Drie warme komkommers: Manon, Cokeluier & Maddie

6 Aug

ManonleugenUpdate 14.15 uur:

Terwijl buiten de temperatuur oploopt tot naar de dertig graden, serveren de media toepasselijk voedsel. Hoe heter de zon, hoe kommer de koms. De man die de naaktfoto’s van Manon Thomas verspreidde – en daarvoor werd veroordeeld – doet aangifte tegen de man van Manon omdat die hem zou hebben bedreigd. Hij mag niet in hoger beroep. Eerder berichtje – de Grote Manon Thomas Blootfoto Quiz – staat hier

                                                           *

In de zaak van de in Portugal verdwenen peuter Maddie McCann zijn privxc3xa9detectives op zoek naar een Australische vrouw. Het wachten is nu nog op een nieuw Brits kinderpornonetwerk met vertakkingen naar Amsterdam (dat is de enige stad die ze daar in Engeland kennen), dan hebben we die ook maar weer gehad.

                                                            *

BolletjesschipholIs dat bij de neus nemen of mag dat, is dat gewone journalistiek? Bijna alle kranten hadden deze week het bericht over een vrouw die op Schiphol was aangehouden met een ‘cokeluier’: in de pamper van haar baby zat wit poeder verstopt en zelf had ze de locatie waar de baby eerder zijn weg naar buiten had gevonden opgevuld met hetzelfde materiaal. De Telegraaf plaatste er een foto (van de Koninklijke Marechaussee) bij van een record hoeveelheid bolletjes, die door xc3xa9xc3xa9n Surinamer waren ingeslikt (218, in totaal ruim twee kilo poeder).

Wie weet hoe groot xc3xa9xc3xa9n zo’n bolletje is, kan zich daar al moeilijk iets bij voorstellen. Best interessant allemaal. Alleen: als je de berichten las kreeg je de indruk dat dit recent was gebeurd, nieuwtjes dus. Geen enkele krant vond het nodig te melden dat dit oude koek was, uit februari van dit jaar, en dat het werd gemeld in een halfjaarlijks overzicht van de grote successen van de KM op Schiphol (waar ze volgens mij beter wat meer aandacht kunnen geven aan het tempo bij het inchecken van koffers voor gewone toeristen, ik was er afgelopen zondagmorgen, je kunt beter met de fiets naar Spanje dan via Schiphol. Waarom gaan die mensen niet via Rotterdam of via een buitenlandse luchthaven waar de boel wel goed geregeld is?)

No Responses to “Drie warme komkommers: Manon, Cokeluier & Maddie”

  1. mohari August 6, 2009 at 11:57 pm #

    ach het zijn net kidss, negatieve aandacht is ook aandacht? succes manon je brengt je eigen weer in de picture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: