Germa van den Boom: nieuwe tips 'piskijkerij'?

17 Aug

Update 16.00 uur:

Naar reeds viel te vrezen: de ‘nieuwe tips’ in de zaak van Germa van den Boom lijken een hoog piskijkersgehalte te hebben, zie de link naar deze paragnost en het bericht op Omroep Brabant

Een dossier over de zaak Germa van den Boom staat hier

No Responses to “Germa van den Boom: nieuwe tips 'piskijkerij'?”

 1. B.A. August 17, 2009 at 6:47 pm #

  Anti-climax. Eigenlijk zouden paragnosten verboden moeten worden zich met zulke zaken bezig te houden: dat kan natuurlijk niet, maar bij wijze van spreken dan (liefst zag ik eigenlijk nog dat zulk volk met de mestkar rondgereden worden door het dorp: andermans ellende uitbuiten met je eigen ziekelijke afwijkingen).
  Kent er iemand ergens xc3xa9xc3xa9n gedocumenteerd voorbeeld van een zaak die geholpen is door een paragnost? Ik ben er een tijdje naar op zoek geweest, maar behalve gedebunkte onzin en FBI-agenten die hetzelfde beweren (nl dat zo ook geen enkel positief geval kunnen noemen)heb ik niets gevonden.
  En hebben de ‘beste’ paragnosten van Nederland in Het Zesde Zintuig uiteindelijk iets opgelost? Heeft het iets opgeleverd? Ik heb er in ieder geval niets over gehoord en RTL4 kennende zou elk succesje breed uitgemeten zijn.

 2. Mia August 17, 2009 at 8:32 pm #

  Peter R. de Vries over de “nieuwe tips” en mensen die briefjes schrijven:

 3. Ada August 17, 2009 at 8:41 pm #

  @ B.A.

  Juist. En ondertussen betalen mensen geld voor deze piskijkerij die op niets anders gestoeld is dan bewijs te zoeken bij hun eigen sneue theorietjes. De briefschrijver is vast een appel uit de eigen boom. Sneu. Meer dan.

 4. ed August 17, 2009 at 10:49 pm #

  Niet dat ik onder de indruk was van het nieuwe nieuws over germa, maar waarom is het nu plots een anticlimax? Ik zie nergens dat de tip bij die paragnosten vandaan komt. Hij is bij de werkgroep binnengekomen. Je zou naturulijk wel verwachten dat een dader of getuige zo’n brief naar de politie zou sturen

 5. Michael August 17, 2009 at 11:54 pm #

  Geachte H.J.K.
  Wat een bloemrijk nederlands uw collumn titel nieuwe tips ‘piskijkerij’?
  Als dit de taalverloedering is van uw weblog chapeu!
  B.A. Zegt Kent er iemand ergens xc3xa9xc3xa9n gedocumenteerd voorbeeld van een zaak die geholpen is door een paragnost?
  Ja hoor B.A.ik ken er wel een paar met bewijs en al, zullen we er gelijk een weddenschap van maken,aan jou dan de keuze hoe hoog die weddenschap is!!

 6. Mia August 18, 2009 at 8:39 am #

  In 2007 werd er op het fok.forum al iets geschreven over de bekentenis:
  “Ik had trouwens jaren geleden iets gelezen over iemand die op zijn sterfbed een bekentenis wilde doen omtrent de verdwijning van Germa, maar dat deze persoon uiteindelijk toch niks had losgelaten.”

  http://forum.fok.nl/topic/1088962/1/50#54234806

  Vreemd dat de werkgroep zegt deze brief enkele weken geleden te hebben ontvangen.
  Of is er in het verleden al een soort gelijke bekentenis geweest?

 7. ed August 18, 2009 at 11:35 am #

  Pas als paragnosten zeggen: “Hier onder mijn voeten ligt het lichaam” en die en die heeft het gedaan, hier heb je zijn adres en sofinummer”, pas dan zou je er wat aan hebben. Misdadige charlatans, maar goed, het staat een ieder vrij er in te geloven

 8. B.A. August 18, 2009 at 12:16 pm #

  Nou, Michael, ik had eigenlijk gehoopt dat je je overtuigende bewijs hier meteen zou presenteren, aangezien zowel ik als HJK en Ada en nog veel ongelovigen overtuigd kunnen worden van de zegenrijke werking der paranormalen.
  Maar je verbind er meteen voorwaarden aan. Jammer, maar misschien ook wel typerend aangezien er nogal diepgaand onderzoek is gedaan naar zulke verschijnselen zonder enig betrouwbaar en onafhankelijk waargenomen resultaat.
  Kortom: je hebt waarschijnlijk gewoon niks overtuigends, alleen je eigen geloof.

 9. Frank August 18, 2009 at 3:48 pm #

  Vanavond besteden Knevel & Van den Brink aandacht aan de zaak Germa van den Boom.

 10. janb August 18, 2009 at 11:44 pm #

  Ik heb u al eerder verzocht eens een kijkje te nemen op onze site.Hier staan zaken vermeld die wij hebben opgelost.www.sapaho.nu
  Blijkbaar heeft u de overtuiging dat paragnosten allen oplichters zijn maar geloof me er zijn ook echte.Dat u het bewijs niet wilt zien, omdat dan blijkbaar u zich in uw eer voelt aangetast vind ik wel dat wanneer u zich doet voorkomen als onafhankelijk journalist er toch wat valt aan te merken.
  Ik kan u verzekeren dat er in een belangrijke moordzaak een verdachte vast zit die ook een bekentenis heeft afgelegd, op aanwijzing van ons team.Dus waar blijft uw bewering dan?
  Ook vinden wij dat u zonder onderzoek naar ons zo maar een mening durft te melden dat wij moeten worden verboden.Beter is zelf eens na te denken of u wel te handhaven bent.

 11. ed August 19, 2009 at 12:20 pm #

  Nou, ik hxc3xa8b es een kijkje genomen op die site en ik zie geen enkele zaak die ze hebben opgelost. Nogmaals, oplossen door een paragnost noem ik: “Het lijk ligt precies daar begraven en de dader is die en die, hier hebt u zijn adres en ik krijg ook net zijn SoFi nummer door” Het is niet “ja, ik zie een bosrijke omgeving, daar moet u zoeken, voorts zie ik een man met een buitenlands accent, hij is heel boos, mogelijk heeft hij er iets mee te maken” en dan later ‘oplossen’ claimen als er 10 jaar later op basis van een andere tip het lichaam in het struikgewas wordt gevonden en de dader een marokkaan is.

 12. Michael August 20, 2009 at 3:54 am #

  JFK en BA
  piskiijkers wat een enorme gebrek aan kennis,tuurlijk lopen er veel menseen rond die denken par begaafd te zijn.er lopen ookmiljoenen mensen rond met het iq van Jullie.Skepsis heeft geen zin in mij dat begrijp ik heb 15 jaat met de politie in binnen en buitenland gewerkt.Om geen energie te verspelen,ga ikniet met elke dwaad in discussie.Weddenschap 100 tegen 1 wilik met alle plezier hier wel aangaan.minimaal 1000 euro ik betaal 100 maal meer uit als het niet zo blijkt te zijn .weddenschappen van af 100.000 tegen een miljoen van mij ook graag.Trouwens als ik die zielige misdaadcollumje.s leest van JFK pis ik meestal in mijn broek de patser denkt als hij een zaak beschrijft als of hij er zelf bij was.Maar de anuskijker kijkt alleen maar wat andere er over geschreven hebben.Echt dit is wel de allerslechtste misdaadsite die er op het log bestaat.12.5 jaar BOA geweest als politieparagnost,Praat eens met die lul van een Henk strontman uh strootman.oF Anne Geelofs .Nogmaals jullie zijn een koekje voor me.Dus je kan heel rijk worden nu of je laatste centje,s vergokken Kom op JFK PISKIJKERS JIJ BENT EEN ANUSKIJKER en ik lus je rauw in elke misdaadzaak en weddenschap.Zie gaarne je gelul te gemoed.

  OJA zaken C.M ROBIN B A.A en zo kan ik nog heel lang door gaan en iklig helemaal in een deuk van je Valk verhal Nijl Of Maas man je bent helemaal daas.

 13. Jason August 20, 2009 at 10:39 am #

  Beste Michael,

  Als je het in je ”vak” net zo ver hebt geschopt als met Nederlands dan vrees ik het ergste. Foutloos spellen hoeft natuurlijk ook weer niet maar dit slaat werkelijk alles. Als je daarbij niks zinnigs te melden hebt; onthoud je dan alsjeblieft van commentaar. Of nogmaals; kom met feiten. Iedereen kan wel wat roepen.
  Gelukkig roepen niet veel mensen dat ze als politieparagnost BOA zijn geweest. Je hoeft geen helderziende te zijn om te zien dat dat niet kan. Weet je trouwens dat het strafbaar is om je uit te geven als politieambtenaar/-functionaris terwijl je dat niet bent?

 14. Michael August 20, 2009 at 11:28 am #

  Nou Inderdaad was vanacht pikdonker op mijn laptop dus heb wel het een en ander aan spelfouten gemaakt maar je kon wel begrijpen wat ik bedoelde toch Jason.
  En inderdaad roepen niet veeel mensen dat zover ik weet was ik de enigste.Strafbaar man je weet niet waar je het over hebt kleine kindertjexc2xb4s dat is strafbaar zoals in de HIK niet dat ik daar wat van gemerkt hebt in de media of op deze site alleeen netwerk.Maar omdat ik zo bescheiden goed bent,de weddenschap is 1 tegen 100 nou wat houd jullie tegen.De weddenschap blijft staan tot er iemand met ballen hier is maar tot nu toe hoor ik alleen maar slapgelul.

 15. Jacqueline August 20, 2009 at 11:59 am #

  @Jason,

  Hier ga ik even inhaken.

  Helaas hebben teveel mensen last van VOOROORDELEN!

  Wat weet jij van die man Jason?
  Niets dus.

  De man is sinds enkele jaren invalide en probeert op zijn manier zijn toetsenbord te bedienen. De ene dag gaat dat beter dan de andere dag.

  Hij kan bewijzen dat hij jaren voor de politie heeft gewerkt in binnen- en buitenland.

  Maak gerust een afspraak met hem!

  Misschien dat Hendrik Jan op een rustige dag kan bevestigen dat het hier niet om zomaar iemand gaat!

  Vanaf nu een beetje meer respect en terughoudendheid zou wel op zijn plaats zijn.

 16. ed August 20, 2009 at 12:48 pm #

  il leeas het stukje van Micahel en ik moet eerlijk zeggen ik begrijp niet wat hij nou zeggen wil. Ik mak er uit op dat hij boos is, maar dat is ook het enige

 17. John Clemens August 20, 2009 at 2:24 pm #

  @ Ed,
  En ik las net het stukje van Jacqueline en begrijp nu eindelijk waarom zij nog steeds in de onschuld van Louis H. gelooft

 18. B.A. August 20, 2009 at 2:31 pm #

  Goh, een halfdronken idioot die incoherente stukjes vol beledigingen typt zonder ook maar enig flardje aan bewijs aan te dragen, maar in plaats daarvan ineens begint te rasakallen over eenzijdig afgesloten weddenschappen waar uiteraard niemand intrapt. Overtuigend, zonder meer overtuigend.

  Plus dan nog de aanvulling dat je eigenlijk medelijden moet hebben met zo iemand. Dit lijkt me wel tekenend voor de stand van zaken in de paranormale wereld.
  Medelijden heb ik er niet mee, maar tragisch is het zeker.

 19. Jan Giesen August 20, 2009 at 2:49 pm #

  Heh Ed leer eens normaal schrijven en een naam spellen,ik vond zijn allereerste en zij laatste schrijve foutloos.
  Verder denk ik dat als dit de paragnost is die ik vermoed,jullie allemaal te kijk zet en ik zou maar geen weddenschap met hem aan gaan die verlies je gegarandeerd.Boos nee zo komt hij bij mij niet over maar meer een enorme minachting naar dit weblog.Verder rest mij nog mede te delen dat ik zelden zoveel gefrusteerder reageerders hebt ontmoet als op de site.

  Deze site is toch niet serieus te nemen als het om misdaad gaat haast elke rubriek staat vol met beledigingen en onrespectloosheid verteld wel wat over de Moderator hier.

  Beste Jan,

  Kan het ook zijn dat sommige paragnosten en aanhangers soms wat storing hebben in de lijn naar boven, waardoor er onverklaarbare spelfouten ontstaan? Het is te hopen die zulke storingen niet leiden tot het aanwijzen van verkeerde daders. Of werken jullie alleen met urinestraling?

  Hendrik Jan

 20. Jan Giesen August 20, 2009 at 3:04 pm #

  Ach B.A.

  Denk je dat je Mister T bent uit het A team zelden zoveel domheid aan elkaar geschreven gezien dan jouw zogenaamde beledigingen en lafheid.Gewoon de weddenschap aan gaan jij hebt toch niets te verliezen of toch wel?

 21. Jan Giesen August 20, 2009 at 3:16 pm #

  Hendrik Jan

  Wat is dit nu voor Nederlands?

  Het is te hopen die zulke storingen niet leiden tot het aanwijzen van verkeerde daders,

  Leer eerst eens gramatica!

 22. Anonymous August 20, 2009 at 3:44 pm #

  @ Michael:Iemand die verwaand en hoogmoedig is, spot met alles; hij handelt met grote zelfoverschatting
  Conclusie: Oliedom!

 23. Jan Giesen August 20, 2009 at 4:11 pm #

  Geplaatst door niemand schijnbaar lang leve de moderator.

  Erg goed verwoord wat hier op deze site het probleem is.
  Iemand die verwaand en hoogmoedig is, spot met alles; hij handelt met grote zelfoverschatting
  Conclusie: Oliedom
  Precies het manco van deze site

 24. B.A. August 20, 2009 at 4:31 pm #

  Beste Jan Giesen,

  Allereerst: wanneer je iemand op zijn foutief gebruik van het Nederlands probeert te wijzen, zorg er dan voor dat je zelf foutloos schrijft, anders komt het een beetje dom over.

  Ten tweede: het enige dat ik hier vroeg was een goed gedocumenteerd geval waarin aangetoond wordt dat paranormale een zaak tot een goed einde hebben gebracht. Laten we samen hier concluderen dar daar geen enkele relevante reactie op gekomen is. Ook niet van jou.

  Waar ik niet om vroeg waren een aantal incoherente reacties waarin onduidelijke lieden uiteraard fantastische claims doen en beginnen te brallen over weddenschappen waar ik part noch deel aan wens te hebben.
  Gewoon xc3xa9xc3xa9n goed gedocumenteerd geval. Desnoods een heel kleintje.

 25. Jay August 20, 2009 at 5:09 pm #

  @Jan Giesen

  Meestal bemoei ik me niet met dit soort onzinnige discussies, maar jij slaat echt alles. Hoe kun je nou iemand beschuldigen van het gebruik van slecht Nederlands terwijl je er zelf helemaal geen hout van snapt???

 26. Gert August 20, 2009 at 6:48 pm #

  @ Jan Giesen 15.16

  Het ontgaat je blijkbaar dat Hendrik Jan reageert op -jouw- spel/grammatica fouten.

  Ik tel in jouw bericht minstens vier spelfouten.

 27. Jason August 20, 2009 at 8:28 pm #

  Ojojoi, ”grammatica”, Jan Giesen, wordt doorgaans gespeld met twee ”m”-en. Net als ”onnozel” met dubbel ”n” wordt gespeld.

  @Jacqueline,

  Hoezo ”VOOROORDELEN”? Het gaat gewoon om de feiten. Hij (Michael) zal heus wel ”voor de politie” hebben gewerkt maar echt niet als ”politieparagnost bij de BOA”. Als paragnost krijg je namelijk geen BOA-status. Verder is het zo dat men, over het algemeen, om xc3xa9xc3xa9n of andere reden, bij de politie, niet zo gecharmeerd is van paragnosten. Ongeveer net zoveel als van de (boven-)gemiddelde crimineel, denk ik.

  Rest mij nog de opmerking dat het wellicht beter is voor Michael om zijn nachtrust te benutten.
  Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig en voor degene die het toch ontgaat; let eens op de tijd van plaatsen van Michael’s berichten. Vervolgens, de opmerking van Jacqueline ; ”De ene dag(!) gaat dat beter dan de andere dag(!).

  @HJK

  Mijn welgemeende excuses dat dit, vermoedelijk door mijn opmerking aan het adres van Michael, geheel is uitgelopen op een cursus Nederlands. Dit was, mijns inziens, niet nodig. Hoewel het voor
  Jan Giesen e.a. misschien geen overbodige luxe is geweest.

 28. De Joker August 20, 2009 at 9:55 pm #

  @ Jan Giesen;
  Een dwaas laat zijn ergernis meteen merken, maar een verstandig iemand houdt zijn afkeer voor zich.

 29. janb August 20, 2009 at 11:26 pm #

  Wat is nu het probleem? jullie geven aan dat psragnosten niet bestaan en alleen maar oplichters zijn.Nu wil Michael een weddenschap aan gaan en jullie met de grote monden zijn te bang om die weddenschap aan te gaan.Paragnosten bestaan toch niet? Grote kans om om te winnen dan toch?
  Nee mensen, uitspraken doen en mensen vernederen kan wel op een blog als dit en dan vooral niet je naam erbij zetten.
  Wees een kerel en neem de wedenschap aan en publiseer hier de uitkomst.Dan pas ben je een echte kerel.Dus wie durft?

 30. janb September 27, 2009 at 12:42 am #

  en toen was het al weken stil.

 31. Mia September 27, 2009 at 11:45 am #

  @janb, de kerels hebben geen zin in een spelletje blufpoker met het orakel, de vrouwen blijkbaar ook niet.

  Ach vooruit, ik doe een gokje…
  Tanja wordt op 25 december 2009 NIET gevonden.

 32. A. Baars October 18, 2009 at 5:59 pm #

  @HJK

  Mmn..een hoog piskijker gehalte zei je he?
  t’zal wel daar kan ik best mee leven,niks mis mee.Ik doe in ieders geval wat met deze zaak en dat kan ik van jou niet zeggen,inplaats van dat je dit allemaal eens echt objectief bekijkt, en dan met de oogjes open he.. en ook niet naar De Vies luisteren,nee gewoon..objectief dus.Kun je dat?
  A.Baars.

 33. Ko van Dijk October 23, 2009 at 3:44 am #

  Kunnen paragnosten misdaden oplossen? Ja, een enkeling is daartoe in staat. Je hebt je huiswerk niet goed gedaan HJK:
  http://www.kovandijkvertelt.nl/2009/07/paragnost-tipte-politie-over-lijk-robert-zondervan/

  http://www.kovandijkvertelt.nl/2007/06/de-zin-en-onzin-van-zieners/

  Beste Ko,

  Een paragnost kan wel eens een tip geven die achteraf blijkt te kloppen, maar dat geldt voor iedereen, ik geloof niet in het bovennatuurlijke aspect.

  Hendrik Jan

 34. A.Baars December 19, 2009 at 4:13 pm #

  @HJK,een tijdje terug noemde u mij een “Piskijker”.Daarna beschuldigde u mij van”Tunnelvisie”,eens kijken wat u gaat verzinnen op het volgende feit.Ik heb in de zaak Marianne Vaatstra een naam ontdekt op de aansteker die door de politie 9 jaar lang werd vastgehouden.(zie website Ko Van Dijk vertelt.nl)
  Ik heb dit doorgegeven aan Emmy-Award winning De Vries.Zijn antwoord hierop was kort en bondxc3xafg:De politie heeft voldoende over de aansteker en wij zullen dan ook geen journalistieke stappen ondernemen.

  De aansteker was microscopisch onderzocht verklaarde het OM.Heel ongeloofwaardig, net zoals in de zaak van Germa waarin men alles doet om deze gesloten te houden.Deze naam behoord De Vries naar buiten te brengen maar nee,net zoals bij dat foto’tje lult hij mee met de politie.Dit is de tweede zaak die ik hem aangeef waar hij noch de politie iets mee doet,macht der gewoonte?

  En tot slot,sinds ik wist dat Ad Mol op het foto’tje staat dat bij Germa gevonden werd ben ik gaan zoeken in de archieven,en raad eens wat,ik heb het gevonden!Ik heb dit naar de politie gestuurd maar zij reageren nergens op.Het bleek een oude collumnfoto te zijn van Ad Mol uit de jaren 80.De Vries beweerd dat de zwart/wit foto niet bewerkt is,dit is een leugen. Ik heb namelijk het origineel gezien en die heeft een witte achtergrond.Ook is de jas van De Vries niet te zien op die foto,deze is door hun over de Collumnfoto heen gespoten met Photoshop.
  Geen wonder dat niemand Ad Mol herkende want zijn hele hoofd hebben ze bewerkt.

  De foto zal deze week naar de Media gaan.
  En als die er niets mee doen zal ik hem zelf
  uit gaan brengen want er moet onderzocht worden waarom Ad Mol liegt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: