Maandag 27 juli: Moord Hilvarenbeek: toch anders?

27 Jul

HuukskeginadaanwebEen van de meest aangrijpende moordzaken uit de Nederlandse geschiedenis is die van 16 juli 1998 op landgoed De Blauwe Hoef in Hilvarenbeek, waar de Limburgse drugshandelaren Nico van Golde en Rinus den Boer geliquideerd. De twee toevallig passerende broer Polle en Frank Taminiau werden als getuigen doodgeschoten.

De politie heeft jarenlang werkelijk alles en iedereen uit en in de kast gehaald om de daders op te sporen, tal van andere zaken werden opgelost doordat zo ongeveer alle criminelen van beneden de grote rivieren onder de tap lagen. Toch kwam er nooit echt iets uit. Pas in 2003 leek er meer duidelijkheid te komen: in februari van dat jaar pleegde Bart Heesbeen (36) uit Den Bosch zelfmoord. Hij liet een dagboek na aan zijn vader waarin hij bekende dat hij samen met crimineel Puk Verspeek minstens vijftien liquidaties in de Brabantse onderwereld had gepleegd, waaronder de viervoudige moord in Hilvarenbeek. Zijn vader had de dagboeken op zijn verzoek verbrand, maar bracht de informatie wel naar buiten. Hij dacht aanspraak te maken op het tipgeld.

HuukskefransgertywebDeze week staat in Panorama een reportage over Daan Casteleijns. Hij was erbij toen in januari 1999 Puk Verspeek werd doodgeschoten in cafxc3xa9 ‘t Huukske in Den Bosch. In de nasleep daarvan was er een conflict van Castelijns met de Leon M. alias D’n Bobbert, de man die Puk Verspeek doodschoot. In augustus 2004 werd bij een confrontatie tussen Castelijns en Dxc2xb4n Bobbert de laatste in hetzelfde cafxc3xa9 doodgeschoten. Sindsdien is het cafxc3xa9 gesloten.

In de gesprekken met Daan Castelijns kwamen de Hilvarenbeekse moorden ook aan de orde. uit De xe2x80x98bekentenisxe2x80x99 van Bart Heesbeen, die sinds 1997 met Puk Verspeek omging, is volgens Daan Castelijns ten onrechte serieus genomen. xe2x80x9cHet ging om een xtc-deal met een groep uit Limburg, Bart en Puk waren daar helemaal geen partij voor. Het is ook wel min of meer duidelijk wie er wel achter zaten, maar die zijn zelf ook vermoord, met zxe2x80x99n driexc3xabn tegelijk. Dus dat wordt niet meer opgelost.xe2x80x9d

Op de foto rechts Frans en Gerty, uitbaters van xc2xb4t Huukske ten tijde van de twee moorden in xc2xb4t cafxc3xa9 in de Graafsewijk. Boven: Daan en zijn vriendin Gina.

No Responses to “Maandag 27 juli: Moord Hilvarenbeek: toch anders?”

 1. Joopie July 27, 2009 at 10:35 am #

  De drie vermoorde nomads ?
  Denk het wel.

 2. Frans July 27, 2009 at 1:38 pm #

  Las net dat er in Oirschot een dode man is gevonden in het bos in de auto. Zou dit ook te maken hebben met de afrekening van Eric Scheurs? zou zomaar kunnen… of verband houden met de club uit Lommel.

 3. B.A. July 27, 2009 at 2:58 pm #

  Drie in een keer, dat gebeurt niet zo vaak. Maar waarom zouden die Nomads ermee te maken hebben: er is me niets bekend van enig verband. Maar goed, dat wil niks zeggen natuurlijk.

 4. Marina July 27, 2009 at 9:21 pm #

  De vader van Bart Heesbeen dacht dus aanspraak te maken op het tipgeld. Dit graaivolk zou je moeten opsluiten.

  Volgens de vader schreef zijn zoon Bart in een afscheidsbrief ongeveer zo: de ogen van die twee onschuldige jonge knullen (Polle en Frank Taminiau) blijven me achtervolgen.

  Volgens Castelijns is dit onterecht serieus genomen. Dus justitie en de nabestaanden zijn op het verkeerde been gezet of in de maling genomen?

 5. De Lange July 30, 2009 at 11:58 pm #

  Wat een systeem in ons land! Deze meneer Castelijns krijgt media aandacht en komt binnenkort alweer vrij! Dit terwijl hij zijn laatste slachtoffer in koele bloede heeft vermoord tijdens zijn verlof uit de gevangenis!! Daar zat hij een straf uit wegens het eerder neerschieten van hetzelfde slachtoffer!! Dit alles terwijl hij een paar jaar eerder bij de moord op Puk Verspeek aanwezig was en hij van hem het geld uit de zakken stal toen Puk dood lag te bloeden!

  Nee echt een fijne vent! Staat bekend om zijn steeds groter wordende reputatie en zal een zeer grote jongen zijn in het Bossche milieu. Ik zeg weer klasse jusitie!

  Beste De Lange,

  Als je het artikel gelezen had zou je dit denk ik niet zo opschrijven. Vooral dat geld van Puk weghalen is een onzin-verhaal.

  Hendrik Jan

 6. francis July 31, 2009 at 12:10 pm #

  wat een systeem kan je zeker zeggen vooral de politie en justitie.
  lange was jij erbij??? nou mij ouders wel da waren de eigenaren, nee jij niet dus waarvoor oordeel je. ik hoop dat je nooit meemaakt wat castelijns meegemaakt heeft.
  ik hoop dat castelijns nog heel veel mediaaandacht krijgt.
  en dat nederland eigenlijk is ziet hoe het rechtsysteem er in nederland voor staat.
  en in koele bloede gedood ?? hij heeft zichzelf beschermt en de heel veel mensen die binnenwaren. als daan niet ingegrepen had was het niet bij 1 doden gebleven.
  want niet te vergeten had bobbert in 1999 puk vermoord en als je weet dat iemand oersterk is en in het zelfde cafe al eerder iemand vermoord heeft in 1999 dan is het jij of hij toch. en als justitie meer klasse had dan was castelijns daar niet voor valsbeschuldigt en was dit alles voorkomen geweest!!!
  dan hadden alle mensen die daar toen binnewaren ook een normaal en fijn leven gehad. wij onderandere ook

 7. D;n Flobbert July 31, 2009 at 3:39 pm #

  jaja dat waren geen flobberpatronen waar die Castelijns mee schoot.

 8. chris sneuwbal gooie December 15, 2010 at 10:58 pm #

  daan hoop dat je nu in vrede verder kan leven en voor je gezin kan zorgen .
  heb rust met wat er is gebeurt gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: