Woensdag 1 juli: vrij voor de Watertorenwegmoord

30 Jun

FrankvanardennewebEr zijn van die zaken die je zijdelings volgt, waarbij je het gevoel hebt: hier klopt misschien iets niet, maar waarvoor de ware belangstelling ontbreekt. Ook bij de afnemers. Het klinkt wat cru, maar in de praktijk is het niet anders: als er alleen maar buitenlanders bij betrokken zijn ‘verkoopt het niet’ in de ‘blanke bladen’.

Zo heb ik in december 2007 wel een berichtje gemaakt over een ‘Dode tussen de rommel’.

"De 21-jarige Mo, bewoner van een pand aan de Watertorenweg in Rotterdam, krijgt de schrik van zijn leven als hij bij thuiskomst ziet dat zijn huis compleet overhoop is gehaald. De Rotterdammer van Marokkaanse afkomst waarschuwt de politie, die poolshoogte neemt en tussen een hoop troep het stoffelijk overschot van het slachtoffer aantreft."

Dan heb je wat uit te leggen, als er een lijk in je huis ligt. Mo (Mohammed Y.) kon dat blijkbaar niet goed genoeg, werd als verdachte aangemerkt en zat vast. Tot gisteren. Toen zijn advocaat Frank van Ardenne schorsing van de voorlopige hechtenis wist te bewerkstelligen.

Het slachtoffer is de vermeende drugshandelaar Rwandees O. Nkurunziza (23), die onder de schuilnaam William Olivier door het leven ging. Mo belde zelf de politie, die constateerde dat de man – een goede vriend van MO – door geweld om het leven was gekomen. Uit het onderzoek bleek dat Mo zichzelf nogal verdacht had gemaakt door hangjongeren aan te spreken en kaartjes te laten zien waaruit moest blijken dat hij al een hele tijd niet meer thuis was geweest. Hij was erg in de war en moest in een crisiscentrum worden opgenomen; enige tijd later werd hij als verdachte aangehouden.

Er waren meer verdachte dingen: zijn vingerafdrukken zaten op de vuilniszakken en de sporttas waarin het lijk was verpakt, zijn schoenafdruk was gevonden in bloed in de badkamer en hij had een schep gekocht en een auto aangeschaft waarmee het stoffelijk overschot naar een begraafplaats kon worden vervoerd. Maar de politie vond op de rol vuilniszakken ook de vingerafdrukken van twee onbekenden.

Gisteren voerde de advocaat aan dat er geen directe relatie gelegd kan worden tussen het overlijden van het slachtoffer en verdachte, de rechtbank ging daarin mee en zo kwam Mo voorlopig op vrije voeten, in afwachting van de inhoudelijke behandeling.

No Responses to “Woensdag 1 juli: vrij voor de Watertorenwegmoord”

 1. Harry July 1, 2009 at 11:42 pm #

  Schuldig!
  Afvoeren en nooit meer loslaten.

  Vingerafdrukken op sporttas en vuilniszakken, voetafdruk in bloed in de badkamer, auto en schep aangeschaft,
  lulverhalen ophangen aan hangjongeren…..

  Kom op zeg, hoeveel bewijs heeft men nodig!

 2. CB July 9, 2009 at 2:24 pm #

  De woningen bestaan uit units/studio’s die gebouwd zijn in de voormalige filtergebouwen. De muren zijn van papier machxc3xa9 en je hoort iedere scheet die de buurman drie deuren verderop laat.

  In het gezondheidscentrum heeft lange tijd een poster met signalement van slachtoffer, inclusief foto’s van kleding, gehangen.

  De kant van het filtergebouw waarin deze studio ligt, is ook nog de meeste ‘drukke’, fietsers, wandelaars, een parkeerplaats, recht tegenover Hal4 (theater). Mensen moeten er wel langs richting winkelcentrum.

  Het verbaast me dus dat niet meer mensen iets vertellen. Zou dat gezien drugs en afkomst ook niet interessant genoeg zijn om de politie te bellen ?

  (ik heb ik complex gewoond als studente en mijn moeder woont er ongeveer naast)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: