Zaterdag 8 augustus: Aanmelden bij Amber A. & Holleeders anabolen

8 Aug

AmbertalertTot nu toe is Amber Alert alleen nog maar gebruikt voor zinloze meldingen, maar wellicht dat het ooit zijn nut bewijst. Het mag wat kosten, de minister heeft nu bekendgemaakt dat mensen die zich ervoor hebben opgegeven de 25 cent per ontvangen sms’je niet meer hoeven betalen. Niet dat ik iemand op een idee wil brengen, maar stel dat er twee meldingen kort na elkaar komen, hoe groot is dan de kans dat er nog iemand op die tweede reageert? Hoe dan ook, ik heb me zelf meteen aangemeld. Niet omdat het gratis is, per e-mail vind ik voldoende, maar zo kunnen we een beetje in de gaten houden met welke modieuze publiciteitsfratsen de ministeries het geld over de balk gooien. Ook aanmelden: ga naar Amber Alert

                                                            *

HolleedercoverOpmerkelijk verhaal in het Algemeen Dagblad over het gevaar van anabole steroxc3xafden. Sportschooljongens die dit gebruiken krijgen er dikke spieren van, kleine piemeltjes en oververhitte hersentjes die zomaar kunnen ontploffen: woedeaanvallen kunnen gemakkelijk leiden tot zware mishandeling en doodslag. De ‘Rambo van Kerkrade’ – die zijn schoonfamilie uitmoordde – lustte er ook wel pap van. Die dikke spieren bestaan overigens vooral uit vocht, een paar maanden niks gebruiken en het ziet er niet meer uit.

Meest opmerkelijk vond ik een passage over Willem Holleeder, die in het stuk wordt opgevoerd als frequent as-slikker (in het verleden, neem ik aan). Er schijnt een rechtstreeks verband te zijn tussen het gebruik van dit middel en ernstige hartafwijkingen. Zoals bij hem. In het artikel wordt ervan vanuit gegaan dat het algemeen bekend is en vaststaat dat Holleeder een gebruiker was.

Misschien heb ik wat gemist, maar aan zijn uiterlijk was het mij niet opgevallen (is niet zo vreemd, ik zag hem nooit, maar op de spaarzame foto’s zag ik ook weinig spierbundel) en tijdens het proces – toen zijn gezondheidssituatie veelvuldig ter sprake kwam – is het hooguit mondjesmaat aan de orde geweest, in herinner me niks van anabolen.

No Responses to “Zaterdag 8 augustus: Aanmelden bij Amber A. & Holleeders anabolen”

 1. Jacob August 8, 2009 at 10:41 am #

  @ HJK

  In zijn jonge jaren was Holleeder wel een “sportschooljongen”, zoals jij dat noemt. Dit blijkt onder meer ook uit het boek van PRdV over de ontvoering. Over het gebruik van anabolen wordt echter niets vermeld. Wellicht stelt het AD iedere “sportschooljongen” gelijk aan een gebruiker van anabolen….

  PS: Is er al iets meer bekend over dat boek over Endstra dat vorige week ter sprake kwam? (www.wievermoorddemij.nl)

  Jij dacht aanvankelijk aan een slechte reclamestunt, maar wellicht is er inmiddels meer duidelijk?

 2. mieke August 8, 2009 at 10:06 pm #

  Helemaal niet aanmelden (Amber Alert voor Nederland), maar eerst nog eens wat druk uitoefenen opdat de techniek achter het AA beter ontwikkeld wordt en in de praktijk beter functioneert.

  Hier een van de weinige kritische stukken uit februari van dit jaar, nadat het 1e alert (Rotterdam) grotendeels de mist was ingegaan: veruit de meesten uit de regio Rotterdam die zich hadden aangemeld ontvingen nooit bericht, velen van Groningen tot Maastricht wel maar dat was nogal overbodig, en van degenen die uiteindelijk wel een berichtje ontvingen kreeg een groot deel dat pas vele uren na verzending binnen. O.a. omdat er xc3xa9xc3xa9n of meer providers van het “Amber Alert” helemaal geen prioriteit hadden gemaakt. Zoiets had toch vantevoren wel even uitgetest en in een handboek vastgelegd mogen worden? Dat je een Amber Alert niet in een of ander bakje kunt laten liggen tot volgende week woensdag of zo?

  Binnenlands Bestuur, 16.02.2009

  Wat stak is dat de commercixc3xable partij die de technologie beschikbaar stelt, Netpresenter, op allerlei manieren opgehemeld bleef worden en zelfs na die totale miskleun met de premixc3xa8re van het eerste alert eerder dit jaar, nog prijzen in ontvangst mocht nemen voor zulk uitstekend werk. Maar dat je er als gewoon mens ook beslist geen kritiek op mocht leveren, niet van Netpresenter maar ook niet van het KLPD.

  Het idee is prachtig en welkom, en had al 20 jaar eerder uitgewerkt kunnen worden. Vergelijk de Verenigde Staten en Groot Brittannixc3xab en wat daar al gewoonte was om het publiek gericht te blijven attenderen op vermissingen. Wij komen daar weer eens tientallen jaren later achteraanhobbelen, met een gemankeerd ‘Amber Alert’ waarvoor elders technologie bestaat die z’n kinderziektes allang achter zich gelaten heeft.

  Dit is geen oproep om het alert te mijden, integendeel. Het is eerder een oproep om het technisch perfect te laten maken!

 3. K.Hakvoort August 9, 2009 at 12:12 am #

  Volgens Hirsch Ballin heeft het Ambert Alert zich al bewezen maar het hele concept deugt niet en bovendien houdt het KLPD zich bij het afgeven niet aan de eigen regels.
  Onduidelijk is ook waarom geautomatiseerd verstuurde sms’jes een kwart euro moeten kosten terwijl die vanaf pc’s voor een paar cent verstuurd kunnen worden.

 4. Jacqueline August 9, 2009 at 3:49 pm #

  @K.Hakvoort

  Vanaf nu is Amber Alert gratis 😉

 5. Sonja August 9, 2009 at 7:57 pm #

  Het is niet zo verwonderlijk dat het AD er vanuit gaat dat het algemeen bekend is dat Willem Holleeder a.s. slikte. Immers; zij waren het zelf die destijds, rond zijn hartoperatie, het ”nieuws” de wereld in schreven samen met Elzevier, de Telegraaf en noem ze maar op. Zoals Stijn Franken al eerder zei; om waarheidsvinding gaat het al lang niet meer. Hoewel dat uiteraard betrekking had op iets anders gaat dat net zo goed hier ook weer op.

 6. Sonja August 9, 2009 at 8:43 pm #

  Wat het AA betreft sluit ik me helemaal bij Mieke aan. Technisch moet het perfect zijn vxc3xb3xc3xb3r het gebruikt wordt. Dan moet het gewoon getest zijn. Zo’n beetje hetzelfde verhaal als het P-2000 en C-2000 systeem. Ook zo’n lachertje. Gelukkig hebben we ASTRID nog. ASTRID Alert dan maar?
  Trouwens in de VS, en vast ook in andere contreien, maken ze ook al jaren gebruik van foto’s van vermisten op melkpakken e.d.
  Dat had hier ook al jaren geleden moeten gebeuren. Dan kun je zeggen; zo groot is Nederland nou ook weer niet en zoveel kinderen verdwijnen hier niet, maar daar staat tegenover dat de ”dekking” compacter is. Bovendien is elk geval van verdwijning er xc3xa9xc3xa9n teveel.

  @HJK

  Jacob vroeg het ook al maar ben je iets wijzer geworden over het boek over Endstra?
  Er is niks van te vinden op internet behalve dat je het kunt bestellen bij een uitgeefster, waar volgens mij ook weer niks over te vinden is. Het verbaasde me eerlijk gezegd omdat er niet eerder gesproken werd over een op handen zijnd boek over Endstra.

 7. teus van dommele August 25, 2009 at 9:28 pm #

  Beste lezers, mijn boek relaas van een vriendschap Willem Endstra is zojuist uitgekomen.
  Het handelt over een 30jarige vriendschap tussen Willem en Teus, de avonturen.
  Hoe hij Cor van Hout ontmoette.
  Wat hij zei toen ik hem vroeg waarom hij 3 rechercheurs het bos in stuurde.
  Waarom Holleeder mijn 3 brieven niet beantwoordde, klaarblijkelijk wilde hij niet vrij, ofwel liet Holleeder Koos Plooy winnen.
  Hoe Wim John Mieremet een miljoen aftroggelde.
  Maar ook de gewone aardige alledaagse dingen.
  Lees het zelf maar in Wie vermoordde mij
  Wim zou dat namelijk ook graag weten.
  http://www.wievermoorddemij.nl groeten Teus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: