Is Malika wel veroordeeld?

13 Aug

MalikaemiratesUpdate 14.45 uur:

Met spionnes weet je ‘t nooit. Wat is de waarheid? Voor degenen die de affaire rond Malika hebben gevolgd en de soapserie hierover in Revu en Panorama, met elkaar beschuldigende journalisten: wat is dit nu weer? Volgens het laatste verhaal in Revu was Malika in Egypte veroordeeld, maar als je hier kijkt zou je denken dat het misschien niet zo is. In ‘Emirates Business’ beschuldigt ‘a senior executive of Dubai’s real estate sector’ (Malika dus) haar ex-echtgenoot van het verspreiden van geruchten over haar dat ze veroordeeld is door een Egyptische rechtbank op verdenking van betrokkenheid bij witwassen en wapenhandel.

Malika Karoum told Emirates Business the claims were made in a Dutch tabloid magazine to damage her reputation, career and life. "This whole story has been created by my ex-husband and his private detective," she said. "I was shocked to see my picture on the front page of your paper. I am Malika Karoum and I have been living and working in Dubai for the past three years."

Malikarevuaug

Dit klinkt niet als iemand die in de gevangenis zit.

No Responses to “Is Malika wel veroordeeld?”

 1. Dogan August 13, 2009 at 5:38 pm #

  Je kan toch ook bij verstek veroordeeld worden?

 2. ed August 13, 2009 at 6:55 pm #

  Wil niet zeggen: “told you so”, maar dat is wel wat ik heb gedaan 😉

  Er was ook op geen enkele egyptische info site iets te vinden en het zou een ‘national security’ rechtbank zijn die witwassen veroordeeld? Kom nou. Er was ook geen enkele goeie grond voor uitlevering naar egypte. Het artikel noemde ‘omdat ze ook voor egypte info heeft verzameld’ da’s geen misdrijf waarvoor je uitgeleverd wordt.

  Het is Jaques Smits weer met zijn roddels.

 3. ed August 13, 2009 at 8:33 pm #

  @Dogan
  Dat kan, maar het artikel zei naar ik me meen te herinneren dat ze uitgeleverd was en dat ze nu dus in een cel moest zitten. Klopt dus gewoon voor geen meter.

  @Hendrik Jan, ik neem aan dat Smits je niet enthousiast gebeld heeft om je op dit artikel in 24/7 te wijzen

 4. Wouter August 13, 2009 at 8:39 pm #

  Jacques Smits heeft weer geen middel onbeproefd gelaten, en zijn uitrookmethode, waar hij patent op schijnt te hebben aangevraagd, heeft ook nu weer fantastisch gewerkt.
  Helaas heeft hij ook deze keer weer geen rekening gehouden met de windrichting en is de enige met rookschade: hijzelf.

 5. ed August 13, 2009 at 10:34 pm #

  Het artikel van gisteren in 24/7, waar Malika op reageert (“Former UAE-based realty executive jailed in Egypt”) is inmiddels verwijderd door 24/7 maar natuurlijk al wel door vele andere blogs kritiekloos overgenomen.

  de methode Smits inmiddels kennende, zal hij die artikelen wel aan gaan halen om te ‘bewijzen’dat hij gelijk heeft.

  Het is natuurlijk raar dat Revu een artikel aan Malika wijdt begin augustus, terwijl ze dan al zo’n 6 maanden in de gevangenis zou zitten en er al twee veroordelingen zouden zijn geweest, terwijl de pers in Dubai, het dan pas zou weten en publiceren op de 12e augustus, met een verhaal dat duidelijk berust op het Revu artikel.

 6. Abdel August 14, 2009 at 1:09 am #

  Hendrik-Jan,

  Ik heb je paar een maanden geleden al gezegd dat Malika onderdeel is van een lastercampagne, en dat die riooljournalist van een Libbenga daar vrolijk aan mee doet.

  Groeten,

  Abdoel

  Beste Abdoel,

  Volgens mij is het nog wat te vroeg om zo’n vergaande conclusie te trekken, ik blijf het een schimmig geheel vinden.

  Hendrik Jan

 7. DR August 14, 2009 at 9:24 am #

  Als je het mij vraagt dan is die Jacques Smit zo fout als het maar kan.
  Gewoon een afgekeurde politie-agentie die over lijken wil gaan voor zijn clienten om de zaak op te lossen.
  Ik denk dan met name aan dat drugsverhaal. (Drugs opsturen naar Malika in Dubai)

 8. ed August 14, 2009 at 11:55 am #

  @DR
  waarschijnlijk dan al afgekeurd vxc3xb3xc3xb3r hij was aangenomen: De politie heeft te kennen gegeven dat hij niet bij hun gewerkt heeft. Ach, misschien zat-ie vanaf het begin al bij de covert black-ops afdeling.

 9. Minuteman August 14, 2009 at 12:46 pm #

  Iedereen schijnt van alles te weten, maar weet eigenlijk niets.

  Denkt men nu echt dat de inlichtingendienst alle kaarten in handen geeft van de Revu?

  Denkt men nu echt dat Smits in het verleden op eigen houtje heeft gewerkt?

  Denkt men nu echt dat Smits geen aansturing heeft gekregen?

  Denkt men nu echt dat inlichtingendiensten mogelijk geen gebruik van de diverse fora hebben gebruikt om zaken uit te lokken of om desinformatie te verspreiden?

  Voordat men ook iets over inlichtingenwerk denkt te kunnen zeggen en men heeft hier geen verstand van, lees dan eerst het boek ‘Villa Maarheze’, dan begrijpt men tenminste iets over hoe inlichtendiensten werken.

 10. Alex August 14, 2009 at 2:42 pm #

  @Minuteman,
  Ben al bij hoe werd Willem van Oranje vermoord met loden kogels nog ff wachten en ben toe aan Maarheze. Was trouwens de militaire inlichtingendienst.

 11. Jan Libbenga August 14, 2009 at 3:17 pm #

  Om jullie geliefde Jacques Smits te citeren: Niets is wat het lijkt. En als het wat lijkt, dan is het nog niets.

  Ik kan inderdaad bevestigen dat Malika nu in Dubai zit. Ik kan ook bevestigen dat dat eigenlijk geheim had moeten blijven. En er ligt wel degelijk een veroordeling voor 28 maanden. Het lijkt allemaal in tegenspraak met elkaar, maar dat is niet zo. Tenzij de actualiteit ons weer inhaalt; de ontknoping over twee maanden in ISBN: 978 90 468 0685 2

 12. Harry August 14, 2009 at 5:15 pm #

  Goh, zou ‘minuteman’ stiekem de black ops code naam van Jacqie zijn…

 13. PietPlezier August 14, 2009 at 6:29 pm #

  Wat ik me steeds afvraag hxc3xa8. Als het allemaal waar is, dat die Malika met georganiseerde crime te maken heeft (gehad?), witwas-vrouwtje is geweest voor onderwereld, grote gevaarlijke drugs-organisaties, en dat er zelfs liquidaties plaatsvonden in haar omgeving, dan valt het mij mee dat er niemand gestrekt is gegaan afgelopen half jaar. Ik weet niet hoor, maar als ik Malika was, en bij mij liep zo’n kwijlebabbel als die Jacques bv steeds in mijn nek te hijgen, dan wist ik het wel. Echter, niets van dit. Er moeten toch mensen zwaar geld hebben verloren? Alleen al de publiciteit die het opleverde. Kan me niet voorstellen dat de “Klaasjes, Sammies, Johnnies en Willempies” van deze tijd en in dit verband daar nou zo blij mee waren. Of moet dat allemaal nog komen? Zucht, ga toch dat boek maar es lezen. Waarschijnlijk heb ik wat gemist.

 14. Domtiedom August 14, 2009 at 6:32 pm #

  Hahahaha ! Had geheim moeten blijven dat Malika in Dubai is ? Van wie moest dat geheom blijven, van Jan Libbenga ?
  Jullie sporen niet.

  Lijkt er eerder op dat Jacques Smit en Jan Libbenga graag zouden willen dat Malika binnenkort vast komt te zitten, het liefst voor een sharia rechtbank ofzo.

  Straks (of misschien hebben jullie dat al gedaan )gaan jullie nog bewijsmateriaal fabriceren, en dan achteraf roepen Zien jullie nou wel !

  Wat een zielepoten.

 15. Jan Libbenga August 14, 2009 at 7:24 pm #

  Hahahaha ! Had geheim moeten blijven dat Malika in Dubai is ?

  Ja

  Van wie moest dat geheim blijven, van Jan Libbenga ?

  Nee

 16. Siem August 14, 2009 at 9:16 pm #

  Voor de beeldvorming. Eind 2008, Malika aan het woord over aantijgingen plus achtergronden. Ik had het nog niet eerder gezien.

  Mogelijk heeft de link hier al eerder gestaan, dan maar dubbel. Voor de liefhebbers.

  http://7starsdubai.wordpress.com/2008/12/11/malika-karoum-2/

 17. Siem August 14, 2009 at 10:02 pm #

  N.B.

  Ik vind vele beweringen van het kaliber broodje Artis.

  Zo zou Malika K. werken voor de AIVD en in februari 2009 vanuit Dubai stiekem aan Egypte overgedragen zijn omdat er geen uitleveringsverdrag tussen die landen bestaat.

  Tegelijkertijd zou Malika ook een spionne voor de Egyptische diensten zijn. Van februari tot april zijn vastgehouden, waarna een veroordeling van 28 maanden volgde (vrijgesproken van spionage, veroordeeld voor witwassen en wapenhandel, absurd lage straf overigens voor het M.O.), en onlangs vrijgelaten ‘omdat een ingesteld beroep nog afgerond moet worden door het Hof’.

  Daarna weer een ticket Dubai, waar ze (met zo ‘n strafrechtelijke geschiedenis!) natuurlijk weer met open armen werd onthaald.

  Mij dunkt dat een veroordeelde AIVD-er of (dubbel)spionne, die jarenlang in de picture staat, al lang de zak had gekregen vanwege de bekendheid.

  B.T.W.: Waar gesproken wordt over een veroordeling, dat staat pas vast als de uitkomst van hoger beroep hetzelfde is.

 18. Domtiedom August 14, 2009 at 10:27 pm #

  Ongelovelijk. Hoop voor Malika dat die Jacques Smit en haar ex zelf lekker uitgerookt worden, die Jacques houdt nu om voor mij onbekende redenen zijn mond maar ik mis hem niet. Hij heeft nog nooit iets van bewijs kunnen materialiseren ondanks dat hij zelf zegt : Alles wat ik zeg, kan ik onderbouwen.
  Wat een complexen moet die man wel niet hebben. En die Libbenga, waarom laat hij zich verhaaltjes voorkauwen ? Ga je toch af als een gieter als je jezelf journalist noemt ?

 19. minuteman August 15, 2009 at 7:16 am #

  wat moet die smits toch onbetaalbaar goed zijn als hij de macht heeft de revu, the national, de marokkaanse media en de egyptische rechtbank te beinvloeden en dat zonder bewijzen.

 20. ed August 15, 2009 at 10:34 am #

  Ik zag even de reactie van Libbinga over het hoofd, maar volgens mij klopt daar geen iota van.
  Er was in het artikel sprake van uitlevering en een veroordeling en zelfs een veroordeling in hoger beroep en dan zegt justitie in Egypte natuurlijk: “Nou dat was dan dat mevrouw Karoum, gaat u maar terug naar Dubai” en Dubai zegt: “Leuk dat u er weer bent mevrouw Karoum, we hebben uw plaatsje hier warm gehouden. Veroordeling wegens fraude en witwassen? U kunnen we gebruiken in de vastgoedhandel”.

  Het wordt allemaal duidelijk in het boek? nou zal mij benieuwen wat voor draai er weer aan gegeven gaat worden maar het laat niet onverlet dat er in het Revu artikel gewoon onwaarheden staan.

 21. Fatima August 28, 2009 at 5:23 pm #

  Laat Malika toch met rust! ze heeft na 8 jaar huwelijk genoeg over haar heen gekregen en wil nu een nieuw leven opbouwen. Haar ex mogen jullie opsporen en intervieuwen en het liefst vast zetten in een psychische instelling want je spoort toch niet om de moeder van je kind zo zwart te maken in de wereld. Malika sterkte en laat je niet gek maken.

 22. Jos August 28, 2009 at 8:13 pm #

  “Iedereen schijnt van alles te weten, maar weet eigenlijk niets”

  Lees inderdaad weinig zinvolle commentaren, behalve van een stel figuren die ook maar een eind in de lucht redeneren.

 23. derrick August 28, 2009 at 10:11 pm #

  bij de @fatima hallo je hebt gelijk life goes as is goes laat haar met rust maar ik heb een vraagje aan jou als goede vriendin van haar heeft zij vroeger op Schiphol gewerkt als grond-stewardess bij Ogden toentertijd nu geheten Menzis.

 24. InterRescue August 29, 2009 at 8:36 am #

  @Fatima,

  “Who did the crime, should do the time”

 25. ed August 29, 2009 at 4:03 pm #

  Ah, Jacques is terug. Nou, wanneer doe jij je ‘time’?

 26. InterRescue August 29, 2009 at 8:20 pm #

  Sorry Ed,

  Ik zat even (een paar weekjes) in Dubai om wat zaken te regelen.

  V.w.b. jouw vraag, er is geen enkele rede voor mij om ‘enige time’ te doen anders had dit zeker al lang plaatsgevonden.

  En zoals ‘minuteman’ geschreven heeft:

  “wat moet die smits toch onbetaalbaar goed zijn als hij de macht heeft de revu, the national, de marokkaanse media en de egyptische rechtbank te beinvloeden en dat zonder bewijzen.”

  Wat heeft die man het gelijk aan zijn zijde.

  Niets is wat het lijkt.
  En als het wat lijkt,
  dan is het nog niets.

 27. InterRescue August 29, 2009 at 8:38 pm #

  Voor alle ‘snuffelaars’ even deze ‘onthulling’:

  Ga naar deze link: http://www.nieuwamsterdam.nl/boekUitgave.aspx?ID=1560

  Lees daar de vooraankondiging eens heel goed door!

  En voor als u desbetreffend detail over het hoofd heeft gezien (tsja, we zijn allemaal mensen waarbij de een beter begrijpend kan lezen als de ander) hier een citaat uit deze vooraankondiging:

  “Omdat zij zich veilig waande in Dubai, onbereikbaar voor de Nederlandse autoriteiten, zochten haar runners bewust de publiciteit.”

  En ga nu niet komen met de verhaaltjes dat ik een ‘runner’ voor Malika was want dan maakt de schrijver van die stelling zich echt belachelijk.

  En ja, ik durf dat woord ‘belachelijk’ te gebruiken omdat maar een zeer kleine groep alles tot in detail weet.

  En ja, respect voor HJK zijn opmerking: “Met spionnes weet je ‘t nooit. Wat is de waarheid?” want dat is een waarheid als een koe.

  Trouwens Jan Libbenga, het is een heel goed boek, naar waarheid geschreven en dan zeker al die hoofdstukken die over mijn inmenging gaat.

  Money makes the world go round, isn’t it?

 28. ed October 22, 2009 at 9:31 am #

  Nou, dat boek is er en wat blijkt: ene ‘Rafiq’ wordt opgevoerd, die het allemaal weet te vertellen. Al snel blijkt dat deze Rafiq de emotionele stabiliteit heeft van een hysterische bruid op haar trouwdag en dat zou dan ‘bewijs’ zijn?

  Het enige bewijs dat ik zie dat het allemaal gelogen is, is dat er beweerd werd dat ze in Egypte in de cel zat en dat dat gewoon niet zo is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: