Woensdag 12 augustus: Waarom zwijgt iedereen over Arzu Erbas? & Frans Loomeijer

12 Aug

Crechemoordabru_2Het mes is gevonden, de getuigen die de dader hebben gezien hebben zich gemeld, maar waarom is het verder zo hardnekkig stil rond de moord op Arzu Erbas van Moeders Schoot? In haar familiekring weet natuurlijk iedereen wat er aan de hand is, maar het zal met de cultuur te maken hebben waarom daarover niets naar buiten komt. Dat de politie zwijgt is logisch, doet ze ook in vergelijkbare zaken, maar waar blijven onze Turkse collega’s?

Aanvulling:

Inmiddels doet het verhaal de ronde dat Abru al eerder is bedreigd door een boze vader. Als dat zo is, en als dit de dader is, dan zal zijn identiteit inmiddels ongetwijfeld in brede kring bekend zijn en zit hij al op het politiebureau of is hij gevlucht.

                                                       *

FransloomeijerwebWas een paar dagen onderweg, vandaar vanmorgen even wat vertraging met het bijwerken. Vrijdag had ik het over de raadselachtige moord op Frans Loomeijer in Tilburg. Het enige bijzondere dat zijn familie aan hem was opgevallen was dat hij zijn nieuwe vriendin nog nooit aan hen had voorgesteld. Dat zou op enige vorm van geheimzinnigheid kunnen duiden, maar dat is dus niet zo: Frans had gewoon weinig contact met zijn familie.

Zijn vriendin belde gisteren dat er totaal niets bijzonders aan de hand is, dat ze ook gewoon met haar naam en alle gegevens in de rouwadvertentie in het Brabants Dagblad heeft gestaan en dat ik mijn huiswerk als journalist beter had moeten doen.

Heeft ze een punt, probleem was dat ik geen toegang heb tot de advertentiepagina’s van het Brabants Dagblad en dat van degenen die ik daarover gesproken heb ook niemand dit noemde of wist. Waarschijnlijk omdat die familie in een andere regio woont en deze krant ook niet had gezien. Op de werkelijke achtergronden komen we vast nog wel een keer terug.

                                                      *

Collega Henk Strootman is na een behoorlijke omzwerving weer terug, we hadden het even over de liquidatie van Hans van Geenen en de betrokkenheid van de broers of neven R. Had Bianca (vriendin van Hans) nou iets met xc3xa9xc3xa9n van die jongens? Maar is dat dan een motief om iemand zo koelbloedig uit de weg te ruimen? Als oud-politieman liet Henk zijn licht even schijnen op de aanhouding van de eigenaar van de Spy Shop in Amsterdam, waar het peilbaken was gekocht dat onder de auto zat waarin Hans van Geenen meereed.

Als de politie gewoon had verzocht om de videobanden had de eigenaar die ongetwijfeld niet zonder meer afgestaan, maar als je iemand aanhoudt mag je huiszoeking doen en uiteraard spullen in beslag nemen en bekijken. Slimme truc, dus, maar wel op het randje. En zou iedereen die stiekeme dingetjes koopt bij de Spy Shop weten dat-ie op band wordt vastgelegd?

No Responses to “Woensdag 12 augustus: Waarom zwijgt iedereen over Arzu Erbas? & Frans Loomeijer”

 1. Joopie August 12, 2009 at 2:30 pm #

  Overlijdensadvertenties kun je opzoeken op de site http://www.mensenlinq.nl. Hier staat ook de overlijdensadvertentie van Frans Loomeijer:

  http://www.mensenlinq.nl/mensenlinq/overlijdennl/site/advertentie/detail?pid=1918088&titelid=

 2. Anonymous August 12, 2009 at 2:41 pm #

  Hoezo stil rond de moord op Arzu???? De kranten en regionale media staan er vol mee? Wat zou een “Turkse” journalist hier aan toe moeten voegen??? Ik denk dat de familie op dit moment wel iets anders aan het hoofd heeft dan de pers ter wille te zijn.

 3. Anonymous August 12, 2009 at 4:06 pm #

  je noemt jezelf een journalist maar kan geeneens ontdekken wat de juiste naam is van Arzu Erbas, sukkel.

  Beste NN,

  bedankt voor de correctie.

  Hendrik Jan

 4. Alex August 12, 2009 at 6:11 pm #

  HJ, De ‘ spy shop ” …. doet zijn naam wel eer aan. Met zoveel extra publiciteit,… misschien toch beter dat ze nu via het CIE samen kunnen gaan werken.

 5. ed August 12, 2009 at 10:24 pm #

  De wetgever heeft regels opgesteld voor het doen van huiszoeking en voor het opvragen van banden bij mogelijke getuigen. Daar is een goede reden voor.

  Een getuige plots als verdachte neerzetten alleen om de regels van de wetgever te omzijlen is misschien een ‘slimme truc’, maar het is tekenend voor de schijt die de politie heeft aan de wet.

 6. ed August 12, 2009 at 10:26 pm #

  Wie zwijgt er over Arzu Erbas, zelfs de Turkse kranten staan er vol mee. Check bijv. Hurriyet

 7. Lana November 1, 2009 at 11:54 am #

  haha jij noemt je eigen een journalist?
  beter word je putjesscheper mafkees.

  Beste Anita,

  Ik heb je diverse keren gevraagd jouw kant van het verhaal te maken, wil er graag een afspraak over maken, maar daar reageer je niet op.

  Hendrik Jan

 8. Anonymous November 9, 2009 at 11:34 am #

  waarom zou ik groetjes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: