Zaterdag 15 augustus: Moord in Dorst, Recht in eigen hand

15 Aug

MoorddorstEen jonge vrouw en een kind dood in een boswachterswoning in Dorst, bij Oosterhout. Wanhopige moeder of depressieve ex (met prozac), veel meer scenario’s zijn er niet. Zal in de loop van de dag wel meer duidelijkheid komen.

                           *

Een sluimerend berichtje (uit De Stentor), dat ik maar niet uit mijn hoofd kan zetten. Speelde zich af in de Achterhoek. Wat als dit in de Randstad was gebeurd? Dan had de vader die het ‘recht’ in eigen hand nam nu waarschijnlijk nog vastgezeten, dankzij een ambitieuze officier van justitie die zich graag wil manifesteren.

"De politie in de Achterhoek heeft een 25-jarige man uit Winterswijk aangehouden voor het stalken van tienermeisjes. De man ontsprong maar net de dans toen de vader van een van zijn slachtoffertjes met een bijl zijn auto vernielde. De man legde via vriendensites als Hyves en via sms-berichten contacten met soms minderjarige meiden. Vervolgens viel hij ze lastig door ze hinderlijk te volgen, maar ook door hen in een aantal gevallen te bedreigen. Nadat een minderjarig meisje het verhaal tegenover haar vader vertelde, besloot de Aaltenaar zijn dochter persoonlijk te begeleiden. Toen het meisje per fiets weg moest, werd ze op de Hamelandroute door haar belager aangesproken en tegengehouden. Vermoedelijk had hij haar gevolgd. Het volgende moment kwam de vader in actie. Hij sloeg met een bijl de voorruit van de Winterswijker aan gruzelementen. De Achterhoeker zag kans te voet te vluchten, maar kon later door de gealarmeerde politie worden ingerekend. De vader van het meisje is korte tijd aangehouden geweest voor het afleggen van een verklaring, maar werd daarna weer op vrije voeten gesteld."

Kijk, daar word ik nou vrolijk van. Terwijl dat juridisch gezien helemaal niet mag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: