Zaterdag 30 mei: Joanie in Afghanistan

30 May

JoaniederijkeJoanie de Rijke is dankzij Geert Wilders volop in het nieuws als ‘de verkrachte journaliste’ die niet eens boos was op degenen die haar dit aandeden. Laten we zeggen dat de fijne nuance bij Wilders ontbrak.

Iets anders is: hoe verstandig is het als zeer blonde langharige vrouw af te spreken met een stel barbaren? Ik heb over het algemeen niet veel het ‘het militair’, de heldendaden van Marco Kroon waren mij dan ook grotendeels ontgaan, maar ik zag nog een staartje van Knevel & Van den Brink en daar merkte hij op dat hij weinig blonde vrouwen bij de vijand had aangetroffen. Hij zei wat verder iedereen aan tafel – en in Nederland – dacht, maar wat niemand hardop durfde zeggen. Van mij mag hij er nog een lintje bij hebben (bijgaande foto is overigens van Joanie bij P&W, om een of andere reden weigert mijn computer K&B af te spelen. Betekent dat ook iets?)

No Responses to “Zaterdag 30 mei: Joanie in Afghanistan”

 1. Francine Valkenburg May 30, 2009 at 11:53 am #

  Beste H.J.K. een vrouw kan verkracht worden, een man kan verkrachten. Of je nu lang, blond haar hebt of niet, het verandert niets aan het feit. Het laat een litteken achter bij iedere vrouw, het ergste is dat mannen er het meeste commentaar op hebben, hou je er buiten, je weet niet eens waar je over praat; Geen enkele man trouwens, toch zeker Wilders niet! Ik wens Joanie alle sterkte toe vr. groeten, Francine.

 2. johannes post May 30, 2009 at 12:34 pm #

  Oja brave hendrik en wat dacht iedereen dan aan tafel en in Nederland dat ze voor haar lol daar in die woestijn is meegenomen. Nee natuurlijk niet dat denken we niet en we zeggen het ook niet.En we denken ook niet dat die Willemsorde een compensatie is voor al die doden en gewonden terwijl mij het voorkomt dat er zeker gevechtssituaties zijn geweest waarin het er net zo heftig aan toe is gegaan als bij sergeant Kroon.Maar ja de KMAR en het O.M zullen ongetwijfeld elk schot hebben nagetrokken uitgeplozen en verantwoord hebben gevonden.

 3. ome Joop May 30, 2009 at 12:53 pm #

  Of het slim is om als blonde vrouw naar Afghanistan te gaan om haar werk als journaliste te doen doet m.i. helemaal niet ter zake. Sterker nog deze vrouw doet iets wat veel meer mensen zouden moeten doen tegenover godsdienstfanaten, lef tonen, ik ben hier om m’n werk te doen en krijgen jullie het lazarus maar kortom heeft ze eigenlijk gedaan wat de P.V.V. propageert.

  Ten eerste schrijft zij in haar boek met niet mis te verstane bewoordingen dat haar verkrachter dood kan vallen. Ten tweede, en dat vind ik honderd keer erger, dat Wilders wenst te bepalen hoe iemand die zoiets overkomt zou moeten reageren. Partij van de Vrijheid…..welke vrijheid?? Wilders vrijheid…..Goed dat we nu weten wat wij moeten voelen en denken, dat doet dus voortaan Wilders voor ons.

 4. Kees Veer May 30, 2009 at 2:02 pm #

  Had je de rest nou maar ook bekeken. Daarin legde de journaliste uit dat 1) er wel meer blonde vrouwen rondlopen, iets wat Ridder Kroon in zijn embedded situatie ongetwijfeld zal ontgaan; dat ze 2) altijd met een hoofddoek om liep; dat er 3) inderdaad gevaar aanzit om als journalist in dat land rond te trekken, maar er toch relatief weinig ongelukken gebeuren; en dat 4) mannelijke journalisten ook gevaar lopen, om bijv. onthoofd te worden. Maar daar heeft Ridder Kroon dan kennelijk minder problemen mee.

  Beste Kees,

  Dat heb ik ook wel gezien, maar dit was geen rondtrekken, dit was een riskante afspraak. Ik geef onmiddellijk toe dat ze veel dapperder is dan ik, ik zou als man nog niet eens die afspraak hebben gemaakt.

  Hendrik Jan

 5. Siem May 30, 2009 at 3:49 pm #

  HJK

  Ze zouden blondines in het leger en bij het rode kruis dan ook maar eens moeten gaan verbieden…

  En wat risico ‘s betreft: Ook in NL gebeuren er ontoelaatbare zaken, zelfs zonder risicovolle afspraak.

  Wat Wilders er weer eens aan onzin uitkraamde om de aandacht te vangen was meer dan misplaatst en die Marco Kroon gedroeg zich niet bepaald ridderlijk in zijn reacties en mimiek. Eerder hypocriet.

  Hij was vast en zeker even de verkrachtingszaken ‘vergeten’ die binnen het eigen NL-leger en de marine hebben plaatsgevonden. Zowel van vrouwen als bij ‘de jongens’ onderling.

  Kortom: eens met alle bovenstaande reacties.

 6. ed May 30, 2009 at 4:58 pm #

  Siem, Ik denk niet dat je goed geluisterd hebt naar wat Wilders zei. Hij keurde de verkrachting niet goed, hij zei niet dat er in Nederland niet wordt verkracht. Hij zei dat de vergoeilijking door Joanie zelf typerend was voor het hele Stockholmsyndroom waaraan de regering lijdt.

 7. ed May 30, 2009 at 4:59 pm #

  @Ome Joop
  Wilders probeert niet te bepalen hoe Joanie moet reageren. Hij noemde haar als metafoor voor de hele houding van het kabinet.

 8. Toon May 30, 2009 at 7:42 pm #

  Er heeft een voorpublicatie van haar boek in de revu gestaan. Exclusief dagboek. Toen had ik al twijfels over haar relaas. En geen woord over haar verkrachting. Als mensen erge dingen hebben meegemaakt wil de herinnering nog wel eens flexibel worden. Het geheugen laat dan dingen gebeuren die er niet gebeurd zijn. En ze had niet altijd een hoofddoek om. Neemt niet weg dat als ze verkracht zou zijn dat natuurlijk afschuwlijk is voor haar. Maar ik vind haar op zijn minst behoorlijk naief !

 9. Mary-Ann May 30, 2009 at 10:47 pm #

  Dit is de tweede keer deze week dat je wat mij betreft de plank volledig misslaat.
  Echt heel jammer.
  Ieder kind, welke reden dan ook mag niet ontvoerd worden en dient ten gevolge onmiddelijk beschermd te worden. Welke middelen “we” daarvoor moeten inzetten is van ondergeschikt belang.
  Ook zogenaamde ouders hebben ( helaas ) niet altijd het juiste met ze voor.

  Een vrouw, ongeacht hoe ze gekleed gaat, dan wel haar haren heeft, vraagt niet om een verkrachting. Zeggen dat ze daar niet had mogen zijn omdat ze er ( ongeacht de verschillende meningen daarover ) vrouwelijker uitziet dat de gemiddelde milva, wil nog niet zeggen dat ze het over haarzelf uitroept.

  Gelukkig leven we in een wereld waar de meninge mogen verschillen.

  Beste Mary-Ann,

  Heb je het verhaal van haar vader ook gelezen? Niks ontvoering, volledig in zijn recht. En niemand zegt dat een vrouw verkracht mag worden, maar een Blonde Fries die met een Rolex en een lap-top ‘s nachts door een township in Johannesburg wandelt moet ook niet vreemd opkijken als iemand vraagt of hij een donatie wil doen aan de lokale gemeenschap.

  Hendrik Jan

 10. Jacques Smits May 31, 2009 at 1:33 am #

  Heeft ooit iemand wel eens gehoord van een uitspraak op basis van een ‘motion without notice’?

  Deze staat haaks op onze rechtspraak, hou daar rekening mee, ook voor alle rechtsgeleerden onder ons.

  Beste Jacques,

  Misschien handig als je ‘t even uitlegt, voor de niet-rechtsgeleerden onder ons?

  Hendrik Jan

 11. ome Joop May 31, 2009 at 1:23 pm #

  De vergoeilijking van haar verkrachting, Ed? Waarschijnlijk heb je net als Wilders haar boek niet gelezen want de verkrachter wordt door haar dood gewenst. Hoe dan ook als je als “politicus” een dergelijke zaak gebruikt voor politiek gewin, waarbij een vrouw slachtoffer is geworden van een verkrachting, geef je blijk van een gebrek aan fatsoen en een mentaliteit waarin je ten koste van alles jouw gelijk wilt halen.

 12. ad May 31, 2009 at 2:02 pm #

  Ach het woord dapper vind ik bij dat mens zeker niet op zijn plaats.
  Dapper geldt meer voor mensen die hun eigen leven in de waagschaal stellen om mensenlevens te redden.
  Mensen die gevaarlijke toeren uithalen om er zelf beter van te worden mag je het woord dapper niet opspelden.
  Ik vind dat mens een idioot, die dankzij Wilders een hoop extra boeken gaat verkopen en een hoop onterechte aandacht krijgt.
  Is ze wel verkracht????
  Was inderdaad in haar voorpublicatie niks van te lezen.

 13. De Joker May 31, 2009 at 2:22 pm #

  Een verwarrend geval van moreel verval

  – Hij laat me voelen hoe opgewonden hij is. Zijn vingers sluiten zich met kracht om mijn vingers zodat ik ongewild in hem knijp. Minuten later trekt hij mijn hand van zijn penis af. Ik begin te begrijpen wat hij wil duidelijk maken. Hij is zo hitsig als wat, maar probeert zich uit alle macht te beheersen. Op slag verdwijnt mijn haat. Dit is zijn manier om spijt te betuigen.xe2x80x99 –

  In de greep van de Taliban!

 14. Jacques Smits May 31, 2009 at 7:28 pm #

  Een uitspraak op basis van een ‘motion without notice’ wil zeggen dat een buitenlandse rechtbank een uitspraak heeft gedaan waarbij de veroordeelde partij niet is gedagvaard of geen mogelijkheid heeft gekregen zich te verdedigen of laten verdedigen.

  In werelddelen als Australixc3xab, Amerika EN landen als Spanje, Portugal, Italixc3xab is dit mogelijk.

  Voor zover ik onderhavige zaak heb mogen ‘bekijken’ heb ik het vermoeden dat de vader deze uitspraak, ten gunste van hem, in Amerika heeft verkregen op basis van een motion without notice.

  Beangstigd door het feit dat de moeder een bodemzaak in Nederland is begonnen (waardoor de rechtsmacht in Nederland kwam te liggen), hij daarvoor WEL een dagvaarding heeft gekregen, is hij een procedure in Amerika begonnen waarbij hij, naar alle waarschijnlijkheid, de Amerikaanse rechter NIET heeft geinformeerd over de reeds lopende procedure in Nederland, anders had deze Amerikaanse rechter zichzelf niet ontvankelijk moeten verklaren.

  Vader dacht dat hij misschien de zaak in Nederland zou gaan verliezen en heeft met de Amerikaanse uitspraak in de hand direct het kind gehaald, waarbij hij denkt door het Amerikaanse recht beschermd te zijn.

  Doch, het HKOV schrijft anders en mogelijk zal de Amerikaanse rechter nu anders gaan oordelen wanneer deze de informatie krijgt dat deze rechtbank onbevoegd was door de eerdere procedure van de moeder in Nederland.

  HJ, hopelijk is het zo meer begrijpelijk 🙂

  Beste Jacques,

  Dank voor je toelichting. Ik keur de actie van de vader ook niet goed en als er onrechtmatigheden zijn geschied moet de politie ALERT zijn, maar ik blijf erbij dat dat sms-ALERT hier niet voor bedoeld is. De vader heeft ook direct al contact gehad met de politie (binnen tien minuten na het ophalen, zegt hij), het was op school bekend dat er een conflict was, de politie heeft haar nieuwe speelgoed gewoon willen gebruiken, over de ruggen van het domme Nederlandse volk.

  Hendrik Jan

 15. Jacques Smits May 31, 2009 at 8:26 pm #

  Beste HJ,

  “De vader heeft ook direct al contact gehad met de politie (binnen tien minuten na het ophalen, zegt hij)”

  Laten we maar even wachten waar de politie of het O.M. mee komt. Mocht het daadwerkelijk zo zijn dat eerder vermelde daadwerkelijk heeft plaatsgevonden dan heeft politie Ede heel wat te verklaren, maar dan toch….het is en blijft (volgens Nederlandse wetgeving en daar hebben WIJ mee te doen) een onttrekking ingevolge Sr. 279, waarbij ik dan nogmaals wil verwijzen naar eerder vermeld Arrest van de Hoge Raad.

 16. ad June 1, 2009 at 7:58 pm #

  HJ;
  Over de ruggen van het domme Nederlandse volk.??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: