Zondag 31 mei: top-tien van onopgeloste moordzaken

31 May

Vaatstra1225Vanavond bij Peter R. de Vries (half tien, SBS) de ‘top tien’ van onopgeloste moorden. Al is er eigenlijk niet echt een rangorde in aan te brengen, ze zijn stuk voor stuk in- en aangrijpend. In de vooraankondiging noemt hij er drie: Milica van Doorn, Marianne Vaatstra en Cor van Hout. Ik kan het lijstje moeiteloos invullen. Germa van den Boom, Nicky Verstappen, Andrea Luten, Tanja Groen…

                               *

Opmerkelijke reportage in de Telegraaf van zaterdag: de schaduwkanten van Dirk Scheringa. Hij zou een minderwaardigheidscomplex hebben als gevolg van een niet geheel voltooide middelbare opleiding, eigengereid zijn, slecht tegen kritiek kunnen. Goed kritisch verhaal, niks op aan te merken, het past alleen niet in de Telegraaf. Adverteert de bank van Dirk (DSB) niet of niet meer in deze krant?

Over advertenties gesproken: wat kost zo’n advertentiecampagne van de Nederlandse Energie Maatschappij eigenlijk? Willem Middelkoop vroeg een half miljoen, was te duur, toen deed Maurice de Hond het, naar schatting voor het bedrag dat hij ongeveer kwijt is aan de klusjesman.

Dat is xc3xa9xc3xa9n ding.

Maar paginagrote advertenties in alle dagbladen, of op de voorpagina van de grote kranten, dat moet alles bij elkaar miljoenen kosten. Is het niet handiger als de Staat de energieverspreiding weer voor haar rekening neemt? Deze geldsmijterij betalen wij allemaal, hoezo goedkope energie? Sinds het vrijgeven van de markt is het alleen maar duurder geworden. Of denk ik nu te socialistisch of communistisch? (die Karl Marx was trouwens zo gek nog niet).

Aanvulling: (mailtje)

"Over die campagnes van de Nederlandse Energie Maatschappij: het zijn ratten! Twee jaar geleden kregen ze mij op een onbewaakt moment aan de telefoon tijdens een van de weinige keren dat ik een onherkenbaar nummer opnam. Ze hadden een fantastisch verhaal: ik betaalde veel te veel aan NUON. Oplichters waren het! Nee, ik kon beter overgaan op hun systeem. Dat zou me zomaar 70 euro in de maand schelen.

In mijn nadeel ja! Ik kreeg rekeningen die gemiddeld 70 euro duurder waren dan NUON. Ik heb me zelden zo dom gevoeld. Niet om die 70 euro, maar omdat ik me omver had laten lullen. Gelukkig belde NUON mij na twee maanden op: wat er was gebeurd. Ik heb het hen uitgelegd en zij hebben het weer terug gezet. Ze betaalden het verschil xc3xa9n de kosten (290 euro) die de NEG mij nog even snel rekende voor het vroegtijdig bexc3xabindigen van het contract.

Nederlandse Energie Maatschappij. Ik zeg: Niet doen!

Zo, nu ga ik naar het strand."

No Responses to “Zondag 31 mei: top-tien van onopgeloste moordzaken”

  1. Louis June 1, 2009 at 9:22 pm #

    Er is nog iets geks met die advertenties van NEM. Als je het goed leest zijn de kosten van het vastrecht bij hen drie keer zo hoog, maar uiteindelijk zou je toch nog goedkoper uit zijn. Ik ben het met je eens en geloof er niets van.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: