Dinsdag 30 juni: Holleeder, Benno L., stenengooiers & Ben Dood

30 Jun

Holleederheuvel3webNog drie nachtjes slapen. Niet dat er verder niks gebeurt, maar in onze sector staat deze week natuurlijk in het teken van vrijdag, de uitspraak in hoger beroep tegen Willem Holleeder. Een vervroegde uitspraak wegens vrijspraak zie ik zo nog niet gebeuren, hij zal op z’n minst voor een paar kleine feitjes iets krijgen. De grote vraag is: wordt de straf minder dan het voorarrest en komt hij meteen vrij en zo ja, wat is dan de volgende stap? Wordt hij meteen (buiten de poort) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij liquidaties? Het is koffiedik kijken. Deze uitspraak is overigens wel veel interessanter en belangrijker dan die van de rechtbank, ‘in eerste aanleg’, zoals advocaten dat zeggen. Met alle permissie, maar dat was niet meer dan een formaliteit. In zulke grote zaken speelt een rechtbank altijd op safe. En er zou hoe dan ook hoger beroep volgen.

                                                             *

Bennol1

Hoe fout is zwemleraar Benno L. nu eigenlijk geweest? Heeft hij alleen foto’s en dieo’s gemaakt van kinderen, of heeft hij zich echt aan kinderen vergrepen? Iedereen zal het erover eens zijn dat het een ‘vieze man’ is, maar wat justitie doet lijkt me ook een beetje vies: hem verkrachting ten laste leggen terwijl er niets is dat daarop wijst, maar het moet omdat ze hem anders moeten vrijlaten en dat vinden ze in Den Bosch niet leuk.

                                                 *

StenengooiersbestDe stenengooiers van Sint-Oedenrode: vanavond besteedt Opsporing Verzocht er aandacht aan. Wordt ook wel eens tijd. In september 2007(!) besteedde ik er aandacht aan, met dit bericht:

"Ik ken een paar mensen die met enigszins gemengde gevoelens de berichten lezen over hoe actief de politie van Eindhoven bezig is met die stenengooiende hangjongeren uit Son. Oproepen via Opsporing Verzocht, werkelijk alles wordt uit de kast getrokken om de daders te achterhalen. Moet natuurlijk ook: op 29 april kwam in Best door stenengooiers een 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel om het leven, nadat haar man de macht over het stuur had verloren.

Maar al deze drukte voor de tv-camera’s staat in schril contrast met de manier waarop de politie eerder reageerde op meldingen over stenengooiers. Iemand die een half jaar daarvoor op dezelfde weg was bekogeld en de kentekens doorgaf aan de politie (kentekens van auto’s uit Son!), merkte dat er in het geheel niets mee was gedaan. Toen hij na Opsporing Verzocht nog eens belde, bleek dat zijn melding wel was geregistreerd, maar dat er  verder geen enkele actie was ondernomen.

Nog iets frappanter: een andere automobilist had eerder op de avond van de dodelijke aanrijding ook al melding gemaakt van stenengooiers en dat doorgebeld. Met kenteken. Was ook niks mee gedaan. Pas na het ongeluk begon het interessant te worden, maar toen was het al te laat."

                                                            

                                                            

                                  *

Op deze site hebben we ‘t de afgelopen dagen niet gehad over Michael Jackson, terwijl ik af en toe wel iets aan muziek doe en hij wel dood is (ook een belangrijke factor in onze sector). Ik heb het bewaard voor de wekelijkse column op bepster: zie Ben Dood

No Responses to “Dinsdag 30 juni: Holleeder, Benno L., stenengooiers & Ben Dood”

 1. Marina June 30, 2009 at 9:28 am #

  Ik stel me voor dat Zwemleraar Benno L. onder water wel eens een meisje heeft verkracht.

 2. nib June 30, 2009 at 11:26 am #

  Ik denk dat Benno L. er niet ontevreden mee is dat hij ‘binnen’ moet blijven, ik kan we wel voorstellen wat hem ‘buiten’ te wachten staat

 3. Alex June 30, 2009 at 1:38 pm #

  Leuke Column. Inderdaad had ik met Michael Jackson ook niet zoveel. Maar meer met ” Bob Marley “. Toch intrigeerde mij Jackson. Zijn levensstijl, maar ook het ‘ Peter Pan Syndroom. Ook het ‘ 5×5 intrigeert mij. Jackson 5, 50 concerten, datum 5 x5 25 juni astrologie sterrenstelsel x 5 plus datum. Op mijn blog heb ik dat beschreven. Pater Pan is dood! Michael Jackson kan niet meer dood. Althans zijn naam, muziek, stijl.

  Ik heb de advocaat van Benno L bij K&B gezien. Rare vertoning. Ik weet niet wat ik er precies van moet denken of geloven. De tijd zal het leren. Maar de manieren van het OM staan mij eigenlijk helemaal niet zo aan. Maar ja een eindoordeel kun je nog niet geven.

 4. Sonja July 2, 2009 at 5:33 pm #

  Nu nog xc3xa9xc3xa9n nachtje slapen, en het is een dubbeltje op zijn kant. Meer nog als in eerste aanleg. Met ”feitjes” bedoel je ”bewezen verklaard” neem ik aan. Dat is er niet veel. Hopelijk gaat een straf naar rato want da’s dan ook niet veel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: