Pinksteren in Zoetermeer & Joanie bij de Talibaan

31 May

Zoetermeerhaaglanden3webOp een mooie Pinksterdag, samen in de zon…

Tja, als je vastzit mag je misschien even luchten, maar is het toch behelpen met de Pinksterzon. Denken we daar vandaag en morgen ook nog even aan? En een berichtje van een vaste bezoekster van de gevangenis in Zoetermeer (waar TomTom je het bos in stuurt, dan kom je aan de verkeerde kant van de snelweg uit).

"Ondanks de bezuinigingen wordt er in Zoetermeer een feestje met live muziek voor de familieleden van het personeel gegeven. De gedetineerden mogen blij zijn met met een voetbaltoernooitje want er is geen geld om iets te organiseren met de feestdagen. Doen ze daar niet aan mee, dan moeten ze achter de deur. Voor bezoek van gedetineerden is het erg streng om binnen te komen, maar familie van het personeel wordt gewoon binnengelaten. Er hangt een briefje op de afdeling met de mededeling dat er misschien wat geluidsoverlast kan zijn omdat er live muziek is ‘s avonds. Dit gaat gebeuren in de komende week. Een fitnessapparaat kan niet gemaakt worden omdat er geen geld voor is. Heb jij hier wel eens van gehoord?"

Nee.

                                                           *

Joaniederijke

Al Pinksterpost lezend kwam ik nog de recensie tegen van het boek van Joanie de Rijke, van Linda Polman (NRC Handelsblad). Een paar fragmenten:

"In de nacht nadat hij haar voor het eerst verkrachtte, delen de Nederlandse journaliste Joanie de Rijke en Talibaan-commandant Ghazi opnieuw een slaapzak. xe2x80x98Hij laat me voelen hoe opgewonden hij is,xe2x80x99 schrijft De Rijke. xe2x80x98Zijn vingers sluiten zich met kracht om mijn vingers zodat ik ongewild in hem knijp. Minuten later trekt hij mijn hand van zijn penis af. Ik begin te begrijpen wat hij wil duidelijk maken. Hij is zo hitsig als wat, maar probeert zich uit alle macht te beheersen. Op slag verdwijnt mijn haat. Dit is zijn manier om spijt te betuigen.xe2x80x99

"Terwijl De Rijkes opdrachtgever, hoofdredacteur van het Vlaamse mannenweekblad P-magazine, via een onderhandelaar het losgeld omlaag probeert te krijgen, maakt Joanie de Rijke er in het Afghaanse gebergte het beste van. Op een aantal angstige momenten na, waarin ze dreigen haar de keel af te snijden, hebben Joanie en de krijgers het met elkaar best naar de zin. Commandant Ghazi vindt geflirt met andere Talibaan best, maar haar lichaam betasten mag alleen hij. In het licht van de halfvolle maan bekijkt De Rijke haar ontvoerder. xe2x80x98Zijn lange zwarte haar, zijn fonkelende ogen en krullende baard stralen zoxe2x80x99n ontembare drang naar revolutie uit, dat ik een gevoel van heimwee krijg. Heimwee naar het leven van een oude krijger dat ik nooit heb gekend. Hij pakt mijn hoofd met zijn beide handen vast en kust me.xe2x80x99 Zelfs de beste keukenmeidenroman kan hier nauwelijks tegenop."

"Lezers worden gemanipuleerd in dit boek. Schrijfster en uitgever vragen respect voor het slachtoffer van een wrede verkrachter. Als fatsoenlijk mens wil je dat ook geven, maar dat wordt je door dit boek bijzonder moeilijk gemaakt. Uitgeverij De Geus suggereert op de omslag dat De Rijke lijdt aan een Stockholmsyndroom, maar je begrip voor haar brokkelt verder af met iedere passage waarin ze zich verliest in erotische overpeinzingen. Over tongzoenen met de Talibaan, bijvoorbeeld; ze vraagt zich af hoe dat zou zijn, want van de commandant krijgt ze alleen maar klapzoenen."

"Haar interview in het tv-programma Pauw en Witteman twee weken na haar vrijlating, hielp ook al niet. Ze verzekerde ons dat de Talibaan haar fysiek niets hadden aangedaan. Loog ze toen? Of liegt ze nu, in het boek?"

De uitgeverij heeft bekendgemaakt dat er 173.000 euro losgeld voor Joanie is betaald.

No Responses to “Pinksteren in Zoetermeer & Joanie bij de Talibaan”

 1. coen May 31, 2009 at 7:07 pm #

  jezus, wat een domme snol zeg

 2. Jacqueline May 31, 2009 at 7:54 pm #

  @Hendrik-Jan

  Hendrik-Jan, ik hoor het dagelijks dat personeelsleden een prive-kok hebben terwijl er een bedrijfskantine is.

  Zo ook dat het personeel s’ochtends het ontbijt en melk van de gedetineerden nuttigen.

  De kranten waar de gedetineerden lid van zijn niet afgeleverd worden of eerst door het personeel gelezen wordt.

  Dat er met de paasdagen zakken vol met eitjes voor het personeel klaar lag maar voor de gedetineerden zelf niets.

  Of met de kerstdagen….nada…niets

  Deze is ook leuk…..er zijn twee keukens beschikbaar voor 56 gedetineerden.
  Het personeel heeft er 1 in beslag genomen en nu mogen 56 man in dat uurtje recreatie wat zij hebben op 8 pitten koken.

  Dat de winkelprijzen astronomisch hoog zijn zodat het verdiende geld kan worden besteed aan de party’s van het personeel.

  Een blikje tonijn kost bijna 3 euro.
  En de prijs voor een komkommer was enkele weken geleden 2 euro.

  Zo was ik ook netjes aangemeld voor een open dag maar mocht niet naar binnen omdat ik iedere week op bezoek kwam.

  In de bezoekerszaal staan twee koffieautomaten die bijna nooit werken. Op de gang staat een speciale koffiemachine voor het personeel en de advocaten die op bezoek komen.

  Zo kunnen we nog wel even doorgaan…..maar ja….wie wil dat nou horen….

 3. De Joker May 31, 2009 at 9:00 pm #

  Misschien is er wel een stille wens in vervulling gegaan voor Joanie. Een diepte interview letterlijk en figuurlijk. Ongetwijfeld zal dit scenario bij een risico analyse van, het bezoeken van de Taliban, in haar opgekomen zijn. Blijft het een vreemd en bizar verhaal vinden.

  Zij verwijt Wilders doch; De pot verwijt de ketel.

 4. Job May 31, 2009 at 10:00 pm #

  Mensen in een dergelijke situatie zoals Joanie staan onder zo’n psychische druk dat ze anders reageren. Je kan met je verkrachter zeker vrienden worden. Dat klinkt gek maar je gaat ook afvragen heb ik het zelf uitgelokt. Is het mijn schuld. Had ik hier heen moeten gaan. Die verwarring en haar onsamenhangendheid zijn eigenlijk heel goed te begrijpen. Heel veel slachtoffers zullen dat ook herkennen. Innerlijke haat, maar ook gevoelens van medelijden. In heel veel oorlogssituaties gebeuren rare dingen. Zo vertelde een balletdanser die op zijn twaalfde door een Australische militair weken seksueel werd misbruikt, dat te hebben ervaren al heel prettig hij hield van zijn bevrijder. Wij zouden daar van gruwelen. In een bepaalde Duitse Nederlandse Engelse verfilming is summier de vinger gelegd dat veel geallieerde militairen niet alleen met meisjes de liefde bedreven maar ook met jochies van zeer jonge leeftijd. Daar hoor ik nou niemand over, maar het is wel gebeurd. Ik schrijf dit anoniem, ik was achtjaar toen mijn vader overleed mijn moeder korte tijd later overspannen werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. negen, tienjaar was ik,(tot mijn veertiende ) vele jaren seksueel misbruikt, dagelijks. Maar echt gehaat nee heb ik de daders eigenlijk nooit. Gek misschien.

 5. witje May 31, 2009 at 10:39 pm #

  hoop dingen kloppen wel personeel doet gewoon waar het maar zin in heb

 6. Ada May 31, 2009 at 11:34 pm #

  “In de nacht nadat hij haar voor het eerst verkrachtte, delen de Nederlandse journaliste Joanie de Rijke en Talibaan-commandant Ghazi opnieuw een slaapzak. xe2x80x98Hij laat me voelen hoe opgewonden hij is,xe2x80x99 schrijft De Rijke. xe2x80x98Zijn vingers sluiten zich met kracht om mijn vingers zodat ik ongewild in hem knijp. Minuten later trekt hij mijn hand van zijn penis af. Ik begin te begrijpen wat hij wil duidelijk maken. Hij is zo hitsig als wat, maar probeert zich uit alle macht te beheersen. Op slag verdwijnt mijn haat. Dit is zijn manier om spijt te betuigen.xe2x80x99

  Tsja, deze vrouw is wat mij betreft gewoon een machtsgevoelige snol, dus waar gaat dit over? Verkrachting???? Laat me niet lachen.

 7. Ada May 31, 2009 at 11:35 pm #

  @ Jacqueline,

  Ja, je zou bijna vergeten waar hij voor vast zit… bijna.

 8. Jacqueline May 31, 2009 at 11:41 pm #

  @witje

  In mijn voorbeeld heb ik het over P.I. Lelystad.

 9. Toon June 1, 2009 at 2:28 am #

  Mevr. Joanie de Rijke, die gun ik goede pshychologische begeleiding voor de rest van haar leven. Wat een maf.
  En misschien hebben de bewaarders in Zoetermeer wel een hele goede personeelsvereniging waar de contributie twee tienen in de maand is. Mensen die moeten zitten, moeten niet zo zeiken.
  @ Jacqueline 19.54
  Gek hxc3xa8 ? Blikje tonijn voor 3 euro. Misschien kan je iemand zo gek krijgen dat de piepkleine bajesshop bevooraad wordt door de Aldi ? In een ziekenhuis betaal ik ook dubbel. En ja, niemand wil dat horen ! Paaseieren en kerstpaketten, veel gekker moet het niet worden !

 10. Faaz June 1, 2009 at 5:42 am #

  Daar verkracht, hier veroordeeld.

  Ben heel benieuwd wie ze nog wel allemaal op een rijtje zou hebben na zes dagen ontvoerd en verkracht te zijn door een stelletje geschifte religie-gekke geiteneukers in het hooggebergte van Afghanistan.

  Maar blijkbaar is nu ook al voorgeschreven hoe je daar op als slachtoffer moet reageren en zijn er sancties wanneer je daar van afwijkt.

  Ooit was de ongeschreven regel dat je een verkrachte vrouw, zo niet begrip, dan toch zeker mededogen gunde.

 11. midtonight June 1, 2009 at 9:09 am #

  @jacqueline als idereen zo denk zal het nooit veranderen !Door dit soort praktijken naar buiten te brengen, gaan de mensen misschien begrijpen dat ook in ons land veel mis is in de gevangenissen.Niet geschoten is zeker mis.

 12. Jacqueline June 1, 2009 at 10:20 am #

  @Ada

  Ik heb het hier niet over mijn man maar over het beleid in het algemeen.

  En waar hij voor vast zit is onterecht.

  Het wordt tijd dat jij die obsessie waarvoor hij veroordeeld is eens loslaat en je bezig gaat houden met een nieuwe naam voor je weblog.

 13. midtonight June 1, 2009 at 10:24 am #

  Dit stukje gaat erover dat zoiets niet moet kunnen familie van het personeel heeft niks te zoeken binnen de inrichting !Laat staan met live muziek het moet niet gekker worden.heeft het personeel geen zin om te werken dan laten we gewoon het alarm afgaan dan hebben ze weer een ochtendje achter de deur.Er zijn regels die moeten nageleefd worden door de gedetineerde en zijn bezoek waarom niet door het personeel dan ?Als er bezoek komt van een minister word er met man en macht gewerkt om een ander beeld te geven dan de werkelijkheid daar gaat het om!!!!

 14. Jacqueline June 1, 2009 at 10:25 am #

  @midtonight

  Het moet zeker naar buiten komen en ik ben bezig met een website waar iedereen een bijdrage kan leveren.

  Ook werknemers en/of ex-werknemers daar zij niet iedere werknemer het er mee eens is maar hun monden worden gesnoerd.

 15. Jacqueline June 1, 2009 at 10:54 am #

  @midtonight

  Klik maar op mijn naam om de layout te bekijken van de site. Let wel…het is in opbouw en als je wilt kun je bijdragen aan de invulling daarvan.

  Dat geldt trouwens voor een ieder die intern of extern betrokken is bij het gevangeniswezen.

 16. johnny B. June 1, 2009 at 11:00 am #

  Tja, Dit is niet alleen in zoetermeer het geval,er bestaan zoveel onderlinge verschillen tussen de diverse HvB,s .
  Er zijn ook verbouwingen geweest van enkele tonnen per geval die geheel nutteloos zijn ,zoals een keuken tbv gedetineerden die nu alleen door het personeel wordt gebruikt,
  Schutterswei,legionella in de douches,Schutterswei,2 man op ongeschikte cel,Schutterswei.
  Dit is het gevolg van het beleid van Donner en Hirsh Ballen .
  Pas nu is de conclusie gekomen dat er een aantal HVB,s ongeschikt zijn voor gebruik.
  Dus de mening dat HvB,s hotels zijn blijft ook niet overeind staan.
  23 uur per dag op cel vanwege bezuinigingen,
  Dat is de norm tegenwoordig.
  Zelfs in de jaren 1945,1950,1960 enz was dit de norm niet,met andere woorden,Dhr Donner heeft de tijd terug gedraait,onder het mom van bezuinigingen,terwijl er toch meer dan 5000 cellen niet gebruikt worden.
  Dat is weer eens een andere kijk op het gevangeniswezen.CDA schijnheiligiteit ten top.Puur en alleen om te scoren in de publieke opinie.Aan reintregatie in de maatschappij wordt niet veel aandacht meer besteed ,dat zal op lange duur toch weer zijn tol eisen van de maatschappij,want hier wordt alleen nog haat gekweekt,en weer losgelaten op de maatschappij,wat weer een vicueuse cirkel teweeg brengt,en geen vermindering van criminaliteit,eerder vermeerdering.Wat dat beteft meer respect voor de SP die weldegelijk aanwezig zijn in de HVB,s met een luisterend oor en die aan voornoemde misstanden toch een eind willen maken ,door hun stem in de politiek te laten gelden.Recht is Recht en Krom is Krom.
  Geert Wilders ,die is Dom.Net als zijn aanhangers net zo stom.

 17. Jacqueline June 1, 2009 at 11:07 am #

  @Toon

  Het is maar hoe jij het bekijkt, ze zeiken namelijk niet het zijn gegevens.

  Justitie hoeft voor mij geen kerstpakketten te geven, noch paaseieren, ze behoren wel te geven waar zij recht ophebben.

  Jij hebt het over kerstpakketen ik heb het over een plakje kerstbrood. Zo zie je maar weer dat je altijd wel zaken uit zijn verband kan trekken.

  Personeelsvereniging voor 2 tienen in de maand…..en dan met regelmaat van de klok personeelsfeestjes, bbq, live music, dagjes uit etc. etc. Dat alles voor een spotprijsje?

  Nee Toon, de bajessen zijn commerciele instellingen geworden en er wordt flink gejat van wat bedoeld is voor de gedetineerden.

  Kortom, jij moet niet zo zeiken.

 18. Willy Hofmans June 1, 2009 at 1:03 pm #

  @Jacqueline,

  Zoals eerder aangehaald ben je voor het overgrote deel van de lezers op dit forum inderdaad een plaag.
  Je verhaal over die fijne vent van je kennen we nu onderhand wel en er is ook niemand in gexc3xafnterreseerd.
  Kijk eens wat een prachtig weer ! Ga de eendjes voeren of ga wandelen. Doe iets in plaats van de lezers hier voor de zoveelste maal te vermoeien met je nodeloos gebral.

 19. Toon June 1, 2009 at 1:15 pm #

  @ Jacqueline | 1 juni 2009 om 11:07
  Ik zeg kamervragen !
  Onvoorstelbaar. Het is vreselijk gesteld met de gevangenissen in ons land. De inwoners zitten hier onder erbarmelijke omstandigheden. Het is vreselijk. Aanschuiven bij P&W. Dit moet wereldkundig gemaakt worden ! Straks vallen er nog doden omdat ze geen plakje kerststol gekregen hebben. Donner doe er wat aan !
  Laten we in godsnaam hopen dat het commerciele instellingen worden, dat scheelt een hoop belastinggeld. Wat dan besteed kan worden aan nuttige zaken in dit land. Pfff, waar een mens zich druk om kan maken. Lees bv eens strafkamp 22 van Tig Hague. Word je weer rustig en mag je je in je handen knijpen met de gevangenissen in Nederland. Ik wens je heel veel succes met je site ! Echt !

 20. Jacqueline June 1, 2009 at 2:20 pm #

  @alias Hofmans

  Leuk al die aliassen maar niemand snoert mijn mond Willy Hofmans of is het Greet Hofmans.

  @Toon

  Het zijn commerciele instellingen alleen het geld dat bedoeld is voor het onderhoud van wordt gejat en gebruikt voor oneigenlijke doeleinden.

  En ja er vallen doden door fouten net als in de medische wereld. Alleen zul je daar weinig over horen.

  En ja het is vreselijk gesteld met de gevangenissen in Nederland.

  Jij slaat een heel belangrijk gegeven over.
  Er zijn er 40 met levenslang de rest keert allemaal weer terug in de maatschappij.

  En dat wordt geen pretje daar het bijbrengen van normen en waarden in het gevangeniswezen en het terugkeerbeleid ver te zoeken zijn.

  Wat ze leren is om nog meer schijt aan alles wat maatschappij is te krijgen.
  Daar ze jarenlang leugens hebben moeten aanhoren en getreiterd worden.

  Ga jij daar maar eens over nadenken.

  Daarbij sla je nog een gegeven over…de rechter legt een “vrijheidsstraf” op en geen “ontneming van humaniteit”.

  Ik heb geen verhalen uit de geschiedenis nodig Toon. Richt je neus eens op het gevangeniswezen in Zweden, Noorwegen en Denemarken.

 21. ron June 1, 2009 at 4:13 pm #

  Het gaat er niet om dat het vreselijk gesteld is binnen de muren van de gevangenissen in nederland, het gaat erom wat een gedetineerde toekomt, dus mocht er besloten zijn dat ze met de kerst iets extra krijgen, dit ook krijgen en dat het niet in de monden van de bewakers beland.
  Zo zijn de voorbeelden van twee keukens , deze twee keukens zijn voor de gedetineerde dus niet voor personeel, dit heeft totaal niets met strafkamp 22 te maken ron

 22. @ June 1, 2009 at 5:09 pm #

  @Toon, hellemaal mee eens!!
  Maar je maakt een foutje, het is niet Donner, maar hirsch Ballin.

 23. Jacqueline June 1, 2009 at 5:33 pm #

  @Willy Hofmans

  Je moet trouwens de groetjes hebben…..

 24. Siem June 1, 2009 at 6:20 pm #

  Jacqueline diversen

  Eerlijk gezegd maak ik mij drukker om de trauma ‘s van slachtoffers van criminelen, dan om de prijs in de bajes van een blikje tonijn. Als je bij die klacht ook nog eens bedenkt dat de voeding in de bajes, met keuzemenu ‘s en al, voortreffelijk is geregeld en jouw voorbeeld dus extra luxe betreft naar wens van de gedetineerde, dan wordt het geweeklaag over dat soort non-items al snel te genant voor woorden.

  Ik ben het er mee eens dat misstanden, waar dan ook, aangepakt moeten worden. Maar hier sla je toch behoorlijk door en de plank mis.

 25. Siem June 1, 2009 at 7:10 pm #

  Jacqueline. N.B.

  Ik bezocht je nieuwe site. Fair is fair, ziet er weer mooi uit, knap gedaan weer van je.

  Quote van je site: Zo bestaat er geen beklagcommissie voor relaties van gedetineerden en bieden de inrichtingen ook geen mogelijkheden om je beklag te doen. Relaties van gedetineerden worden niet als gast van de inrichting ontvangen maar als een soort last.

  – Als ik een kamer boek in een hotel en ik nodig daar bezoek uit, dan is het uiteraard aan mij om bij een eventuele onheuse bejegening van mijn gasten daarover te klagen bij de daarvoor bestemde afdeling. Tenslotte ben ik de consument.

  – Als iemand op werklocatie kinderen en/of partner uitnodigt, en zij voelen zich onheus bejegend, dan is het aan mij om daar bij mijn werkgever, als rechthebbende werknemer, beklag over te doen.

  Wat jij wil is formele commissies voor indirect gedupeerden. In jouw voorbeelden, op je site, verzuim je op te merken dat bijvoorbeeld de reclassering, maatschappelijk werk, geestelijk verzorger enzovoort, een belangrijke schakel vormt voor de achterblijvers van gedetineerden.

  Quote van je site: Dat geldt ondermeer ook voor de kinderen die bij hun papa of mama op bezoek gaan.

  – Komt er ook te staan, voor bezoekers, m.n. partners en/of kinderen van gedetineerden, wat jouw persoonlijke betrokkenheid is? Ook dat lijkt me fair i.h.k.v. keuzes te kunnen maken waarbinnen een kwetsbare groep zich wel of niet toe wil verhouden.

 26. Willy Hofmans June 1, 2009 at 7:47 pm #

  En dat dit nog beste Jacqueline,

  Wees je ervan bewust dat wanneer die kerel van je aan de andere kant van de oceaan voor hetzelfde vergrijp voor schut was gegaan, hij er allang niet meer geweest was.
  Daar weten ze wel raad met kindermoordenaars en dat soort lui.
  Dus om nou te gaan zeiken over een blikje tonijn of een komkommer….
  Lees anders het boek van Pedro Ruyzijng eens, misschien word het dan wel helder voor je.

 27. ad June 1, 2009 at 7:50 pm #

  Wilders had weer gelijk,die Joanie kan zo bij Groen Links samen met Jacqueline H,ook zo`n kneus.
  Deze mensen zijn totaal de weg kwijt,en hebben het iq van een pannekoek.
  Die Joanie is een schande tegenover vrouwen die echt verkracht zijn.
  En die Jacqueline een schande voor de gehele mensheid omdat zij een meervoudige verkrachter en (kinder) moordenaar constant zit op te hemelen en te verdedigen,daarbij alles aangrijpt en zoveel mogelijk sites verziekt
  Dit zijn in mijn ogen potientele TBS klanten die niet te genezen zijn .
  Het modereren gaat je slecht af HJ!!!

 28. ad June 1, 2009 at 8:11 pm #

  Gazi is niet aangehouden niet verhoord enz enz .
  Ghazi kan zichzelf niet verdedigen.
  En is zolang niet veroordeeld onschuldig toch ,of niet linkse vrienden.

  Het hele verhaal van die Joanie wordt door de (Domme Nederlanders) kwakkeloos aangenomen.HAHAHA wat een aanfluiting.
  HJ .
  Vandaar jou opmerking domme Nederlanders.

 29. De Joker June 1, 2009 at 8:26 pm #

  Joanie was in de ban van de Taliban.
  Jaqcueline is in de ban van Hageman.

 30. midtonight June 1, 2009 at 8:53 pm #

  Ik vind het jammer dat het hier weer om Jacqueline draait, dit is namelijk niet wat er bedoeld wordt !! Het gaat om wat er zich afspeelt binnen de muren waar weinig mensen vanaf weten, ook de minister krijgt een beeld te zien wat niet klopt. Het personeel geniet een macht waar misbruik van wordt gemaakt, daar gaat het om !

 31. Toon June 1, 2009 at 9:20 pm #

  @ Siem | 1 juni 2009 om 18:20
  Eens !
  En @ Jacqueline | 1 juni 2009 om 14:20
  Onvoorstelbaar..
  [quote] Daarbij sla je nog een gegeven over…de rechter legt een “vrijheidsstraf” op en geen “ontneming van humaniteit”.
  [quote]
  Ontneming van humaniteit ? Dat plakje cake ? Wake up ! Misschien kan je beter je tomeloze energie ergens anders in steken ? Dan hier een dikke huillie huillie, boehoe te doen over een blikje tonijn ! En reclame voor je website te maken.
  @ ad | 1 juni 2009 om 20:11
  Mee eens. Maar dat had ik al eerder verteld.

 32. Siem June 1, 2009 at 9:35 pm #

  Jacqueline 14.20

  Quote: Het zijn commerciele instellingen alleen het geld dat bedoeld is voor het onderhoud van wordt gejat en gebruikt voor oneigenlijke doeleinden.

  – Incorrect. Het zijn kostenverslindende overheidsinstellingen, die de belastingbetalers bakken met geld kosten.

  Qoute: En ja er vallen doden door fouten net als in de medische wereld. Alleen zul je daar weinig over horen.

  – Incorrect. Een dode in de bajes of politiecel levert doorgaans meer publiciteit op dan een verbrandde bejaarde in de badkuip van een zorginstelling. Dit vanwege het verschil in controle en mondigheid.

  Quote: En ja het is vreselijk gesteld met de gevangenissen in Nederland.

  – Bullshit. Magnetronnetje, ijskast, t.v., waterkoker, eigen douche, toilet, stereo, gratis opleidingen (de door jou gekoesterde Louwes behaalde zijn Mr.titel in de rechten op kosten van de staat),menu naar keuze enzovoort. Kom daar maar eens voor bij menige zorginstelling.

  Quote: Jij slaat een heel belangrijk gegeven over.
  Er zijn er 40 met levenslang de rest keert allemaal weer terug in de maatschappij.

  En dat wordt geen pretje daar het bijbrengen van normen en waarden in het gevangeniswezen en het terugkeerbeleid ver te zoeken zijn.

  – Weer een reden voor recidivisten: de tonijn was te duur. Je vergeet dat er voor langgestraften tig mogelijkheden zijn. Daar al dan niet gebruik van maken valt onder het kopje eigen verantwoordelijkheid. Crimineel gedrag is doorgaans een keuze en is voor een bepaalde groep de beste, meest lucratieve optie. Mede vanwege het watjessysteem binnen de bajes en de absurd lage straffen.

  Quote: Wat ze leren is om nog meer schijt aan alles wat maatschappij is te krijgen.
  Daar ze jarenlang leugens hebben moeten aanhoren en getreiterd worden.

  – Je keert de zaak om. Omdat ze schijt hadden aan mensen binnen de ‘vrije’ maatschappij, een schakeltje misten qua normen en waarden, of (incidenteel) een grens overschreden, kwamen ze in de bak terecht. Dat het niet lukt om in de bajes dezelfde grenzen te overschrijden omdat er direct sancties op staan, kan natuurlijk nooit een reden zijn om opnieuw derden de schuld te geven na het uitzitten van een straf.

  Quote: Daarbij sla je nog een gegeven over…de rechter legt een “vrijheidsstraf” op en geen “ontneming van humaniteit”.

  – Daar heb jij gelijk in. Ik mis bij jouw relaas alleen de zware voorbeelden van daadwerkelijke inhumaniteit.

  Quote: Ik heb geen verhalen uit de geschiedenis nodig Toon. Richt je neus eens op het gevangeniswezen in Zweden, Noorwegen en Denemarken.

  – De landen die jij noemt stellen zware selectie-eisen aan afgestraften die in aanmerking zouden kunnen komen voor een open setting gedurende hun volledige detentie. Een grote categorie valt daarbuiten en belandt, net als hier, binnen gesloten muren.

  Als je informatie verstrekt, doe dat dan correct en vooral volledig. Zowel op je nieuwe website als op die van de rammende ex-rechter Wedzinga, in je rol als diens moderator en layoutontwerpster.

  Door volledigheid na te laten, en een eenzijdig beeld op te roepen, worden zinnige punten en items nagenoeg niet meer serieus genomen. En dat is soms best wel jammer.

 33. ad June 1, 2009 at 9:38 pm #

  midtonight;
  Gevangenispersoneel ,politie,justitie ,en alle overheidsdiensten hebben een voorbeeldsfunctie en dat horen ze uit te dragen.En dat is inderdaad soms ver te zoeken.
  Maar ga nou niet doen of het hier zo verschrikkelijk is in de bajes.
  Want het is hier zo ongeveer het beste van de wereld.

 34. ad June 1, 2009 at 9:47 pm #

  midtonight;
  Gevangenispersoneel ,politie,justitie ,en alle overheidsdiensten hebben een voorbeeldsfunctie en dat horen ze uit te dragen.En dat is inderdaad soms ver te zoeken.
  Maar ga nou niet doen of het hier zo verschrikkelijk is in de bajes.
  Want het is hier zo ongeveer het beste van de wereld.

 35. high school June 1, 2009 at 10:34 pm #

  Beste Jacqueline,wat denk je wat het zoontje van Mevrouw Bolhaar hiervan denkt?

 36. Jacqueline June 1, 2009 at 11:06 pm #

  @siem

  “Wat jij wil is formele commissies voor indirect gedupeerden. In jouw voorbeelden, op je site, verzuim je op te merken dat bijvoorbeeld de reclassering, maatschappelijk werk, geestelijk verzorger enzovoort, een belangrijke schakel vormt voor de achterblijvers van gedetineerden.”

  Ik pak even die opmerking die je maakte.
  Al die hardwerkende dienstverleners die jij op noemt zijn ook al wegbezuinigd dus waar heb jij het in godsnaam over. Wegbezuinigd binnen en wegbezuinigd buiten.

  De slachtoffers komen amper aan bod in die groep dienstverleners laat staan de rest.

  Voor wat betreft je vergelijking hotel – consument. Hoe dom kun je zijn Siem om een gedetineerde te vergelijken met een consument.

  En Siem, mijn site is nog niet klaar dus maak je niet druk over wat mijn betrokkenheid is. Volgens de meeste posters hier is de halve wereld bekend met mijn positie en anders komen jullie dat toch even vertellen.

 37. Jacqueline June 1, 2009 at 11:07 pm #

  @De Joker

  Je alias is de juiste naam voor jou want je bent een en al joker.

 38. Jacqueline June 1, 2009 at 11:13 pm #

  @Willy Hofmans

  Doe geen moeite voor mijn man Hofmans je maakt je veels te druk om iets waar ze hier in Nederland ook geen moeite mee hebben m.b.t. pedofielen, verkrachters en kindermoordenaars.

  Gek he….

 39. Jacqueline June 1, 2009 at 11:19 pm #

  @Ad

  Je bent een sneu mannetje en vooral een oproerkraaier. En als je er niet meer tegen kan weet ik nog wel een paar klinieken voor je.

 40. Jacqueline June 1, 2009 at 11:29 pm #

  @midtonight

  De posters weten dondersgoed wat het onderwerp is maar kunnen er niet echt over meepraten en dan krijg je weerstand. Vooral als mijn naam erbij staat. Misschien moet ik ook maar eens een alias nemen.

  De minister of staatssecretaris interesseert het helemaal niets hoe of het personeel, tussenliggende instanties en directieleden met de gedetineerden omgaat.

  Die nemen alle correspondentie voor kennisgeving aan daar er werkgroepen door het land trekken die dit soort misstanden aan de kaak moeten stellen. Bijvoorbeeld het IST (Inspectie Sanctie Toepassing). Die krijgen echter ook geen reeel beeld.
  Bezoek wordt namelijk vooraf aangekondigd.

  Het DJI die belast is met de uitvoering is ook nooit thuis. Als gedetineerden brieven schrijven naar het DJI dan komen deze nauwelijks aan en zij hebben geen bewijs dat zij het verstuurd hebben.

  RSJ (Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming) is de enige die wel de brieven beantwoord.

 41. Amer June 2, 2009 at 9:30 am #

  De Nederlandse gevangenissen staan bekend als een van de beste gevangenissen ter wereld. Gedetineerden willen graag hun straf in Nederland uitzitten. Resocialisatieprogramma’s waaronder studies, een bibliotheek en ontspanningsprogramma’s.

  Waar gaat dit over?

 42. Jacqueline June 2, 2009 at 10:13 am #

  @Hendrik Jan

  Ik mis enkele van mijn postings zouden die er nog bijgeplaatst kunnen worden. Ik weet dat het lastig is maar uiteindelijk worden mij vragen gesteld en verwijten gemaakt.

  Beste Jacqueline,

  Ik heb de inmiddels oeverloos wordende discussie bexc3xabindigd, alles is wel weer gezegd (en meestal meer dan xc3xa9xc3xa9n keer). Als je iets dringends hebt over dit onderwerp kun je ‘t nog een keer kwijt, daarna houdt het op.

  Hendrik Jan

 43. johan June 2, 2009 at 11:28 am #

  HJ ;
  Dank namens velen .

 44. Jacqueline June 2, 2009 at 11:29 am #

  @Hendrik Jan

  Dan zit er niets anders op dan deze eenzijdige oeverloze gebral van Siem en escorte op mijn eigen site te zetten.

  Jammer mijn link naar hyves is anders veelzeggend.

  Zo ook mijn antwoord op “het zoontje”

  Zoals ik al aangaf begon ik over een door jouzelf aangekaart onderwerp. Niet meer en niet minder. Nogmaals ik laat me mond niet snoeren door jouw vriendenkring die onder allerlei aliassen posten.

 45. Siem June 2, 2009 at 3:12 pm #

  Jacqueline

  Troost je. Van mij zijn er een tweetal vervolgreacties tevens niet geplaatst. Ik zit daar niet mee, omdat ik begrijp dat er zo nu en dan punten achter herkauwdiscussies worden gezet.

  Wel wat flauw van je om nu zo op mijn posting te reageren, terwijl ik slechts beleefd en feitelijk op een aantal van je stellingen in ben gegaan.

  Moest wel grinniken om je Siem en escorte. Ik kreeg het er bijna warm van 😉

  En voor nu, op naar het volgende topic!

 46. Bobo June 2, 2009 at 3:57 pm #

  Het schijnt in linkse kringen “interessant” te zijn om verkracht te worden door een taliban.

 47. johan June 2, 2009 at 4:38 pm #

  Met die grote talibanana in haar hand voelde ze hoe hitsig de talibananaman was.
  Hier kan de beste k(n)eukeroman niet tegenop.
  Moeten we hier nou echt serieus op ingaan.
  Diep droevig dit soort mensen.
  Nou linkse mutsen ,vol gas met Gretta Duizendbergtours en Reisleidster Femke Kokhalsema naar de woestijn ,Talibananemannen interviewen in een slaapzak.
  Lekker paaldansen aan zo`n grote talibanaan midden in de woestijn.

 48. ad June 2, 2009 at 6:39 pm #

  Gretta Duizendbergtours.
  Hahahaha.
  Ja ook zo`n hersenloze terroristen p..per

 49. derrick June 5, 2009 at 2:45 pm #

  173.000 euro gedeeld door 50 nou nou .

 50. Paardestaart June 6, 2009 at 12:16 am #

  “Zijn lange zwarte haar, zijn fonkelende ogen en krullende baard stralen zoxe2x80x99n ontembare drang naar revolutie uit..”

  Wroewhahahahahahahaaa…’Een ontembare drang naar revolutie’
  Heet dat zxc3xb3 tegenwoordig?

  En dan, met haar blonde handje noodgedwongen om zijn ferme talibanis ‘begint ze te begrijpen wat hij haar wil duidelijk maken’
  Gelukkig..het muntje is gevallen

  Ze kan er nog steeds niet van slapen
  Volgende maand weer terug zeker? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: