Zondag 28 juni: veilig in Nieuw-Zeeland

28 Jun

Was recentelijk niet aangetoond dat Nieuw-Zeeland het veiligste land ter wereld is? Onze correspondent ter plaatse meldt dat dit nog niet wil zeggen dat je altijd maar rustig kunt gaan slapen. "Zeker niet wanneer je in hostels overnacht. Vorige week was ik in gesprek met een Nederlandse reisgenoot die vertelde dat ze twee dagen daarvoor nogal bruut was beroofd.
Terwijl zij ‘s middags rond een uur of vijf voor een schoonheidsslaapje even op haar bed ging liggen, geschiedde het onheil. Terwijl haar tas en portemonnee nog geen halve meter van haar hoofd verwijderd waren, kwam er een onbekende jongen het hostel binnen.
Niet alleen het hostel, maar vervolgens ook haar kamer.

Op de beveiligingscamera’s was vervolgens te zien dat hij naar het toilet liep om daar  een paar minuten later weer uit te komen.
Opnieuw ging hij de kamer binnen en nog geen tien minuten later was hij alweer vertrokken.
Toen de dame in kwestie weer wakker werd had ze nog niets door omdat haar portemonnee nog steeds op dezelfde plaats lag.
Pas toen ze ‘s avonds op pad wilde ontdekte ze dat haar portemonnee leeggeroofd was.
Buiten alle biljetten was ook haar creditcard verdwenen. Vervolgens kon ze bij de receptie op de beveiligingscamera’s het hele gebeuren terug zien.
Waarschijnlijk maakte de jongen gebruik van het toilet, niet vanwege de zenuwen maar om de pasjes te sorteren, want alleen haar creditcard was verdwenen.
Niet alleen het feit dat je je portemonnee dus elk moment goed moet opbergen of in de gaten houden, maar ook het feit dat mensen zo makkelijk bij je binnen komen als je ligt te slapen geeft niet bepaald een veilig gevoel. In het vervolg dus toch maar alle deuren in het slot."

No Responses to “Zondag 28 juni: veilig in Nieuw-Zeeland”

  1. Joop June 28, 2009 at 2:43 pm #

    Ik neem aan dat het niet een Maori was die het hostel binnenkwam. De kans lijkt me zelfs reeel dat het een rondtrekkende backpacker is.

  2. nz June 28, 2009 at 7:35 pm #

    Het is volgens mij goed gebruik om zulke spullen wel goed op te bergen. Draag dat soort zaken op dergelijke trips tenminste op mijn lichaam! Zeker je creditcard!

  3. Jan en Alleman June 28, 2009 at 10:32 pm #

    basisuitrusting als ik op vakantie ga; rubberen deurstopper en/of zo’n goedkoop deur/raam-alarmpje van xc3xa9xc3xa9n euro. zo xc3xa9xc3xa9n die je met een dubbelzijdig plakbandje op je hotelkamerdeur plakt. wordt je zoiezo wakker als iemand je deur binnenkomt. En plak er ook xc3xa9xc3xa9n op de eventuele schuifpui of balkondeur. Als dan het alarm klinkt maak je gewoon even een afdruk van z’n gezicht in de bodem van de meestal aanwezige branblusser…..’t hoeft allemaal niet zoveel te kosten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: