Man uit Cuijk

15 Aug

Update 12.20 uur:

Afgelopen woensdag vroegen we ons af wie ‘de man uit Cuijk’ is die voor een stoplicht in Nieuwegein is doodgeschoten door Waldi van D. Een van onze zuidelijke correspondenten meldt dat het gaat om Bahir Balkoum.

No Responses to “Man uit Cuijk”

 1. Jacqueline August 15, 2009 at 5:04 pm #

  Zullen we het nu eens hebben over de aanklager die gearresteerd is voor poging tot moord?

  En dit is wat het OM erover zegt:

  “Volgens het OM ligt het motief voor de daad ‘in de relationele sfeer’. Er was sprake van huiselijk geweld. Hoewel de aanklager poging tot moord wordt aangewreven, hoefde de vrouw na de daad niet opgenomen te worden in het ziekenhuis.”

  Om het nog maar niet te hebben over de imagoschade die de arme man zou kunnen oplopen. Daar hadden ze met dhr. Wedzinga anders totaal geen problemen mee.

  Bron: Telegraaf

  Gut gut…Harmpje de Eindverantwoordelijke, ik betrek dit toch even op een prive kwestie… 6 jaar gevangenisstraf… maar de vrouw hoefde niet te worden opgenomen in het ziekenhuis.

  Nadien werd het imago van de persoon in kwestie nog even flink opgeblazen om vervolgens als een monster op de buis te worden afgeschilderd!

 2. Siem August 15, 2009 at 6:56 pm #

  @Jacqueline 17.04

  Waarom trek jij nu weer zelf je vriend Wedzinga uit je kokertje ter vergelijking?

  Deze OvJ zit al vanaf april in voorlopige hechtenis en zal eerdaags wel voor moeten komen.

  Wat dat betreft is Wedzinga, als toen nog rechter, er zeer gunstig vanaf gekomen. Zonder VH en met slechts schorsing van zijn job destijds, plus een taakstraf.

  Wel bij de les/feiten blijven. Je vergelijking sloeg weer eens nergens op.

 3. Jacqueline August 15, 2009 at 8:09 pm #

  @Siem

  Hallo Siem, alles goed met je?

  Wat vind jij er nou van dat een aanklager zijn vrouw bijna om het leven heeft gebracht?

 4. Ada August 15, 2009 at 8:49 pm #

  “Om het nog maar niet te hebben over de imagoschade die de arme man zou kunnen oplopen. Daar hadden ze met dhr. Wedzinga anders totaal geen problemen mee.”

  Dit stukje stond vast niet in de Telegraaf?

 5. Siem August 15, 2009 at 9:54 pm #

  @Jacqueline 20.09

  Quote: Wat vind jij er nou van dat een aanklager zijn vrouw bijna om het leven heeft gebracht?

  – 17.05 schreef je nog cynisch, quote: Gut gut…Harmpje de Eindverantwoordelijke, ik betrek dit toch even op een prive kwestie… 6 jaar gevangenisstraf… maar de vrouw hoefde niet te worden opgenomen in het ziekenhuis.

  Nadien werd het imago van de persoon in kwestie nog even flink opgeblazen om vervolgens als een monster op de buis te worden afgeschilderd!

  – Dat iemand, net als de ex van WW, weet te ontsnappen aan een wurggreep, doet natuurlijk niets af aan het voornemen en de aanklacht.

  Geweldig dat er in de kranten niet verscheen: OvJ, of rechter, aangeklaagd voor moord.

  Jouw posting riekt naar het volgende: Zolang een poging niet is gelukt, is er weinig aan de hand geweest. Geen ziekenhuisopname? Het viel reuze mee.

  Rare wijze van ‘verdediging’of ‘aanklagen’ hou jij er op na.

  Maar, nogmaals: Wat is de link met Wedzinga voor jou?

 6. Ada August 15, 2009 at 10:58 pm #

  @ Jacqueline…

  De krant van vandaag en dit log hebben laten zien dat er wel meer zaken niet via de krant behandeld worden. Ook deze man ontloopt zijn straf niet, don’t worry.

 7. Jacqueline August 16, 2009 at 12:08 pm #

  @Siem

  Je geeft geen antwoord op mijn vraag…of je verbergt het tussen een hoop quotes e.d.

  Hoe vind je het nou dat die man met een stroomstootwapen en een steen zijn vrouw heeft aangevallen?

  Dan moet er toch wel een steekje losgezeten hebben of niet dan?

  Hij mag niet eens in het bezit zijn van een stroomstootwapen dus de tenlastenlegging loopt aardig op.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/4617476/__Aanklager_sloeg_vrouw_met_steen__.html

  Langzaam maar zeker komt de naam e.d. tevoorschijn. Kan ook niet anders alhoewel ik ook van mening ben dat het ook anders kan.

  Jeetje, ik zit ineens te bedenken dat heel veel verdachten het hebben moeten ontgelden als de 54 jarige Frans B ruzie met zijn vrouw had.

 8. Siem August 16, 2009 at 3:04 pm #

  @Jacqueline 12.08

  Wat een overbodige vraag. Ieder weldenkend mens zou antwoorden dat dergelijke geweldsuitingen abnormaal zijn.

  Of het nu een aanklager betreft of Jan met de pet: natuurlijk is het prima dat mensen die strafrechterlijk door het lint gaan aangepakt worden.

  En nu je eerdere imagoschade opmerking waarbij je Wedzinga in 1 adem noemde. Ik begrijp nog steeds niet waar dat voor nodig was en wat jij met imagoschade bedoelt.

  Mensen met een openbare functie zijn nu eenmaal kwetsbaarder, dat brengt het ambt met zich mee. En imagoschade is een gevolg van de eigen wangedragingen. Oorzaak en gevolg.

  Quote: Jeetje, ik zit ineens te bedenken dat heel veel verdachten het hebben moeten ontgelden als de 54 jarige Frans B ruzie met zijn vrouw had.

  – Dat zou ook voor (ex)rechters kunnen opgaan.

  Dat aanklager B. al zolang in VH wordt gehouden zegt wat over de zwaarte van het gebeuren. Mij zal het niet verbazen als uitkomt dat dit niet het eerste voorval is geweest.

 9. Jacqueline August 16, 2009 at 6:22 pm #

  @Siem

  “Mensen met een openbare functie zijn nu eenmaal kwetsbaarder, dat brengt het ambt met zich mee. En imagoschade is een gevolg van de eigen wangedragingen. Oorzaak en gevolg”

  Die vlieger gaat niet altijd op, denk maar eens aan Lancee en laten wij die boobytrap die was gezet voor Jan Koers niet vergeten.

  Omstanders kunnen je imago ook ernstig beschadigen. En hier betrek ik even het OM en het Ministerie van Jusitie in.
  Die weten als geen ander hoe een imagoschade te bewerkstelligen :-))

 10. ed August 16, 2009 at 9:24 pm #

  Het is mij al bekend welke aanklager dat is, maar het is niet mijn taak dat hier naar voren te brengen. Zo moeilijk is het echter niet erachter te komen.

  Iedereen die verdacht wordt loopt imagoschade op, ook als hij vrijgesproken wordt. In andere gevallen kan dat het OM geen moer schelen, maar nu gaat het om hun eigen nest.

  Ik vind dat je een aanklager aan een gelijke norm, zo niet een hogere- mag houden als jan met de pet. Heeft zelfs de wapenwet overtreden.

  En ja Siem, je zult die man maar net in de rechtszaal getroffen hebben na een ruzie

 11. ed August 16, 2009 at 9:34 pm #

  Aangezien Wicher Wedzinga nog ter sprake kwam, geef ik ook maar even mijn mening. Ik was er niet bij toen Frans B of Wicher W tegen hun vrouw/vriendin te keer gingen, maar ik kan in geen geval geweld tegen vrouw (of man) goedkeuren. Dat gezegd hebbende: Wicher werd niet uit de wind gehouden, het was geen poging tot moord/doodslag want hij is derhalve ook niet gearresteerd en ik geloof zelfs dat er geen strafrechterlijke vervolging plaats vond. Komt bij dat Wicher een aantal dingen heeft aangevochten, waaronder de ‘hoeveelheid bloed’ waar verder geen onderzoek naar is gedaan.
  Ik weet niet wat er in huize Wedzinga destijds precies is voorgevallen maar er is niet met een baksteen geslagen of een tazer gebruikt. Ook is Tatyana na het incident gewoon nog enige tijd in huis gebleven.

  Nogmaals, ik wil Wicher niet verdedigen (dat kan hij best zelf) en ik wil geweld tegen je partner niet goedpraten, maar de zaak Wicher W is natuurlijk van een iets andere grootheid dan de zaak Frans B.

 12. Siem August 17, 2009 at 5:06 pm #

  @Ed 21.34

  Je maakt het mooier dan het is, dat kan onwetenheid zijn natuurlijk. Een strafrechterlijke vervolging heeft wel degelijk plaatsgevonden.

  De aanklacht was poging tot doodslag, dat werd niet bewezen. Meervoudige mishandeling wel, met een veroordeling als gevolg.

  E.e.a. is te vinden op o.a. Rechtspraak.nl

 13. ed August 17, 2009 at 10:43 pm #

  @Siem
  Ik zei al “heeft geloof ik niet plaatsgevonden”.
  Uiteindelijk kun je iemand alleen verantwoordelijk houden voor wat bewezen is.

  Ik wil ook de meervoudige mishandeling niet goedpraten dus ik dacht ook niet dat ik het ‘mooier’ voorstelde. Mijn enige punt is dat de zaak Frans B me van een wat ander kaliber lijkt dan de zaak Wicher W.

 14. Den Haag Vandaag August 26, 2009 at 2:24 pm #

  ik vind dat die officier gelijk heeft… waarom zou je je vrouw niet even flink onder stroom mogen zetten als ze vervelend is ?? Ze kosten een vermogen, rijden continu parkeerschade en 1 week per maand kan je de handkar uit de garage rollen… Persoonlijk ben ik gestopt met bloemen geven aan mijn vrouw en sla ik haar tegenwoordig… Als ik altijd bloemen geef en ik doe het een keer niet is ze boos; als ik haar altijd sla en ik doe het een keer niet dan is ze blij !! het leven is zo simpel 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: