Vrijdag 17 juli: de vreemde ouders van Pascal F.

17 Jul

Nadiamoeder1webDe moeder van Nadia van de Ven (25), de studente die in oktober 2002 in Utrecht werd vermoord door Pascal F. bij wie ze een kamer huurde, krijgt vermoedelijk een schadevergoeding vanwege de posttraumatische stress die ze ondervond na het overlijden van haar dochter. Ik heb in november 2006 een reportage gemaakt voor Aktueel, met moeder Minke: Geen borgsom voor een dode. Sindsdien stuurt ze regelmatig berichten door over oud-militairen die doordraaien na terugkeer in Nederland. Er zijn heel veel moorden gepleegd door zulke figuren die volgens haar slecht worden opgevangen door defensie. Ze heeft daarover tot in hoge kringen contacten gehad. Haar inspanningen lijken vruchten af te werpen.

Nadiagraf2web_3Als ze de schadevergoeding inderdaad krijgt, is het geld mooi meegenomen, ze heeft echt heel veel financieel nadeel gehad door de dood van Nadia, maar voor haarzelf is het veel belangrijker dat het een signaal is naar de ouders van Pascal die vanaf het begin al het mogelijke hebben gedaan hun zoon de hand boven het hoofd te houden. Ze hielpen hem ontsnappen naar het buitenland, hij kon pas worden aangehouden nadat hij voor een financixc3xable transactie absoluut naar Nederland moest.

Bizar detail: hoewel de rechtbank een schadeclaim had toegewezen, onder meer voor de begrafeniskosten, werd er niks betaald: Pascal en zijn ouders bedachten allerlei constructies om daar onderuit te komen. Nadia huurde een kamer bij Pascal. Zelfs de borgsom weigerden ze terug te betalen. Nadia had een opzegtermijn van twee maanden en ja, als je onverwacht wordt vermoord is dat jouw probleem…

Pascal2225Diezelfde Pascal werd ook verdacht van een van de meest bizarre moorden uit de Nederlandse geschiedenis: op verzekeringsagent Anton Bussing in Ede, in 1995. Hij werd door het portierraam van zijn auto doodgeschoten toen hij ‘s avonds stond te wachten bij de sportschool van zijn dochter. Vermoedelijk ging het om een ‘oefening’ van Pascal: later bleek dat Nadia met hetzelfde wapen was vermoord. Gestolen bij een kazerne op de Veluwe. Vond Minke ook vreemd, dat dat zomaar kon en dat daar nooit een haan naar had gekraaid.

No Responses to “Vrijdag 17 juli: de vreemde ouders van Pascal F.”

  1. pim July 18, 2009 at 8:25 am #

    Volkomen terecht deze schadevergoeding.Hoop dat het een trend wordt die zich doorzet.Op zo een manier wordt het leed dat onbetaalbaar is toch nog enigzins gecompenseerd.

  2. minka July 19, 2009 at 1:39 am #

    gewoon met echt schapewol breien las ik,dat is heel sterk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: