Woensdag 15 juli: Endstra's leugens & Altamont

15 Jul

Endstra1webGabriel Meijers, de advocaat van Jan-Dirk Paarlberg, wil dat er postuum een psychiatrisch rapport wordt gemaakt over Willem Endstra, net zoals dat bij Karst T. wordt gedaan. Om duidelijk te maken dat Endstra een paranoxc3xafde pathologische leugenaar was. Hoe kan iemand er anders zestien vriendinnen tegelijk op nahouden? Dan moet je toch hxc3xa9xc3xa9l goed kunnen liegen!

Leuk bedacht van Meijers (of Paarlberg) en ik denk ook dat Endstra op tal van strategische punten wat loopjes met de waarheid heeft genomen, maar dat is heel wat anders dan pathologisch liegen. Dat laatste is een ziekelijke afwijking waar iemand meestal heel uitvoerige en zeer gedetailleerde verhalen ophangt waar soms niet eens een kern van waarheid in zit. Als zo iemand wordt geconfronteerd met een leugen heeft hij/zij meteen wel een smoes klaar en eigenlijk maakt het helemaal niet uit.

Endstra moest slim en tactisch liegen, anders kun je niet zoveel dames met kind tegelijk bedienen. Al is het de vraag of ze van niks wisten: in zijn geval zullen ze op z’n minst vermoedens hebben gehad. Maar wat maakt het uit? Een aardig appartementje, een kindje, een ruime toelage, onbeperkt shoppen en een minnaar die af en toe even langswipt. Er zijn vrouwen die het voor minder doen.

Het is nu de vraag of hij in de zaak van Willem Holleeder ook zo strategisch heeft gelogen. Hij had er alle belang bij iemand de zwarte piet toe te schuiven: er zaten criminelen achter hem aan die hun geld terugwilden, Holleeder was de ideale buffer. Maar ook dat is niet meer dan een theorie. Justitie moet Paarlberg maar eens flink de oren wassen, die moet uitleggen voor wie dat geld (de 17 miljoen) nou precies was en waar het is gebleven.

                                                         *

Altamont2

Naar aanleiding van het stukje over het boek Hell’s Angel (Sonny Barger) kwamen er nog wat aardige links binnen over wat er in 1969 in Altamont gebeurde tijdens het concert van de Rolling Stones.

"Vanaf 6.00 minuten zie je die dikke naakte dame naderen. Als die song van de Rolling Stones is bexc3xabindigd volgt wat Sonny Barger vertelt (zie hier)

Hier de man in een groen pak met een wapen, niet zo’n kleintje ook

Hier iets over Meredith Hunter

No Responses to “Woensdag 15 juli: Endstra's leugens & Altamont”

  1. Alex July 15, 2009 at 4:38 pm #

    In alle gelieerde strafprocessen,… worden wij weer geconfronteerd met de amateuristische opsporingsmethodieken. (CIE Runners ) charlatans van het Openbaar Ministerie (CIE officieren ). Wat ontwrichting van onze rechtsstaat, bexc3xafnvloeding rechtsgang tot gevolg heeft gehad. De achterbank gesprekken geklungel. Een wirwar,.. waaruit rechters het beste uit moeten hallen. Om xc3xbcberhaupt iemand te kunnen veroordelen. Zou Endstra nog leven ( of in leven gehouden zijn),.. dan had alles in een ander perspectief gestaan. Endstra een sluwe zaken man met meerdere agenda’s. Het is het Openbaar Ministerie die zelf met volstrekt idiote onderzoeksmethodieken ( Apeldoorn ) moet niet gekker worden. De toekomstige verdediging zal straks de rechtbanken opzadelen met volstrekt gekke verzoeken. Cremeren,.. zal ze leren. Geest in een potje. Als ik Jan-Dirk Paalberg zou zijn,.. dan wilde ik DNA van Endstra laten onderzoeken. Om via een dergelijk DNA onderzoek aan te kunnen tonen wat Endstra allemaal wel of niet mankeerde. Laat ik ze niet op goede gedachten brengen.

  2. J. July 15, 2009 at 5:11 pm #

    Dat Endstra creatief met de waarheid omging: ongetwijfeld. Dat verklaart echter niet waarom de geldstroom Endstra > Paarlberg is gelopen zoals ‘ie is gelopen. Als iemand geleend geld of een tegoed terugstort gaat dat toch redelijk open, en niet via de ‘aankoop’ van xc3xa9xc3xa9n of ander ? Of wilde Paarlberg de fiscus ontlopen / bedonderen ? Waar rook is…

  3. Mary August 4, 2009 at 11:31 pm #

    Een psychiatrisch rapport lost niets op, want dan komt er ook nog de fantasie (hypotheses) van de psychiaters bij. Dan kan een misdaadjournalist nog beter een rapport schrijven, want die heeft meer achtergrondkennis. Een psychiater gaat uit van wat hij gewend is met patienten in een kliniek en beoordeelt mensen vanuit z’n eigen persoonlijke ervaringen (bijvoorbeeld z’n eigen ervaringen met seksuele relaties en de manier waarop vrouwen op hem reageren)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: