hebben mishandeld. De vrouw moest naar het ziekenhuis. Destijds heeft het alleen de regionale krant gehaald, nu de man moet voorkomen is het ineens landelijk nieuws.

                                                      *

Hoe ‘cheap’ kunnen ticketverkopers zijn? Paar maanden geleden besteld: paar tickets naar Washington, in december. Vorige week mailtje: wijziging in het reisschema, u moet binnen 24 uur bevestigen of u hiermee akkoord gaat, anders loopt u het risico dat uw tickets worden geannuleerd.

Midden in de vakantietijd. Hoeveel mensen checken xc3xbcberhaupt elke dag hun mail? Voor alle zekerheid nog even gebeld: stel dat we dit niet hadden gezien, wat dan? Kwestie van pech. Nee, het geld krijg je niet terug. En als we niet akkoord gaan met de wijziging (paar uur extra wachten)? Ook pech, het is een te kleine wijziging om zelf de tickets te annuleren. 

No Responses to “Maandag 17 augustus: Campert, Rammende Officier & vliegboeven”

 1. Jan Smit August 17, 2009 at 10:34 pm #

  Koop je vliegtickets dan ook direct bij een luchtvaartmaatschappij. Dan heb je dat gezeik van die reisburo’s niet, en je bent nog goedkoper uit ook.

 2. Siem August 17, 2009 at 10:44 pm #

  Misschien kan de Rammende Rechter de Rammende Aanklager juridisch adviseren om er met een taakstraf vanaf te komen.

  Of nog beter: Een Stichting oprichten voor (ex) O.M.-medewerkers/sters die agressie aanklaagden, beoordeelden en veroordeelden, maar het zelf niet onder controle weten en wisten te houden.

  Het Oranjefonds staat qua subsidie overal voor open…

  Sterker: Een procedure tegen werkdruk zonder voldoende begeleiding zou ook nog een kleine kans kunnen maken! Rechters en aanklagers zijn ook maar mensen met een (soms belastend) prive-leven.

  Zo is dat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: