Dinsdag 14 juli: moord Indonesixc3xab, Holendrechtstraat

14 Jul

KalimantanBehalve het bericht op de website van de Telegraaf (zaterdag) heb ik in de kranten niets kunnen vinden over de moord op een Nederlander die in Kalimantan werd vermoord ‘na ruzie om een sigaret’. Wel over de twee roeiers die in Tsjechixc3xab verongelukten op een onbewaakte spoorwegovergang. Wat is het verschil? Twee is meer dan xc3xa9xc3xa9n? Dichterbij? Sportlui? Maar dat was een ongeluk. Het is soms moeilijk te begrijpen welke keuzes een redactie maakt.

Bij mij kwam deze reactie binnen:

"Het gaat hier om een rustige goede jongen die erg graag verre reizen maakte, en erg geliefd is door ieder die hem heeft mogen kennen, het typische voorbeeld van iemand die dit niet behoort te treffen. hij was een veelbelovend leven tegemoet aan het treden een zeer goede student, inmiddels dr die bezig was te specialiseren op neurologie… Wij zijn er allemaal zo enorm kapot van, verzin niets over hem, hij is het zeer ongelukkige slachtoffer van een onverkropbaar lelijke moord."

Van onze ‘correspondent’ op Bali hoor ik ook dat het daar erg uitkijken is. Als je een poosje met iemand in gesprek bent moet je niet vreemd opkijken dat zo iemand ineens vindt dat je hem daar wel voor mag betalen…

Hij stoort zich er soms aan "dat je nergens, maar dan ook nergens eens lekker rond kunt lopen zonder dat mensen wat van je moeten. Gisteren heb ik maar even een scootertje gehuurd om zo een beetje rond te touren, want dat is hier wel het makkelijkst. Op de scooter zigzag je zo overal tussendoor als het druk is. Maar je kunt dus bijna nergens stoppen of er komt wel iemand naar je toe die vraagt: "Transport? Kopen? Massage?" Nu reed ik op de scooter vijf minuten lang op een afgelegen weg (wat al bijzonder is) waar ik niemand tegen was gekomen. Dus ik dacht: mooi! Even een rustige stop maken en fotootjes schieten. Ik stond nog niet naast mijn scooter of er kwam al een man op een scooter aangereden die vroeg of ik niet een schilderij van hem wilde kopen… Argh!

Onderweg tussen alle rijstvelden en prachtige omgeving door kreeg ik nog een politiecontrole. Samen met twee Ieren die ook op een scooter zaten. We moesten onze rijbewijzen laten zien. (gelukkig had ik die bij mijn paspoort inzitten, had er anders nooit aan gedacht die mee te nemen)

Maar dat was alsnog niet voldoende want we hadden alleen autorijbewijs en geen motorrijbewijs. Heel verhaal dat we een bekeuring zouden krijgen, vervolgens naar de rechtbank zouden moeten en 300.000 rupee (20 euro) boete zouden krijgen. Opeens veranderde de hele toon van het gesprek en voor 100.000 rupee zou hij ons wel door laten rijden met alleen een waarschuwing. Nou ja zeg! Toch maar gedaan want had ook niet zo’n trek in ruzie met een Balinese politieagent. Achteraf vertelde mijn hoteleigenaar dat normaal gesproken 50.000 rupee al afdoende is om zulke politieagenten af te kopen. Ik had hier gelukkig al over gelezen in mijn Lonely Planet dus was er niet echt van geschrokken."

                                                     *

HolendrechtststraatBij de berichten over de schietpartij in de Holendrechtstraat (zondagavond) werd verwezen naar een bericht op geenstijl. Een reactie hier:

"Geenstijl zit er helemaal naast; het vond niet plaats in het illegale pension wat zij ‘opgegoogeld’ hebben. Geenstijl ziet iets over een illegaal pension in de Holendrechtstraat en trekt meteen de conclusie dat de schietpartij daar dus moet hebben plaatsgevonden, daar was het dus niet. In diezelfde straat zit namelijk nog een pand waar de bewoners voor zeer korte tijd ‘wonen’: het bewuste pand van voortvluchtige Erik van Toorenburg en zijn ex Aurora Castro Ruiz op Holendrechtstraat 36. Haar zus trad overigens op als woningbemiddelingsbureau met haar Key Apartments.

Omstreden vastgoedman, puur gelul, eigenares woont zelf in het pand. Illegaal pension: Alle huurders hebben contracten met kopiexc3xabn van geldige verblijfsvergunning, c.q Schengen paspoort. Dat het verloop groot is, wat wil je anders wanneer je met huren van 1200+ je op de markt van tijdelijke werknemers uit het buitenland richt? Het huis was verhuurd aan een Albanees stel en beiden met geldige verblijfsvergunningen. Dat ze vervolgens op vakantie gaan en de sleutels bij kennissen droppen die er vervolgens deals of wat dan ook gaan zitten sluiten, hoe kun je dat voorkomen? Die negers stonden al een uur of twee voor de deur, hadden aangebeld en ook nog door het raam naar binnen staan koekeloeren op de begane grond. Mijn visie (en ik spreek uit inzicht in de situatie): onervaren Albanezen (plusminus 25 jaar) die in een ripdeal terecht kwamen, de aanval kozen, en voilxc3¡. En al dat gezeik over illegale verhuur en bordelen, een schep zout erbij, allemaal gelul."

No Responses to “Dinsdag 14 juli: moord Indonesixc3xab, Holendrechtstraat”

 1. Richard July 14, 2009 at 11:37 am #

  Ongeveer 3 jaar geleden is de oom van een vriend van mij dood gevonden in Bali na een verdacht motor ongeluk. Er waren sporen van wurging rond de nek. Hij was daar een Nederlands cafe begonnen na hier in Nederland na wat problemen met mensen die zijn coffeeshop wouden overnemen op de vlucht te zijn gegaan. Lokale bar eigenaren waren niet blij met het succes van de nieuwe hollandse bar, ook had hij problem met zijn compagnon. Toen is hij op een morgen gevonden naast zijn motor. Het lichaam ligt volgens mij nog steeds op Bali aangezien er geen geld is om het naar NL te laten komen en hij geen verzekering had. Hier heeft nog groot artikel over in de Telegraaf gestaan. Mischien interesant om hier iets meer over uit te zoeken ?

 2. Fleur Besters July 14, 2009 at 2:12 pm #

  ED had wel een bericht over Bali, denk dat het alleen niet is doorgeplaatst op de site. Doen we niet meer met alles.

 3. K.Hakvoort July 14, 2009 at 2:28 pm #

  Even aandacht voor wat anders. Met een sterk op strafbare feiten aan de onderkant van de samenleving gericht politie- en justitieapparaat wil het vaak niet zo lukken met de bestrijding van fraude etc. Afgelopen zaterdag in de NRC aandacht voor faillissementsfraude. Een bedroevend laag percentage gevallen wordt uiteindelijk bestraft.
  Als het om de zo gretig gecriminaliseerde hennep gaat, schiet de politie nog steeds energiek uit de startblokken, een anonieme maar valse tip is al voldoende om haar zichzelf voorbij te laten hollen.
  Iets soortgelijks overkwam een paar jaar geleden een inwoner van Purmerend die een paar weken zijn pc kwijt was nadat hij anoniem en onterecht van het bezit van kinderporno was beschuldigd.
  Dit maal laten de gedupeerden het er niet bij zitten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: