Donderdag 30 juli:

30 May

Tja wat moet ik hier op zeggen.

Ik ken Astrid van B al heel wat jaren en ze is nog altijd naixc3xabf, verder is het wel een spontane meid die eigenlijk weer in de verkeerde kringen verkeerd.

Verleden laat haar niet meer los en probeert de draad van het leven weer op te pakken, soms goed soms minder.

Ik woon in Harderwijk, een middelgrote provincieplaats. Ik werk in de maatschappelijke opvang. En begin dit jaar had ik de politie nodig. Ik was vrij en ik zag een man in een vuilcontainer een slaapplaats zoeken. Het vroor, en er is in Harderwijk een goede opvang voor daklozen. Ik dacht, ik fiets even langs het politiebureau, dan kan de politie deze dakloze man naar de opvang brengen. Want als de politie een dakloze man op straat vindt dan is er voor deze man een plek in de opvang, voor anderen is er een soort wachtlijst. Ik kom bij het politiebureau, en de verlichting is overal gedempt, behalve een raampje achter aan het gebouw. Ik bel aan, en krijg een telefoniste aan de lijn. Er is niemand aanwezig. De enige twee agenten die in Harderwijk ‘s-avonds na zeven uur werken waren op patrouille met de enige politie-auto die op dat moment in dienst was.

Het is erg ontluisterend om te vernemen dat een middelgrote stad ‘s-avonds en ‘s-nachts geen politie meer heeft.

Misschien moeten de agenten voor hun vrijwel nutteloze kantoorwerk gewoon secretaresses krijgen die hen van hun tijdrovende taken verlossen waardoor men zich kan richten belangrijker zaken.

Overigens, telefoneren met de politie is een ‘crime’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: