Ochtendboosheid & Broodje Apegriep

5 Aug

JosvannoordUpdate 10.15 uur:

Voor mensen die in deze vakantieperiode moeilijk op gang komen en zich graag flink opwinden om de vaart er een beetje in te krijgen: lees de column van Jos van Noord, over hoe de Haagse politie een onschuldige passagier behandelt en hoe onze kromstaat daar vervolgens op reageert.

Van komkommers kun je niet ziek worden, wel misselijk. Wereldwijd duizend doden door Mexicaanse griep, in Nederland al xc3xa9xc3xa9n. Bij elke hittegolf sterven er in de ons omringende warmere landen honderden mensen extra, bij elke gewone griepepidemie pieken de sterftecijfers in de verzorgingshuizen: je moet toch ergens aan doodgaan. Kunnen we inmiddels tot de conclusie komen dat al dat gedoe rond die Mexicaanse griep – gelukkig maar – een broodje-aap-verhaal is gebleken?

No Responses to “Ochtendboosheid & Broodje Apegriep”

 1. Alex August 5, 2009 at 11:04 am #

  HJK,
  Nou wat de griep betreft zou ik dat nog maar even afwachten. Volgend jaar kunnen wij pas met zekerheid zeggen of het is meegevallen. Je moet ergens aan dood gaan,.. is juist op een bepaalde leeftijd . Echter dit virus is gevaarlijk voor de groep jongere Nederlanders. Dus niet zozeer voor mensen boven de 55 jaar. Ik schreef eerder handen wassen antibacterixc3xable wasgel Dettol handen drogen met papieren handdoeken echter las ik in de Duitse aanwijzing dat je met een schoenlepel je schoenen moet aantrekken en bij aanraken van je schoenen de handen moet was, schoenen schoonmaken met water en ontsmetten. Leek me een goede tip. In een berekening zou 5 op de duizend die de Mexicaanse griep krijgen,.. overlijden. Juist in die leeftijds categorie. Dus ik denk geen broodje aap.

 2. Ben August 5, 2009 at 5:41 pm #

  De enige keer dat ik met politie in aanraking ben geweest (foutje, bedankt), ben ik stuitend amateurisme tegengekomen.

  Eigenlijk kun je er niet eens boos om worden, de rechercheur van dienst klaagde steen en been dat er sprake was van een enorm personeelsgebrek, ik had een beetje medelijden met deze ietwat sjofele figuur, nette gristelijke man, lulletje rozenwater, dat wel!

 3. Amer August 5, 2009 at 6:35 pm #

  Ik denk dat we daar niets over kunnen zeggen. Pas na de zomer, als het kouder wordt, valt er meer over te zeggen.
  Maar hopelijk valt mee, niemand kan in de toekomst kijken.

  En al die antivaccinatie idioten: men is zeker vergeten dat we zonder vaccinaties wat betreft kinderziektes terug zouden vallen naar middeleeuwse tijden.

 4. annie August 5, 2009 at 8:58 pm #

  wacht maar tot de scholen weer gaan beginnen! Pas dan ga je merken of het een broodje mexicaanse aap is of niet

 5. Anonymous August 5, 2009 at 9:46 pm #

  @Ben
  Enige keer dat ik met de politie in aanraking ben geweest (foutje bedankt) ben ik stuitend amateurisme, racisme, meineed, slordigheid en oogklepperigheid tegengekomen. Waarheidsvinding is een farce, er wordt besloten dat je schuldig bent en dan is vervolgens het onderzoek daarop gericht, veel serieuzere verdachten worden gewoon aan de kant geschoven als eenmaal besloten is dat jxc3xadj het moet zijn. Als het uiteindelijk ter zitting zo overduidelijk is dat xc3¡l het bewijs niet klopt, op niets berust of is vervalst dat zelfs het OM dat moet erkennen, dan nxc3xb3g durven ze in het requisitor te zeggen: “hij heeft het toch echt gedaan want dat weten we gewoon”

  Politie is oerstom, maar hebben macht en geen scrupules en dat maakt ze levensgevaarlijk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: