Dinsdag 11 augustus: Moord op 'kutmenneke': de lange nasleep

11 Aug

Pukverspeekweb_2In januari 1999 wordt Puk Verspeek(29) doodgeschoten in cafxc3xa9 xe2x80x99t Huukske in Den Bosch, maar onlangs is pas bekend geworden dat de recherche een bizarre rol heeft gespeeld in het drama van die avond. Verspeek zat onder de tap vanwege een drugszaak. Rechercheurs hoorden zijn vriendin Manuela in een telefoongesprek met een vriendin vertellen dat ze xe2x80x99s middags door hem was mishandeld.

xe2x80x99s Avonds laat belt een rechercheur Puk anoniem op.

Puk: xe2x80x9cHallo.xe2x80x9d

Rechercheur: xe2x80x9cJa kankerlijertje. Klein kutmenneke! Hxc3xa9!xe2x80x9d

Puk: xe2x80x9cHxc3xa9! Lachertje!xe2x80x9d

Rechercheur: xe2x80x9cUw wijf afslaan hxc3xa8? Met een klein jong erbij. Kutvent.xe2x80x9d

Puk: xe2x80x9cHxc3xa9, wie ben jij nou eigenlijk?xe2x80x9d

Rechercheur: xe2x80x9cKlein kutkereltje!xe2x80x9d

Puk: xe2x80x9cHxc3xa9, moet je zeggen wie je bent.xe2x80x9d

Als dit gesprek in het dossier opduikt, geeft de rechercheur als verklaring dat hij Puk moest bellen voor de xe2x80x98plaatsbepalingxe2x80x99 en dat hij vanuit een telefooncel heeft gebeld. De huidige advocaat van Daan Castelijns is Serge Weening, hij schakelde het recherchebureau PD Recherche uit Rijssen in om de hele gang van zaken uit te zoeken. Ex-rechercheur Jan Paalman van het recherchebureau zegt dat het telefoneren vanwege de plaatsbepaling xe2x80x98onzinxe2x80x99 is. "Als ze hem al waren kwijtgeraakt zou een heel korte verbinding genoeg zijn, daar hadden ze geen gesprek voor nodig."

Wat wel het motief is geweest om Puk uit te schelden en op te jutten, is een raadsel. Wilden ze hem uit de tent lokken, om te kijken met wie hij contact ging zoeken? In elk geval werd Puk steeds bozer. Hij was op zoek naar Manuela, maar kon haar nergens vinden. En hoe kon iemand weten dat hij Manuela had mishandeld, aan welke man had ze dat verteld? Puk belde een vriendin van Manuela. "Er zijn net allemaol mensen aan het opbellen, me bedreigen en doen en moette ze ok de naam zeggen. Je wijf sloan en weet ik het allemaol. Jong sloan. Ik zeg: moette zeggen wie de is, ik zeg: zeg je naam eens dan, ik zeg, kankerlijer, kom ik er gelijk effen an."

Huukskeginadaanweb_3Vervolgens reed Puk langs alle adressen waarvan hij vermoedde dat Manuela er kon zijn. Tegen twee uur kwam hij opgefokt aan bij xe2x80x99t Huukske, waar hij al telefonerend naar binnen liep. Met zijn elleboog gooide hij de deur dicht, de andere hand had hij in zijn zak, bij zijn pistool. Hij liep naar Manuela en zei: xe2x80x9cGa mee naar huis.xe2x80x9d Twee mannen, Franco en bokser De Bobbert, bemoeiden zich ermee. Franco trok Puk aan zijn haar en sloeg hem tegen de gokkast omhoog, Puk schoot twee keer dwars door zijn jas en raakte Franco in zijn been. De Bobbert wist Puk het pistool afhandig te maken en schoot xc3xa9xc3xa9n keer op Puk, die door zijn benen zakte en weg wilde kruipen, naar de deur. Waarna Bobbert hem nog twee keer in zijn rug schoot.

In de nasleep van dit gebeuren speelt een van de toen aanwezigen, Daan Castelijns (op de foto met vriendin Gina) de hoofdrol. Hij raakt in conflict met D’n Bobbert, die hij later bij een confrontatie in ‘t Huukske doodschiet. Een reportage daarover staat hier

                                                                          *

Iphone3gVerder is het heden bepsterdag. Op bepster staat nu mijn wekelijkse column. Gaat dit keer over de aaifoon (en een beetje over een nieuwe auto waarvan de remmen pardoes weigeren)

No Responses to “Dinsdag 11 augustus: Moord op 'kutmenneke': de lange nasleep”

 1. Jacqueline August 11, 2009 at 10:07 am #

  @Hendrik Jan

  Toevallig heb ik heel recent ook zo een voorval geplaatst. Alleen werd die persoon nog extremer aangepakt.

  Het is in ieder geval wel een manier van werken om deze of gene tegen elkaar uit te spelen.

 2. gerty August 11, 2009 at 12:48 pm #

  in deze zaak zijn alle mensen tegen elkaar uitgespeeld.en de verhoren waren ook niet normaal ,ze wilde je gewoon dingen laten zegen die er niet waren,gelukkig zitten wij zo niet in elkaar.maar die anonieme getuigen dat is een jongen die nog nooit ergens iets mee te maken heeft gehad hij is ook best bang van de politie die kunnen ze wel van alles laten verklaren.een ding is een fijt ze hebben heel wat levens gewoon echt vernield

 3. Olly August 11, 2009 at 1:40 pm #

  Beste Hendrik Jan,

  Als je even de gebruiksaanwijzing leest zal je zien dat je gewoon via iTunes je iPhone kan synchroniseren en al je 900 contact adressen er zonder xc3xa9xc3xa9n handmatige handeling op kan zetten. Via iTunes kan je ook gelijk je muziek erop zetten.

  Vriendelijke groet en succes ermee, Olly

  Beste Olly,

  Welke gebruiksaanwijzing? Er staan er wat op internet, maar daar staat het niet in. En die muziek erop zetten lukt gewoon niet omdat hij nog niet xc3xa9xc3xa9n procent van de geconverteerde bestanden pakt.

  Hendrik Jan

 4. Ome Joop August 11, 2009 at 7:41 pm #

  Maar natuurlijk het is allemaal de schuld van de politie dat in een kroeg de een na de ander voor z’n pannetje wordt geschoten. Zij hebben zeker ook de wapens verstrekt waarmee deze types elkaar van de wereld schieten. Geen stukje zelfreflectie bij dit volk. Typisch Hollands, iedereen heeft schuld behalve zij zelf en dan sluit de gemeente ook nog het cafe t’was er altijd zo gezellig echt een vriendenclub…….

 5. gerty August 11, 2009 at 11:57 pm #

  joop@ denk niet dat jij de panorama goed hebt gelezen.puk is naar het huukske gelokt DOOR de politie.terwijl de politie wist dat puk een pistool in zijn zak had en dat bobbert en concolie zaten te wachten dat hij kwam .en er zijn overal taps van ,en die liegen niet tog.de schietpartijen waren er niet geweest als de politie hun werk had gedaan wat ze horen te doen.nee ik heb geen vertrouwen meer in politie en justitie

 6. Ome Joop August 12, 2009 at 10:19 am #

  Nou lees ik niet dat de politie betrokkene naar het Huuske gelokt heeft. Hij heeft eerst nog allerlei andere adressen afgelopen op zoek naar z’n vriendin.
  Maar dat terzijde. Waar het mij omgaat is dat dit soort types wel allemaal met vuurwapens rondlopen en als door het vuurwapenbezit er ongelukken gebeuren de schuld bij anderen gaan zoeken. Een normaal mens loopt niet met een vuurwapen op zak.

 7. GERTY August 12, 2009 at 2:12 pm #

  heb geen zin meer in deze discursies ,doen we al tien jaar met onwetende mensen.wij weten precies hoe het gegaan is en als iemand wilt oordelen over iets terwijl hij of zij nog niet 10% van het verhaal kent ,dan doen ze dat maar .het spreekwoord luid AL IS EEN LEUGEN NOG ZO SNEL DE WAARHEID ACHTER HAALT HEM WEL !!!!!!!

 8. Ome Joop August 12, 2009 at 8:03 pm #

  Tsjaa, dat is ook een manier om een discussie te beeindigen. Wat mijn “onwetendheid” met het gebruik van vuurwapens te maken heeft ontgaat mij maar ik wens je sterkte met het vinden van de/jouw waarheid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: