Donderdag 18 juni: Schieten in Australixc3xab & Volksverlakkerij met Stroom

18 Jun

Nieuws op komst:

Om tien uur komt er een nieuw berichtje op deze site (als het programmeren lukt). Het is onder embargo, om tien uur gaat er een persbericht uit. Ik ben zelf vanmorgen in Zutphen, bij de Puttense moordzaak

                                                            *

Shotgun4Onze correspondent Down Under houdt de optie open dat hij in de toekomst over criminele aangelegenheden gaat schrijven en dan is enige praktijkervaring mooi meegenomen. In het Australische Cairns, met drie vrienden op zoek naar de goedkoopste duikcursus, viel zijn oog op een knalgele flyer waarop een bikinigirl met een revolver in haar hand stond afgebeeld.

"Ik was eigenlijk niet naar Australixc3xab gekomen om met pistolen te schieten, maar ik nam de folder toch maar mee. Toen wij later die middag bij de goedkoopste duikschool kwamen passeerden we een groot zwart-wit gestreept gebouw. Daar was de Gun Shooting Hall. Het begon toch wel weer een beetje te kriebelen. Zeker nu het al bijna tastbaar was.

Toen het de volgende dag rustig was en iedereen wat rondhing besloot ik maar een belletje te doen, en binnen een half uur zat ik in een zwart-wit gestreept busje onderweg naar de Shooting Hall. Alles ging supersnel. Ik werd meegenomen naar binnen, kreeg een bril en oorbeschermers en er werd een videootje aangezet. In het Japans welteverstaan. Kijk maar naar de plaatjes kreeg ik als tip. De helft van de video werd overigens doorgespoeld en op de andere helft kon ik zien hoe ik de trekker over moest halen. Vervolgens werden wij met zijn vieren de schiethal binnengeleid.

Eerst kreeg ik van de instructeur een korte instructie over hoe ik het wapen nog precies vast moest houden. Zonder kogels vuurde hij het .22 pistool een keer af en vervolgens was het aan mij. Het magazijn werd met 10 kogels gevuld en die mocht ik afvuren op een schietschijf 50 meter verderop. Dat viel nog niet eens tegen. Na het afvuren van de 10 kogels werd de schietschijf naar voren gehaald en kon ik bekijken hoe ik het gedaan had. Nog niet de roos geraakt.

Shotgun2

Vervolgens was het 9mm pistool aan de beurt. Dit voelde al wat vertrouwder, deze kende ik van de films. Zulke pistolen gebruiken ze in ongeveer elke politieserie. Deze mocht ik 12 keer afvuren wat ik dan ook met plezier deed. Daarna kwam de eerste revolver, een 357 Magnum. Dit was maar een klein wapen, maar er kwam toch een aardige kracht uit. Na elk schot moest ik even wachten om het wapen weer te herladen, terwijl ik bij de vorige wapens nog gewoon door kon knallen.

Mijn laatste revolver was een 44 magnum. Geweldig wapen, deed me meteen aan Clint Eastwood denken. Dit werd al het echte werk en ik kreeg de tip om mijn voeten goed op de grond te zetten en wijdbeens te gaan staan. Klaar voor een terugslag. Die had ik niet zozeer verwacht van dit wapen maar bij het eerste schot dat ik loste merkte ik het al. Terwijl ik afvuurde schoten mijn armen meteen een stuk omhoog en wankelde ik al bijna achterover. De vijf andere schoten had ik weer wat beter onder controle en daarmee raakte ik met het laatste schot dan ook nog even de roos.

Tijd om de schietschijf te verwisselen en aan het echte werk te beginnen. Van achter slot en grendel werd een shotgun te voorschijn gehaald. Nu werd ik toch wel lichtelijk nerveus hoewel ik vooral nog de kick voelde van de vorige wapens die ik af had gevuurd. Ik kon een grote grijns dan ook niet onderdrukken toen ik me even voorstelde dat ik binnen twee minuten dit brute beest af zou staan te vuren. Twee kogels werden er tegelijkertijd in gestopt en die kogels waren nogal groot.

Shotgun3

Toen moest ik nog even laten zien hoe ik het wapen vast zou houden. Goed het uiteinde tegen mijn schouderblad aan duwen. Het kon niet hard genoeg, het moest pijn doen anders was het niet goed. Dan zou ik volgens de instructeur de achterkant niet onder controle houden en vervolgens een flinke klap in mijn gezicht krijgen. Dat wilden we natuurlijk ook niet, dus daar stond ik dan. Benen goed gestrekt en zo hard mogelijk mijn lichaam naar beneden duwen. Ondertussen geconcentreerd mikken op het papier 50 meter verder en dan eindelijk de trekker overhalen.

BAM!

Een gigantische klap volgde en de kogel vloog met vuur uit de loop. De loop die meteen omhoog schoot. De hele schietschijf zat onder de kogelgaten. 1 grote en tientallen kleine. De kogel van de shotgun was namelijk gemaakt met een schijfje in de kogel, daar achter zaten tientallen kleine kogeltjes die vrijkomen wanneer het wapen eenmaal afgevuurd wordt. Ik kreeg nog een complimentje van mijn instructeur want normaal gesproken raken beginnelingen de schietschijf alleen met de kleine kogels, maar ik slaagde erin om twee keer een groot gat in de schietschijf te mikken.

Shotgun5Viermaal mocht ik deze shotgun afvuren en van elke keer heb ik genoten. Ja, dit was toch waar ik het voor deed. De terugslag viel gelukkig mee omdat ik me er enorm op voorbereid had. Het volschieten van de schietschijf viel ook niet tegen. Als ik ooit gegarandeerd moet zijn van schietsucces zal ik toch voor een shotgun gaan, want volgens mij mis je daar nooit mee.

Binnen een half uur stond ik al weer buiten. Ik kreeg nog mijn schietschijven en een sleutelhanger mee en werd weer netjes bij mijn hostel afgezet. Mijn vingers roken nog steeds naar kruit toen ik ‘s avonds naar Mr. & Mrs. Smith zat te kijken. De film met Brad Pitt & Angelina Jolie. Na 60 minuten kreeg ik opeens diep respect voor Angelina Jolie die met haar ene hand een automatisch wapen afvuurde en heel soepeltjes in haar andere hand een shotgun. Wat een vrouw!"

Aldus onze correspondent. Ik heb het idee dat schutters bij liquidaties in Nederland meestal ook het zekere voor het onzekere nemen en met veel en grof geweld van zo dicht mogelijk bij vuren, kan het nooit misgaan. Het enige risico is dat er iemand in de buurt staat die per ongelu
k wordt geraakt, maar daar zitten de huurmoordenaars niet zo mee.

                                                         *

Mauricedehondsite_2Nederland kan een miljard besparen op energie, meldde Maurice de Hond namens de Nederlandse Energie Maatschappij. Dat is nogal wat. Of zou het van hetzelfde nattevingerwerk zijn als met die opiniepeilingen, waarbij het niet op een nulletje meer of minder aankomt? Als het echt zo is, doen we met z’n allen iets fout en moet de overheid ingrijpen.

Die NEM gaat overigens niet altijd even zorgvuldig te werk. De Zwolse advocaat mr. G.J. Dommerholt heeft aangifte gexc2xaddaan tegen het bedrijf omdat ze hem texc2xadgen zijn uitdrukkelijke wil in, toch noteerde als klant. Volgens Domxc2xadmerholt is er sprake van valsheid in geschrifte. De Stentor:

"Dommerholt werd in het eerste kwartaal van 2009 diverse malen gebeld door vertegenwoordigers van het energiebedrijf met het aanxc2xadbod naar hen over te stappen. Hij gaf steevast aan geen behoefte daaraan te hebben, de laatste keer xe2x80x98in niet mis te verstane bewoordinxc2xadgenxe2x80x99. Tot zijn verbazing ontving hij 24 maart echter een bevestixc2xadging van de aanmelding. Na een tweede bevestiging per brief, belde hij de NEM. Het bedrijf stelde dat het voor de werving een call cenxc2xadter had ingeschakeld en over een bandopname beschikte waaruit de aanmelding bleek.

Een kopie daarvan werd Dommerxc2xadholt uiteindelijk op verzoek toegexc2xadzonden. Volgens de advocaat is de stem op de band echter niet de zijxc2xadne en kloppen de verstrekte perxc2xadsoonlijk gegevens als geboortedaxc2xadtum en rekeningnummer helexc2xadmaal niet. Volgens de advocaat is maar xc3xa9xc3xa9n conclusie mogelijk: de NEM of het door het bedrijf ingeschakelde callxc2xadcenter hebben zich schuldig gexc2xadmaakt aan valsheid in geschrifte of het ene bedrijf heeft het andere opxc2xadgelicht.

Dommerholt stelt dat zijn aanxc2xadgifte niet alleen voortvloeit uit perxc2xadsoonlijk belang: "De NEM voert al geruime tijd een intensieve camxc2xadpagne waarbij duizenden mensen worden benaderd en men contracxc2xadten tracht af te sluiten en waarbij onzeker is of betrokkenen in alle gevallen hun toestemming wel hebben gegeven. Mijn geval laat zien dat dat niet het geval is.xe2x80x9d

No Responses to “Donderdag 18 juni: Schieten in Australixc3xab & Volksverlakkerij met Stroom”

 1. mieke June 18, 2009 at 10:47 am #

  Ben gisterochtend nog door die NEM gebeld, en bepaald niet voor het eerst. Heb meteen beleefd NEE gezegd, net als alle voorgaande keren. Dus nu maar duimen dat me niet hetzelfde wordt aangedaan als Mr. Dommerholt…

  Overigens, ik meen dat Den Haag druk doende is hulptroepen op pad te sturen. Las iets over “Pretium Telecom” (da’s naar mijn mening een nieuw synoniem in de Nederlandse taal voor “grove oplichting”), dat al eerder fors beboet is voor die geintjes en waar de Consumentenbond nu opheffing van gaat eisen of zo.

  Een B.V. had voor z’n oprichting vroeger ministerixc3xable goedkeuring nodig van Justitie. Ja toch? Staat me iets van bij. Dan moet het ook niet zo moeilijk zijn om van dat soort boeven weer af te komen (als Justitie zichzelf tenminste serieus wil nemen).

  Almanak voor de BV en de NV (Google books, met highlights)

 2. mieke June 18, 2009 at 10:50 am #

  PS

  Aangenomen dat onder meer de NEM en Pretium vennootschappen zijn onder Nederlands recht…

 3. Ron June 18, 2009 at 12:17 pm #

  Ja, Australiers zijn dan ook andere
  mensen dan Hollandse regelneven.

  Je wordt in Nederland al scheef
  aangekeken als je een luchtdruk-
  pistool of geweer bezit.
  Wapens, dat is niet politiek correct
  hxc3xa9 in dit landje.

  Kijk eens wat de gemiddelde wapen-
  bezitter op zijn dak krijgt aan
  procedures. Verplichte stempels,
  politie controle aan huis.

  Wapens zijn niet fout, nee diegene
  die het verkeert handteert. En
  er rare dingen mee gaat doen zoals
  onlangs in duitsland.

  Inmiddels is men daar al zover
  doorgeschoten dat men het paint-
  ballen zelfs wil gaan verbieden.
  Reden, je leert daar een gevaarlijke
  reflex.

  Kijk, dat is Nederland, dat is Europa.
  Nutteloze regelneverij. Wapens
  zijn niet fout. Het is de gebruiker.
  Maar ja, leg dat meer eens uit als
  sportschutter.

 4. Siem June 18, 2009 at 6:13 pm #

  HJK

  Over het vertrouwen in de NEM c.q. Maurice de H., heeft Reclameweek een leuke poll opgezet. Zie de score, rechtsonder aan de pagina. En stemmen kan nog steeds:

  http://www.reclameweek.nl/bureau-nieuws/

 5. Mau June 18, 2009 at 9:04 pm #

  Voor mensen die niet meer gebeld willen worden door verkopers: Stichting Infofilter. Daar kun je je aanmelden om op een lijst gezet te worden zodat je niet meer gebeld wordt voor telefonische aanbiedingen van welk bedrijf dan ook. Wordt je toch gebeld door een bedrijf dan kun je dat melden, want dan zijn ze in overtreding. Volgt een boete en dat vinden bedrijven en callcentertjes helemaal niet leuk. Infofilter, even googelen.

  Er is ook de Consumentenlijn Telemarketing, echter dat is een initiatief van de branche zelf, die hebben niet als doel te voorkomen dat je gebeld wordt. Daar moet je dus niet zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: