Wolf gepakt op de Reeperbahn

28 May

ThomaswolfwebUpdate 21.45 uur:

De in heel Duitsland en aangrenzende landen gezochte bankovervaller

Thomas Wolf is vanavond op de Reeperbahn in Hamburg aangehouden. Eind maart had hij de vrouw van een bankdirecteur uit Wiesbaden ontvoerd en 1,8 miljoen euro losgeld afgeperst. Hij was voortvluchtig nadat hij in 2000 niet terugkeerde van proefverlof. Hij had in Nederland (Eindhoven) ook enkele gewelddadige bankovervallen gepleegd, de politie ontketende menigmaal een internationale klopjacht op hem. Hij was een meester in het vermommen (maar misschien had hij zich op de Reeperbahn iets te veel bloot gegeven?)

Wolf zat de helft van zijn 35-jarige criminele loopbaan uit in gevangenissen. Hij weet steeds te ontvluchten is de politie vaak te slim af. Hij stapte steevast in driedelig kostuum met een nepbom banken binnen om er na het gijzelen van medewerkers met de buit vandoor te gaan. Hij heeft tot nu toe niemand verwond, maar jaagt zijn slachtoffers wel langdurige trauma’s aan door bedreigingen (‘Exc3xa9n kik en ik schiet je door je buikxe2x80x99).

Wolf woont bij voorkeur in een appartement in een flatwijk met veel allochtonen. Zijn hobby’s: vrouwen (meestal betaald), dure kleding en designbrillen, gin-tonic, whisky en fitness.

Vanaf 2000 verbleef hij langdurig in Amsterdam. Begin januari 2003 waarschuwt de Duitse politie dat hij door zijn geld heen is en vermoedelijk in Nederland zal toeslaan. Eind april gebeurt dat inderdaad. Een overval op een INGfiliaal in Eindhoven mislukt omdat een bankmedewerker Wolf herkent van fotoxe2x80x99s in De Telegraaf. Een dag later slaagt hij erin met nepexplosieven en gijzeling van een zwangere medewerkster van een ABN Amro-filiaal in Eindhoven ruim 1,5 ton buit te maken.

Ten tijde van de gijzeling van de Duitse bankiersvrouw in 2003 woonde hij in Frankfurt samen met een Duitse vrouw die nooit had ontdekt dat haar ‘Nederlandse vriend David van Dijkxe2x80x99 in werkelijkheid Thomas Wolf was.

No Responses to “Wolf gepakt op de Reeperbahn”

  1. K.Hakvoort May 29, 2009 at 2:15 am #

    Het programma Aktenzeichen XY ungelxc3xb6st meldde deze maand dat er nieuwe sporen waren naar Wolff. Ook kregen de kijkers zijn stem te horen. De hierboven afgebeelde man is overigens een lookalike die abusievelijk in Opsporing Verzocht terecht kwam nadat hij in maart 2005 in een Apeldoornse bank was gefotografeerd.
    Dit programma gaf indertijd de volgende beschrijving van Wolf:
    Van Wolf is bekend dat hij zich het liefst onopvallend ophoudt in bij voorkeur grote gemeenschappen als bijvoorbeeld grote steden. Hij leeft zo onopvallend mogelijk en heeft geen tot weinig contact met de buitenwereld. Wel heeft hij een aantal favoriete plaatsen waar hij gezien kan zijn: sportscholen, zonnebankfaciliteiten, Schotse en Ierse Pubs en rosse buurten.
    De diverse Duitse dialekten, Nederlands, Engels, Frans en Russisch sprekende crimineel kan nu weer in een cel vreemde woordjes stampen en op een volgende ontsnappingspoging broeden. Aan het weinige contact met de buitenwereld is hij alvast gewend.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: