Zondag 26 juli: Mannen van Lommel

26 Jul

Lommel1"Nederlander uit Lommel vermoord teruggevonden." Intrigerend berichtje, afgelopen week. Een man die in de nacht van maandag op dinsdag dood is aangetroffen in het Nederlandse Best, is een 35-jarige Nederlander die in het Belgische Lommel woont. De politie gaat ervan uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Hij werd gevonden bij een fietspad langs het Beatrixkanaal in Best.

Wie is ‘de man van Lommel’? We hoeven niet ver terug te gaan om ook bij Lommel – pal naast Neerpelt – uit te komen. In juni werd Janus van W. (47), uit Eindhoven aangehouden als de nieuwe grote drugsbaron. Een observatieteam van de politie bij volgde hem bij de McDonaldxe2x80x99s in Best waar hij een ontmoeting leek te gaan hebben. Die ontmoeting kwam er: crimineel Piet P. trok zijn wapen en schoot dertien keer op Janus, die alleen getroffen in zijn arm werd getroffen. Volgens de advocaat van Piet was het een onverwachte ontmoeting en ‘noodweer’. Kort daarna werd Janus van W. met enkele bendeleden aangehouden op camping Parelstrand in Lommel.

Janus was allang in beeld: hij zou de grote man zijn geweest achter de nog altijd veel aangehaalde vondst in Australixc3xab 2003 van bijna 900.000 xtc-pillen, die verstopt zaten in landbouwmachines. Janus werd opgepakt en kreeg een ontnemingsvordering van 1,6 miljoen euro opgelegd. Hij verhuisde naar Belgixc3xab, waar hij bivakkeerde in Lommel, Hasselt, Overpelt en Neerpelt, vooral bekend van Klepper en Mieremet.

De vraag is natuurlijk: is er verband tussen ‘de man uit Best’ die nu is neergeschoten en Janus van W., of Piet P.?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: