Indonesixc3xab: een heel ander verhaal

11 Jul

KalimantanIs toch even schrikken: Nederlander vermoord in Indonesixc3xab na ruzie om een sigaret. En dat terwijl onze correspondent – tevens zoon – ook net een paar dagen in Indonesixc3xab (Bali) zit. Nu was dit in Kalimantan Barat, de leeftijd is ook anders, maar het scheelt slechts een paar jaar. Het zijn dingen waar je niet aan wil denken als je kinderen op reis gaan – en overal kan wel wat gebeuren – maar het grijpt je toch naar de keel. En je voelt je toch meer dan anders betrokken bij het verdriet van die andere familie.

Dat Indonesixc3xab een wat andere cultuur heeft dan Australixc3xab en Nieuw-Zeeland ondervond onze reiziger meteen al.

"Zo, ik zit nu op Bali. Wat een ongelofelijke omslag… Ik moet er nog wel even inkomen merk ik, want voel me vooral nog niet op m’n gemak. Het is hier nu schoolvakanties dus overal superdruk. Heb uur lang rondgelopen in de hitte om een slaapplaats te zoeken en uiteindelijk alleen een hotel voor 21 euro (omgerekend) te pakken kunnen krijgen).

Het is hier super hectisch! Op het vliegveld stonden er twee kerels van de douane bij mij bij de bagageband. Duurde een half uur voordat mjin tas kwam en bij elke tas vroegen ze: ‘Is dat hem?’ En toen hij dan uiteindelijk wel kwam grepen ze allebei een tas van mij en zeiden dat ik door speciale douane heen moest.

Nou ja, dat stelde dus helemaal niets voor. Ze liepen nog een stukje verder mee en toen wilden ze een fooi om mijn tas weer terug te krijgen. Had ik dus even helemaal verkeerd ingeschat. Nou ja, heb ze wat geld in de hand gedrukt en kwam erachter dat ik ze zeven euro fooi heb gegeven per persoon, nu ik het op de pc even om kan rekenen, haha. Lekker begin dus."

No Responses to “Indonesixc3xab: een heel ander verhaal”

 1. Siem July 11, 2009 at 5:39 pm #

  HJK, vraag

  Altijd afschuwelijk, dat een of andere idioot met een vingerknip levens kan verwoesten. De gedachte alleen al (dat zoiets ook een dierbare kan overkomen) geeft rillingen.

  Niet dat de getroffenen er iets aan hebben: de straffen daar zijn in ieder geval anders dan in Hotel.NL

  Mijn vraag: waarom geen Presscard voor je zoon/correspondent? Dat scheelt vaak al wat in de benadering of de bejegening, zoals door de heren van de douane.

 2. Leo Vanmeurs July 12, 2009 at 3:00 am #

  Men verliest zijn leven niet voor een cigaret er zal dus nog wel wat meer achtersteken zoals een hotaine houding of iets dergelijks.

  Persoonlijk ben ik ongeveer 16 maal in Indonesia geweest en vrij dikwijls gezien dat grote geshillen kunnen ontstaan door kleine misverstanden.

  Ongeveer tien jaar geleden in het kleine plaatsje Pagandaran hadden 2 nederlanders een motor gehuurd van een lokale jongenman.

  Bij terug keer moest van zelf de benzine bijgevuld worden om de pot rond temaken, er werd gescholden en geketterd tegen die jongeman door 2 nederlanders omdat zij vonden dat de benzine te meer was uigevallen dan toen zij hem oppikte.

  Er volgde een vechtpartij voor maar liefst een oud Hollands kwartje.

  Uiteindelijk won de indonesier want hij had 5 helpers erbij geroepen.

  Mensen denk er eens goed over na voor een kwartje…..bijna de dood ingegaan.

  Persoonlijk heb ik er een goede vriendschap aan overgehouden,dat is met de Indonesian jongen.

 3. gulliver July 12, 2009 at 1:19 pm #

  ja ja Hendrik-jan die zoon van jou komt er wel in dat corrupte Azie.Als ie zo doorgaat houd hij weinig geld meer over.Van die bloedzuigers zoals op het vliegveld moet je ongeveer 50 eurocent aftikken en ze wijs maken dat dat het enige geld is wat je hebt maar dat dat omgerekend voor hun ongeveer 50 euro is.De meeste hebben nog geen sjoege van de euro en de omrekening ervan.Veel succes.

 4. n July 13, 2009 at 12:05 am #

  het gaat hier om een rustige goede jongen die erg graag verre reizen maakte, en erg geliefd is door ieder die hem heeft mogen kennen, het typische voorbeeld van iemand die dit niet behoort te treffen. hij was een veelbelovend leven tegemoet aan het treden een zeer goede student, inmiddels dr die bezig was te specialiseren op neurologie… wij zijn er allemaal zo enorm kapot van, verzin niets over hem, hij is het zeer ongelukkige slachtoffer van een onverkropbaar lelijke moord…

 5. inieminie July 14, 2009 at 3:04 pm #

  Blijkbaar heeft Leo Meurs 16 keer geluk gehad daar in Indonesie. Hoe kan je over iemand oordelen als je er zelf niet bij geweest bent. Toevallig is deze jongen een voorbeeld voor velen en zeer sociaal en alles behalve hautain.Het doet de familie pijn dat je zo over een ander durft te oordelen. Je moet je schamen!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: