Germa van den Boom: nieuwe 'getuige'?

17 Aug

Germa2Onopgeloste misdrijven oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op mensen met een neiging tot complottheoriexc3xabn. Er zijn maar weinig zaken die zo tot de verbeelding spreken en zoveel aandacht hebben gehad als de spoorloze verdwijning van Germa van den Boom uit Nieuwendijk, 25 jaar geleden.

Volgens Stef Kampinga van de ‘Werkgroep verdwijning van Germa van den Boom’ zijn er in de buurt van haar ouderlijke woning opmerkelijke vondsten gedaan: kledingstukken, schoonmaakmiddelen, damesschoenen, nylonkousen, een damestas, herenlaarzen en een vloerkleed. Op een tweede locatie is met een grondradar en honden goud gevonden, Glorix, een sponsje en plastic handschoenen.     

Werkgroeplid Jacco van Putten heeft recent een opmerkelijke brief van waarschijnlijk een ouder iemand ontvangen die schrijft: "Destijds was ik ongewild getuige van iets waar ik niet betrokken bij wilde geraken. Van mijn aanwezigheid is u niets bekend. Al die tijd heb ik erover gezwegen."

Mensen vragen mij wat ik van dit bericht vind. Net als iedereen hoop ik dat het tot iets leidt, maar ik schat de kans dat dit rexc3xable aanknopingspunten zijn in als minder dan 0,1 procent. De werkgroep zou er verstandiger aan doen met berichten naar buiten te komen als er echt iets te melden is.

Advertisement

No Responses to “Germa van den Boom: nieuwe 'getuige'?”

 1. Fredje August 17, 2009 at 12:21 pm #

  HJ,
  2 Verdachte plekken – xc3xa9xc3xa9n met schoonmaakmiddelen, kleding etc. en een andere met stukje goud en een holle ruimte onder de grond – die n.a.v. een brief van de tipgever gevonden werden mogen nooit genegeerd worden.
  Alhoewel ik het grotendeels met je mening eens ben, vind ik dit toch wel belangrijk nieuws in zo’n zaak die al 25 jaar speelt.
  Ik hoop voor iedereen dat na al die jaren eindelijk de waarheid boven tafel komt.

 2. Antonia baars August 17, 2009 at 6:10 pm #

  Geachte Heer Korterink,

  Dit keer ben ik het volkomen met u eens,SteF Caminga benaderde mij per email met de mededeling dat hij wel degelijk dacht dat Ad Mol op het fotootje dat bij Germa gevonden is staat maar dat Ad dit niet mocht weten omdat anders veel informatie veloren zou gaan,bij zijn bezoek aan mij toonde hij mij de desbetreffende brief,nergens kon ik er uit opmaken dat het om Germa ging er stond alleen in dat er iets plaats had gevonden in de Gelderse bossen,verder niets.Wel las ik in de vluggigheid de naam Adri Burghout,deze was niet te zien in de krant maar stond wel in de brief.Dit
  alles vond plaats nadat Hans Verbeek die Ad Mol al 40 jr.kent mij benaderde nadat hij mijn filmpje op YouTube zag en vertelde dat hij 2 jr. terug Ad Mol gelijk herkende tijdens de uitzending van De Vries en dit toen gelijk aan de politie en tevens aan De Vries doorgaf,ook hij kreeg geen enkele reactie.Er zit hier een groot verhaal aan te komen.Deze werkgroep doet wel erg zijn best om in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk de aandacht af te leiden van het het feit dat Hans Verbeek die Ad Mol al 40 jr.kent hem herkende op het fotootje dat men bij Germa vond en op digitaalburg er een groot artikel over schreef plus dat hij er een poll zette
  zodat mensen konden stemmen,ruim 75% stemden dat het Ad Mol was.Opnieuw veel goede redenen om deze zaak spoedig te her-openen.

  Antonia Baars

 3. Siem August 17, 2009 at 10:30 pm #

  @Antonia Baars/HJK

  Antonia Baars: Het riekt nu een beetje naar karretje spannen, wanneer het u uitkomt. Ik heb uw eerdere you-tube filmpje gezien en vindt u van dezelfde orde als de ‘piskijkers’.

  HJK

  Het lijkt mij sterk dat een panty, na 25 jaar onder de grond, nog als panty omschreven kan worden. Een stuk elastiek onde de grond verteerd al binnen een paar jaar.

  Verder komt het meer dan stupide over dat een dader, want dat is de suggestie van de club der (paragnostische?) vrijwilligers, in de buurt van de woning van een slachtoffer een kuil graaft om daar spullen in te verstoppen, waaronder sponsjes en Glorix.

  De dader zou dan schoonmaakmiddelen uit de woning mee moeten hebben genomen, of die vooraf moeten hebben aangeschaft.

  Van vermissing van een vloerkleed en/of schoonmaakmiddelen is geen sprake in die casus.

  Mocht de brief die is gepubliceerd authentiek zijn, dan valt hoogstens op dat de ‘biechter die van meer zou weten’ rond de 90 zou moeten zijn, gezien zijn ‘den’ taalgebruik. En dat hij het enkel heeft over klein en achterkleinkinderen, maar niet over zijn kinderen.

  Wie weet, weet hij meer van betrokkenheid van 1 van zijn kinderen. Zou zomaar kunnen.

  Al met al: De Efteling is er niets bij.

 4. Marina August 18, 2009 at 8:50 am #

  Waarom ben je een ‘piskijker’ als Ad Mol wordt herkend van een foto en de Vries er vervolgens niets mee doet terwijl hij vraagt om medewerking van het kijkend publiek.

  Ad Mol die bezig is met een onderzoek en weet wie de daders zijn, maar geen naam wil noemen van degene die nog in leven is vanwege een beroepsgeheim.
  Als Ad Mol oprichter is van die werkgroep dan zwijgen zij ook.

 5. Maaike August 19, 2009 at 1:49 pm #

  Mevrouw Baars wil zeker de aandacht op zichzelf vestigen met haar verhalen en iemand zwart maken die het zeker niet verdiend bah dat er zulke mensen zijn.

  Maaike

 6. kelly August 20, 2009 at 2:32 pm #

  @ Maaike
  Mevrouw Baars is er, net als ik gewoon van overtuigd dat Ad Mol op de foto staat.
  Bovendien heeft Hans Verbeek die ad mol al 40 jaar kent dit bevestigd. Hij had dit 2 jaar geleden al doorgegeven aan de politie en aan Peter r. de Vries. Dit kan toch geen toeval meer zijn. Bovendien is het ook nog eens bevestigd door iemand die wereldwijd word gezien als xc3xa9xc3xa9n van de beste onderzoekers. Dus Mevrouw Baars heef zeker wel een punt en ik zou me er maar eerst eens in verdiepen voor je zo uithaalt naar iemand.

 7. Antonia Baars August 20, 2009 at 8:15 pm #

  Om nog even terug te komen op Stef kampinga,
  deze publiceerde een brief van Dhr.burghout zonder toestemming in de krant,vervolgens word ik door dezelfde Stef Kaminga met een advocaat,en wat voor een,bedreigd.Ik Mocht de naam van Dhr.burghout niet noemen want anders..,was hij zelf natuurlijk eerst bedreigd en dan het lef hebben na deze zielige vertoning mij te bedreigen.
  Dhr.Adri Burghout was aangesteld als bemiddelaar volgens Dhr.Verbeek daarom stond zijn naam in de brief,prima man dacht ik maar raar dat ze de naam weglieten nu begrijp ik dit natuurlijk.Waarom Dhr.Burghout mij nu persoonlijk aanviel is mij onduidelijk,KAPPEN BAARS!!stond er in zijn reactie,ik had al in geen weken gereageerd op de onzin die er geschreven word door verschillende “heren” op Mol zijn website en zeker niet aan hem,raar dat je dan zo te keer gaat.
  Ik liet deze Kaminga toe in mijn huis alleen maar omdat Hans Vebeek erbij zou zijn
  en ik heb hem gelijk verteld dat ik hem voor geen meter vertrouwde en dit bleek te recht.Ik hoop dan ook dat Hans Verbeek die nu met deze Werkgroep zit goed uitkijkt want deze mensen deugen niet.
  Succes Hans bij je verklaring de 25e,het word tijd dat uitkomt dat Mol op de foto staat.

 8. Ada August 20, 2009 at 10:01 pm #

  @ Antonia…

  Beetje last van tunnelvisie? Ik heb inmiddels een aantal dagen de foto’s bekeken die zouden moeten bewijzen wat jij en die forensische kanjer beweren maar helaas, ik zie het echt niet.

 9. debbie August 24, 2009 at 9:02 am #

  hallo…

  ik vind dat hier nogal harde woorden vallen altijd maar dat gezeik wees blij dat er teminste nog mensen zijn die het proberen optelossen,want de politie laat het totaal afweten de”zaak” germa werd gesloten!!
  en even terug te komen op het verhaal ad mol ook ik heb de foto’s vergeleken en moet zeggen dat er veel over eenkomsten zijn met de”onbekende man”van de foto.
  ook ik ben bezig met de verdwijning van germa heb er een hyvespagina van maar niet alleen van germa.stel je eens voor hoe het zou zijn als je kind/zus/nicht….. verdwijnd en dat nu al 25jaar en dat de politie niet verder wil met het onderzoek.
  de ouders van germa zijn zelf niet meer in staat om wat te ondernemen ze zijn al op leeftijd,maar ondanks dat zullen ze geen dag minder aan hun dochter denken.
  het zou toch voor die mensen toch een hele opluchting wezen als ze voordat ze overlijden nog eens te weten komen wat er met hun dochter gebeurt is en niet alleen voor haar ouders.
  de politie moet mensen harder aanpakken daar in nieuwendijk het is een hechte gemeenschap en er zit er vast wel 1tussen die weet hoe het zit,maar niks”durft” te zeggen tuurlijk het is ook heel normaal he als er iemand verdwijnd om al 25jaar niet terug te keren hoe houden ze het vol dat moet toch vreten aan een mens zulke mensen hebben ook geen geweten en zijn net zo erg als de dader(s)ze zijn allemaal zo christelijk daar,maar ondertussen liegen en houden ze alles en iedereen voor de gek…wat staat er ookal weer in de bijbel?
  gij zal niet liegen weet niet welke bijbel ze daar hebben,maar kloppen doet het niet.
  en dan word er eens gedaan is het weer niet goed.nee we zijn geen peter r de vries,maar wel mensen met een HART die in plaast van toekijken wat proberen te doen!!!geen wonder dat de samenleving zo bedorven is.

 10. K.Hakvoort August 24, 2009 at 1:53 pm #

  Bij deze vermissing gaat het in het ernstigste geval om een moord die in 2002 verjaard is. Logisch en volkomen terecht dat de politie het voor gezien houdt.

 11. jo September 3, 2009 at 7:24 pm #

  hallo..
  ik vind dat antonia baars gelijk heeft.
  het is ad mol op de foto.
  dat heeft ook 75% bevestigd op de site van digitaalaalburg.waarin hans verbeek vroeg of iedereen wilde stemmen of het ad mol was op de foto.hij heeft zelf twee jaar geleden al aangegeven dat het ad mol is op de foto.
  toen werd er niets meegedaan en nu weer niet.
  waarom word er niets meegedaan?als er zoveel mensen vinden dat het ad mol is dan moet dat toch uitgezocht worden?
  en ad mol hoeft toch niets te vrezen,hij word alleen maar gezien als de man van de foto.ook vind ik dat de heer mol op zijn eigen site veel dingen zegt waarvan ik me afvraag,hoe kan hij dit allemaal weten.
  ook die arie van der stelt deed onlangs een vreemde uitspraak in de krant.
  deze twee heren weten volgens mij meer dan ze willen loslaten.
  maar goed,het blijft allemaal bij speculaties zal het nu wel of niet waar zijn.
  hopelijk word het allemaal opgelost en krijgen de ouders eindelijk de rust die ze verdienen.want wat deze mensen moeten doorstaan is verschrikkelijk.
  dus beste mensen als iemand deze zaak wil proberen op te lossen help daar dan aan mee.
  en ga elkaar niet af lopen zeiken.
  want daar schiet niemand iets mee op.

 12. Ada September 3, 2009 at 10:35 pm #

  De column bij Peter de Vries al gelezen over dit onderwerp?

 13. Amer September 4, 2009 at 7:08 am #

  Ik heb de column bij Peter de Vries gelezen.
  Nou en, is Peter R. de Vries heilig ofzo?

  Dacht het niet hoor!

 14. Marina September 4, 2009 at 9:11 am #

  Ja, Ada wat zegt dat?
  Peter de Vries bekritiseerd in zijn column de werkwijze van de werkgroep en veegt alles van tafel.
  Allereerst met de recherche overleggen voordat je voorbarige conclusies naar buiten brengt is zijn boodschap.
  Maar de Vries is niet helemaal volledig in zijn berichtgeving. Hij praat namelijk niet over de ingezonden brief bij de werkgroep van een anonieme getuige.
  Misschien ligt daarin de oplossing.

  Ad Mol heeft veel gelijkenis met de tot nu nog steeds onbekende man op de foto. Ik kan me de reactie’s van velen dan ook wel voorstellen.

 15. Marina September 4, 2009 at 3:56 pm #

  Vergelijkbaar: in de zaak Natalie Holleway was het beter geweest als de Vries allereerst overleg had gepleegd met de recherche en geen voorbarige conclusie had getrokken dat nergens op gebaseerd was.

  De baas van het O.M. dacht er anders over en heeft Peter hiervoor beloond.
  De P.G. wil een beroep doen op alle burgers; aansporen op heterdaad aanhouden en meehelpen moordzaken op te lossen. De Vries werd als een groot voorbeeld gesteld.
  Dus waarom zou je met een schop niet mogen gaan graven als je reden hebt te vermoeden dat er een lijk ligt?
  Dat is waar die werkgroep zich mee bezig houdt; jarenlang op zoek naar het lichaam van Germa van den Boom.
  Er stond in de krant dat deze zaak mogelijk opgelost zou kunnen worden. Dat is nog voorzichtig, de Vries stelde met zekerheid wereldwijd vast dat de zaak Holleway zo goed als zeker was opgelost. Ik vind zijn kritiek onbegrijpelijk en het wordt onderhand tijd de hand in eigen boezem te steken.
  Plaats deze ook maar HJ.

 16. Ada September 4, 2009 at 6:36 pm #

  Ik denk dat de Vries die brief kul vindt.

 17. Amer September 5, 2009 at 8:02 am #

  Wat Peter de Vries vindt en zegt is niet automatisch kul omdat hij het zegt. Het is goed om kritisch naar journalisten te blijven kijken en niet te vervallen in secteachtig adoratiegedrag.

 18. Ada September 5, 2009 at 11:19 am #

  Jeetje Amer, dus als ik het (in dit geval)met hem eens ben ben ik direct een adorerend sektelid? Ben je wel helemaal lekker?

 19. Amer September 5, 2009 at 2:30 pm #

  Nee hoor Ada, dat zeg ik niet. Maar om er maar vanuit te gaan dat alles wat Peter R. de Vries zegt klopt doet me erg aan de Maurice de Hond sekteleden (daar hoorde je toch ooit ook bij?) denken.
  Zelf nadenken in plaats van er maar van uit te gaan dat Peter R. de Vries altijd gelijk heeft is ook een optie.

 20. Ada September 5, 2009 at 6:51 pm #

  @ Amer…

  Wie zegt dat ik niet zelf nagedacht heb??? Het toeval wil dat ik me buitengewoon kan vinden in de column van Peter, da’s alles.
  Daarbij ben ik NOOIT een sektelid van de Hond geweest, ik geloofde ooit wel in de onschuld van Louwes dus had ik contact met Maurice.

  En verder ga ik niets uitleggen hoor, ik vind wat ik vind, vrijheid van meningsuiting en zo. Maar ik snap jouw vijandigheid niet. Echt niet.

 21. n September 20, 2009 at 7:11 pm #

  @k.Hakvoort

  De politie moet gewoon doen wat zij behoren te doen,en dat geleuter over het feit dat dit verjaard is en dat men toch niets meer kan is pure onzin,degene(n) die dit heeft gedaan behoord gestraft te worden en opgesloten,het zal je kind maar wezen die vermist is al zolang en dan op een punt aankomen dat de zaak opgelost kan worden om vervolgens dit soort gelul aan te horen dat ze hier “geen zin” in hebben en dat dit toch al verjaard is? Mij maak je niet wijs K.Hakvoort, dat als dit zou gaan om iemand uit u familie u er precies hetzelfde over dacht.Nee,u zou willen weten wie het gedaan heeft hoe,en waarom,net zoals iedereen of niet soms?

  A.Baars

 22. jo July 15, 2010 at 11:33 am #

  hallo…

  ik heb de laatste tijd nog eens alles zitten lezen over germa van den boom op de site van ad mol.
  en ook na de filmpjes op youtube gekeken,waarin ad mol het een en ander verteld over de vermissing van germa.
  hoe meer ik in zijn archief lees en na dat filmpje kijk hoe meer mij het akelige gevoel bekruipt dat hij iets verzwijgt.
  cewoon eng zoals die man hierover praat.
  laat hem toch alstublieft vertellen wat hij weet.
  hij zegt de dader te kennen dus waarom zegt hij het dan niet?
  ik vind het verschrikkelijk dat hij zijn mond houd.
  ik zou en met mij vele anderen denk ik,zo niet kunnen leven.
  met het idee dat je de naam van iemand verzwijgt waarvan je weet dat hij met de vermissing te maken heeft.
  en dan die foto die ze gevonden hebben,100% dat het ad mol is.
  hoop zo dat het toch nog allemaal uitkomt wat er gebeurd is met germa.
  dus ad mol als je dit toevallig ook leest?
  maak die naam bekend en de ouders van germa kunnen dan misschien eindelijk de rust krijgen die ze verdienen.
  want dat is toch ook wat u wilt?
  dus beste mensen als u dit leest blijf schrijven over germa en laten we proberen die ad mol te laten praten.

  gr.jo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: