Vrijdag 14 augustus:

14 Aug

Gabetina1Spannend verhaal over de moord in het wrak van de SS Yongala, die afgelopen jaar heel Australixc3xab in zijn greep hield. Peter R. de Vries was er – samen met zijn zoon – toevallig in de buurt en dook er letterlijk in. Niet alleen in Nederland komen verdachten die ‘guilty-as-hell’ lijken (zijn?) er soms genadig vanaf. Zie www.peterrdevries.nl

                 *

RtldeOok buitenland, ook actueel: een item op rtl.de over het (niet) herkennen van verdachten door ooggetuigen, waardoor mensen soms onschuldig jarenlang vastzitten (met dank aan Alex Scheijbeler)

                              *

In eigen land is er ook het een en ander aan de hand. Zo was er woensdagavond in een natuurgebied in Bernisse een merkwaardige moordzaak, die wel wat raakvlakken heeft met dat Australixc3xab-verhaal. Een echtpaar liep te kuieren toen er plotseling een onbekend persoon uit de bosjes kwam en de vrouw vermoordde, de man raakte alleen gewond. Althans, dat was het verhaal van de man.

Inmiddels lijkt het erop dat de man zelf er de hand in heeft gehad, de 64-jarige kamper Sjors L. uit Stolwijk wordt ervan verdacht zijn echtgenote Joke (50), die in Spijkenisse woonde, met geweld om het leven te hebben gebracht. De twee leefden al gescheiden.

                                                       *

Noordewierstraatweb"Ik ben een regelmatig bezoeker van je site, vanaf het eerste uur mag ik wel zeggen. Bij mij in de buurt is laatst iets voorgevallen waarvoor ik je wellicht kan interesseren, anders wil je misschien wel even met mij meedenken.

Enkele weken geleden is bij mij in de buurt een dode man aangetroffen. Wat mij daaraan verbaast is de bijna absolute mediastilte er omheen. Er is veel melding gemaakt van het aantreffen van de man, daarna was er een klein bericht van verbaasde buurtbewoners in de trant van "hier gebeurt anders nooit wat".

Meestal volgt dan enkele dagen later een bericht over de achtergronden van de man. Zijn naam of initialen, waar kwam hij vandaan, had hij criminele contacten? In welke hoek? Is er wellicht een connectie met door jou eerder beschreven toestanden/families in Delft? Of er worden familieleden of bekenden aan het woord gelaten die verklaren dat ze dit nooit verwacht hadden of dat het zo’n goede jongen was.

Maar nu?

Helemaal niets.

Strijkijzerweb Ook geen melding over de stand van het onderzoek. Ik ben zelf abonnee van AD/Haagsche Courant, er stond verder niets in, terwijl het al weken geleden is. Ik vind dit erg vreemd. Weet jij wat ik daarvan moet denken? Waarom geen belangstelling van de media? Of wordt er met opzet een mediastilte gehouden? Waarom? Kunnen jouw bronnen wellicht meer achterhalen?"

Aldus een mailtje dat ik van de week binnen kreeg. Nu was deze mij niet ontgaan, sterker nog: vorige week was ik in de Noordewierstraat, waar toen nog net een piepklein bosje bloemen lag (voor de blauwe auto). Het is inderdaad een merkwaardige zaak. Vermoed wordt dat het slachtoffer elders was vermoord en hier gewoon uit de auto is gegooid. Onze bron wist nog te melden dat er op www.district8.net (bij 18 juli) ene Mimi in de reacties had gemeld dat ze de man kent en dat hij was  "afgegleden".

Meer kon ik er ook niet over vinden, laten we zeggen: het houdt onze aandacht. Net als de moord in het Strijkijzer (de torenflat aan het Rijswijkseplein) waar een paar weken geleden een vrouw werd vermoord waar je ook niks meer over hoort.

                                                              *

Advocaatdossiers

Veel moorden (en verdachten die worden aangehouden) betekent: werk aan de winkel voor de advocaten. Een van onze Amsterdamse correspondenten legde deze week dit tafereel vast, onder de noemer: heden 17.00 uur en: "Echt wel lekker veel dossiers mee naar huis!"

Meer hoeven wij toch niet te weten?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: