Zaterdag 11 juli: Moord Hans Schouten opgelost

11 Jul

Andrealuten2web

Dick Gosewehr en Jolande van der Graaf weer aan zet, lijkt mij, in de zaak van Andrea Luten. Het rechercheteam zou een belangrijke tip, over een verdachte bromfietser, hebben genegeerd. Het Openbaar Ministerie reageert gebelgd: het is een onzinverhaal dat gemakkelijk te voorkomen was geweest als er gewoon wederhoor was toegepast. Was mij inderdaad opgevallen dat hier niks over in het artikel stond, maar soms is het amper relevant het te vermelden. Als men ‘geen commentaar’ geeft of om onduidelijke redenen niet bereikbaar is of niet wil reageren. Kan me niet goed voorstellen dat Jolande geen moeite heeft gedaan een reactie te krijgen. Hoe dan ook: het pissig te noemen commentaar van het OM staat hier

                           *

Meer naar het zuid-westen des lands boekte de politie van Rotterdam een mooi succes in een oude zaak: de moord op Hans Schouten. Hij werd in 1991 doodgestoken, maar voor het oplossen van de zaak werd letterlijk en figuurlijk bepaald niet alles uit de kast gehaald: het slachtoffer leidde een dubbelleven en dat was voor veel mensen kennelijk zo pijnlijk dat dit aspect maar niet of nauwelijks werd meegenomen. Wat ook meespeelde: het was destijds nog niet mogelijk dna-sporen zo te ontleden en herleiden als tegenwoordig en er bleek volop materiaal van de dader aanwezig. Dus eigenlijk was het een fluitje van een cent.

Hansschoutenweb

Het dna is van de nu 41-jarige Anwarali D. uit Capelle aan den IJssel die zijn celmateriaal onlangs gedwongen afstond na een andere geweldszaak. Na zijn arrestatie legde hij een bekentenis af. Hij kende Schouten uit de homoscene.

Hans Schouten was 56 toen hij overleed. Overdag was hij chef bij scheepvaartbedrijf Muller Co, hij was getrouwd en stond bekend als een ‘fijne baas’. Na zijn dood bleek dat hij een dubbelleven had geleid: hij was aangesloten bij een SM-clubje en had seks met mannen in de homoscene. Zijn voorkeur ging uit naar jongere, mediterrane mannen, plaats van handeling was vaak het Kralingse bos.

No Responses to “Zaterdag 11 juli: Moord Hans Schouten opgelost”

  1. K.Hakvoort July 12, 2009 at 3:56 pm #

    Net voor of na de verjaring opgelost?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: