Advocaat trekt aan bel over Mexicaanse griep in bajes

3 Aug

Frankvanardenneweb_3

Update 13.00 uur:

"Tot mij heeft zich gewend een van de zich in uw inrichting verblijvende gedetineerden, tevens mijn clixc3xabnt. Om zijn moverende redenen wenst hij overigens anoniem te blijven. Zijn identiteit is naar mijn mening voor de onderstaande vraag niet relevant. Clixc3xabnt vraagt zich af hoe uw penitentiaire inrichting zich voorbereidt op het tegengaan van de nieuwe influenza A (H1N1) thans beter bekend als de Mexicaanse griep."

De Rotterdamse advocaat Frank van Ardenne heeft vandaag een brief gestuurd naar de directie van penitentiaire inrichting Rijnmond, locatie De IJssel, in Krimpen aan den IJssel, en een afschrjft aan minister van justitie Hirsch Ballin.

"Zoals inmiddels bekend is geworden wordt het virus vooral overgedragen in ruimten waar mensen dicht bij elkaar zitten en waar slecht geventileerd wordt. Ook worden virussen overgedragen via handen en voorwerpen. De vraag die thans voorligt is hoe uw inrichting zich voorbereidt op het tegengaan van het verspreiden van Mexicaanse griep binnen uw inrichting. Worden er op dit moment reeds voorzorgsmaatregelen getroffen en zo ja welke voorzorgsmaatregelen zijn dat?"

No Responses to “Advocaat trekt aan bel over Mexicaanse griep in bajes”

 1. ed August 3, 2009 at 1:50 pm #

  In de gevangenis loop je sowieso gevaar bij acute ziektebeelden omdat het beleid voroal is gericht op veiligheid van de bewaarders. Als er’nachts iets acuuts gebeurt heb je grote kans op overlijden omdat het nogal een procedure is om ‘s nachts een celdeur te openen, als het je al gelukt is om alarm te slaan en er dan ook daadwerkelijk iemand komt kijken.

  Mocht je een dodelijke griep hebben, dan kan je na het invullen van een doktersbriefje misschien na 2-3 dagen terecht, de dokter doet het af als een koutje en gaat uit kostenoogpunt niet bij iedere zieke gevangene bloedonderzoek doen. Als het dan plots ‘s nachts verergert, dan kun je het schudden.

 2. williem August 3, 2009 at 11:50 pm #

  @ed.
  Ik denk dat ze er wel beter op gaan letten.

  Ik weet nog toen de west nijlvirus uitbrak er niet meer gedoucht mocht worden en je pakken water kreeg omdat ze de kraan hadden afgesloten.

  Nu als je aangehouden word maken ze een longfoto van je en voordat ze weten of je geen tbc hebt kom je niet je cel uit.
  Als je vrijdag binnen komt mag je tot maandag in je cel blijfen.

  Deze ziekte is met een termometer te testen en is dus niet veel werk voor de badmeester bij binnen komst.

  Ik denk dus dat ze zeker wel preventief wat gaan ondernemen omdat mocht er iemand het hebben ze er groter probleem bij hebben.

 3. Pieter August 4, 2009 at 12:45 am #

  Mijn oom is zijn benen kwijtgeraakt in HvB de Havenstraat. Hij had geen gevoel meer in zijn benen gehad ineens s’avonds in zijn cel. Meteen op het belletje gedrukt, maar de bewaarders van nachtdienst lieten hem toch tot 7:00 aan zijn lot over. Hadden er maar geen dokter bij gehaald om een of andere reden. S’morgens was het dus wel te laat. Beide benen werden die dag afgezet in het ziekenhuis. Zijn benen waren te redden geweest als ie meteen binnen een uur geholpen zou zijn nadat ie het merkte…
  Daarmee wil ik maar aangeven, je bent aan de bewaarder zijn inzicht in de medische toestand van een patixc3xabnt overgeleverd als je in een cel zit. Er moet heel wat gebeuren willen ze er een dokter bij roepen.

 4. Jacqueline August 4, 2009 at 7:37 am #

  @Willem

  “Nu als je aangehouden word maken ze een longfoto van je en voordat ze weten of je geen tbc hebt kom je niet je cel uit.
  Als je vrijdag binnen komt mag je tot maandag in je cel blijfen.”

  Waar haal jij die informatie vandaan?

  Er wordt nauwelijks gebruik van gemaakt, noch van een inkomstenafdeling.

 5. william August 4, 2009 at 11:00 am #

  Dat is algemeen bekend jaqeline.

  Er word een long foto gemaakt.

  Eerst was het een onderhuidse prik die bijna overal vervangen is.

  Als die onderhuidse prik in je arm niet rood opzwelt na 4 uur mag je je cel uit.

  Weiger je die prik mag je je hele verblijf in carentene blijfen.

  Tot die tijd krijg je een rood kaartje op je deur waarop staat mediche beperkingen.

 6. Mary August 4, 2009 at 11:12 pm #

  In psychiatrische isoleercellen in ziekenhuizen is het ook gevaarlijk met het oog op de gebrekkige hygiene, omdat handen wassen onmogelijk is bij gebrek aan water. Er is immers geen water, geen zeep en geen handdoek. De mensen moeten op een po in de isoleercel en kunnen hun handen niet wassen. Het eten wordt op de grond naast de po gezet op de grond omdat er geen tafel is in een isoleercel. Voor nette mensen die niet van de straat zijn is het levensgevaarlijk omdat zij geen weerstand hebben tegen de ziektekiemen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: