Waldi liquideert, raadsels in Lommel & Tilburg

7 Aug

EricschreuderEr zijn de afgelopen tijd zoveel moorden gepleegd dat het haast niet meer bij te houden is. In veel gevallen is duidelijk hoe de vork in de steel, al is het naadje van de kous niet altijd te zien. Woensdag schoot Waldi van D., een beruchte drugsbaas uit de jaren negentig, een 45-jarige man uit Cuijk dood, voor een stoplicht bij een winkelcentrum in Nieuwegein. Ook het slachtoffer was een bekende uit het drugsmilieu. Waldi zou vroeger zaken hebben gedaan met onder anderen Henk Orlando Rommy, alias de Zwarte Cobra. Waldi had lang vastgezeten, kennelijk was er nog wat te verhapstukken.

In Panorama staat nu een verhaal over de moord op Eric Schreuder uit Lommel, waar ik me vorige week in heb verdiept. Op maandag 20 juli werd zijn lichaam aan de rand van Eindhoven gevonden, hij was doodgeschoten. Omdat hij zich op zijn eigen website profileerde als deejay heb ik geprobeerd eerst in die kringen wat informatie te krijgen, maar daar kende niemand hem. Eric woonde al enkele jaren in Lommel, maar hij kwam oorspronkelijk uit Bergeijk, waar hij ook nog vaak bij zijn bejaarde ouders was. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk, wel dat Eric elektricien was en zich bezighield met geheimzinnige zaken. Hij wilde een nieuw leven beginnen met een nieuwe vriendin. Daar zijn meer voorbeelden van (Tinka van Rooij). Dan blijkt die wereld van de softdrugs (‘Plantjes knippen, centje bijverdienen) helemaal niet zo soft.

In het kielzog van Eric kwam ik op het pad van Janus van W.  in Lommel, aan wiens imperium in juli met een enorme actie (infiltratie van drie jaar) voorlopig een eind is gemaakt.

                                                       *

FransloomeijerwebEen van de meest raadselachtige recente moorden is die op Frans Loomeijer (45) uit Tilburg. Hij stond op vrijdag 5 juni midden overdag een sigaretje te roken bij zijn auto toen hij werd doodgeschoten. Het leek erop of hij daar een afspraak had en op iemand stond te wachten, niet vermoedend dat er enig gevaar zou dreigen.

De politie is flink aan het wroeten, maar naar buiten toe is er weinig over de zaak bekend. Ik heb zelf wat kleine naspeurinkjes gedaan. Frans komt oorspronkelijk uit de buurt van Lage Zwaluwe. Hij was gescheiden, vader van een zoon, maar daar was verder niks mee aan de hand. Hij was – voorzover bekend – niet actief in het criminele milieu en hield zich ook niet bezig met dubieuze zaken. Het enige dat in zijn omgeving opviel was dat hij wat geheimzinnig deed over een nieuwe vriendin.

No Responses to “Waldi liquideert, raadsels in Lommel & Tilburg”

 1. Gert August 8, 2009 at 2:34 pm #

  Het AD heeft een uitgebreid artikel over Waldemar van D. Zie:

  http://www.ad.nl/binnenland/3419387/Moordverdachte_ging_kapot_in_internaat.html

 2. anita landa August 11, 2009 at 4:24 pm #

  klets wat je verteld over fransje ik ben zyn vriendin anita

 3. Reno August 12, 2009 at 2:48 pm #

  Via de site mensenlinq.nl kan de journalist veel rouwadvertenties in Nederland gratis online volgen.

  Van de site:
  Wie en wat is Mensenlinq.nl?

  Mensenlinq.nl is een initiatief van Wegener Nederland BV en NDC|VBK de uitgevers. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die geplaatst zijn in de titels van NDC|VBK en Wegener vindbaar op internet. Tevens bestaat de mogelijkheid om informatie te vinden, te reageren en te condoleren.

 4. anita landa August 19, 2009 at 1:35 am #

  je verteld weer iets wat niet klopt die rouw advertentie van my stond gewoon in regio tilburg groetjes anita landa vriendin van fransje loomeijer

  Beste Anita,

  ik heb alleen geschreven dat zijn familie in een andere regio (omgeving Lage Zwaluwe) woonde, degenen die ik heb gesproken hadden die krant in elk geval niet gelezen. Als jij zegt dat de editie Tilburg ook in Lage Zwaluwe verschijnt geloof ik het graag, mijn excuus.

  Hendrik Jan

 5. anita landa August 22, 2009 at 8:40 pm #

  hy is in tiburg geboren niet in lage zwaluwe en had al helemaal geen contact met familie daar

 6. hennie bekking September 23, 2009 at 6:48 pm #

  ik ben 53 jaar en in Tilburg-Noord was ik een jong manneke toen deze wijk opgebouwd werd en de enige donkere mensen woonden in de Tartinistraat, dat waren Ambonezen. Nu is het anders. Het criminele circuit in Tilburg is veranderd sinds de dood van Antonio Brizzi.

  Wij hadden toen de Wagnergroep die uit verveling de zaak begonnen te slopen, Franske was een jong manneke toen hij zich aansloot bij onze groep, wat niet makkelijk was want wij waren veeleisend en je moest kunnen knokken.

 7. melkboer September 25, 2009 at 3:29 pm #

  ik vind het raar dat niemand weet wat eric schreuder deed,ik weet dat hij 10 jaar geleden al in de wiet zolders zat en daarmee veel vijanden heeft gemaakt zowel bij mensen waar hij de zolders had als in het wereldje dus ik sta er niet erg raar van te kijken dat hij er niet meer is.

  groetjes melkboer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: