Donderdag 30 april: Remco & de slechte mannen

30 Apr

Remcovdtorre3webOpsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de verdwijning van Remco van der Torre (30) uit Rotterdam-Zevenkamp, op woensdag 10 september 2008. "Een half jaar voor zijn verdwijning raakte Remco in moeilijkheden. Er ontstonden schulden. Om daar weer uit te komen liet hij zich in met personen uit de hennephandel. Zelf handelde hij ook in softdrugs" meldt OV. Henk Strootman maakte er destijds voor Aktueel een reportage over, waarin een zekere H. en zijn maatje P. figureren: zij zouden de contactpersonen zijn geweest. Henk spreekt een goede vriend van Ron die op de middag voor zijn verdwijning nog sprak. "We hebben een tijdje binnen zitten chillen en ook P. was van de partij. De sfeer was ontspannen. Er stonden twee grote reistassen op de grond, vermoedelijk met de partij wiet. H. had een doorgeladen pistool bij zich, een Glock 26." De vriend moet dan weg, diezelfde avond om half tien krijgt hij een telefoontje van Remco, die vraagt "hoe snel hij er kan zijn."

De politie heeft de heren H. en P. ondervraagd, maar zij verklaarden dat er nog niks aan de hand was toen zijn Remco verlieten en het tegendeel is niet te bewijzen.

                                                        *

BikkerArnold Karskens vertelde gisteren bij Pauw & Witteman over zijn bemoeienissen met Herbertus Bikker, ‘de Beul van Ommen’ en hoe hij ontdekte dat de man overleden was. Bijna aansluitend begon bij de VPRO een Duitse documentaire (film) over een andere oorlogsmisdadiger,Paul Maria Hafner. "Varkensboer, uitvinder, vrouwenversierder en SS-officier. Hij woont in Spanje, omringd door nazivrienden, dromend van het Vierde Rijk. Hitler is nog altijd zijn held en de Holocaust heeft volgens hem nooit plaatsgevonden. Hafner ontmoet een voormalig lid van de International Brigades in de Spaanse Burgeroorlog, Hans Landauer, die Dachau heeft overleeft. Zowel Landauer als Hafner blijkt op 20 april 1945 in het concentratiekamp Dachau geweest te zijn. Landauer als gevangene, Hafner als SS-officier."

Verbazingwekkend dat er rond Marbella nog een hele club van dit soort Hitler-vrienden rondhangt en dat al van kort na de oorlog. Fascinerende film en onvoorstelbaar goed gemaakt. Je gunt niemand de varkensgriep, maar als er in Spanje toch xc3xademand last van moet krijgen…

                                                      *

Daarover gesproken… Nou nee, dat zou te veel eer zijn. Maar wat is die Nico Dijkshoorn een ellendige nare man, met zijn domme niet-gedichten over Frits Spits. Gisteravond weer bij De Wereld Draait Door. Er zit iets van een hele zieke stalker in die Dijkshoorn, er zit een vreemd psychopathisch trekje in die man en blijkbaar durft niemand te zeggen: hou daar toch eens mee op, uit vrees dat het alleen maar erger wordt. Denk ik ook, zo gaat dat. Wordt het ‘vrijheid van meningsuiting’. Bij elk gedrukt medium zou elke eindredacteur dit onderdeel schrappen, in live-programma’s kan dat niet, daardoor krijg je dit soort tumoren. Ben benieuwd hoe lang hij het nog volhoudt.

No Responses to “Donderdag 30 april: Remco & de slechte mannen”

 1. @ndrxc3xa9 April 30, 2009 at 10:29 am #

  Ach, Nico Dijkshoorn is er maar 1x per week, en het gaat lang niet altijd over Frits Spits. Het is een bepaald soort humor om steeds weer op het zelfde terug te komen, en de ene keer is dat leuker als de andere. Neen dan die Frits Spits, die dagelijks mijn lunch verknalt met zijn manische stemgeluid en zijn overdreven gexc3xabngageerdheid. En is hij op vakantie dan zetten ze een look-a-like in met het zelfde manische stemgeluid.

 2. B.A. April 30, 2009 at 11:38 am #

  Ik moet me volledig aansluiten bij @ndre: Frits die met zijn gebrul( DE NIEUWE PHIL COLLINS: FAAANTAASCHTIIISCH) en sub-modale easy-listening muzieksmaak mijn jeugd verpest heeft met zijn Avondspits kan wmb niet genoeg gepest worden: hij heeft het er per slot van rekening zelf naar gemaakt nadat hij LETTERLIJK begon te huilen bij RTL Boulevard, godbetert, nadat hij te weinig aandacht had gekregen bij DWDD.

  En om die Dijkshoorn, nou meteen te kwalificeren als psychopaat en hele zieke stalker is vast beroepsdeformatie.

 3. K.Hakvoort April 30, 2009 at 11:42 am #

  ellendige nare man
  domme niet-gedichten
  een hele zieke stalker
  een vreemd psychopathisch trekje
  dit soort tumoren

  Overtrokken – eigenlijk uit dichterlijke overdrijving bestaande – kritiek op wat melige, columnachtige dichtwerkjes waarin af en toe bekende Nederlanders op de korrel worden genomen.
  Ik ken dit soort ergernissen; ik heb er zelf ook last van als ik een aantal dagen achter elkaar de helft van mijn nachtrust heb moeten missen.

 4. Gert April 30, 2009 at 11:51 am #

  Nico Dijkshoorn wordt (in negatieve zin) nog overtroffen door zijn alter ego P. Kouwes, onregelmatig op Geenstijl.nl.

 5. Gerrit April 30, 2009 at 3:24 pm #

  Frits Spits vind ik xc3xa9xc3xa9n van de beste radiopresentators die er is. Zijn stem is ook aangenaam om naar te luisteren. HJ slaat de spijker precies op zijn kop: Wat een nare man die meneer D.

 6. nescio May 1, 2009 at 10:35 am #

  Beste hj Nico heeft sinds kort ook een column in de Voetbal International schitterende stukjes zelfspot van het hedendaagse voetbal waar menig literator nog een puntje aan kan zuigen.Als je wil kan ik het wel doormailen.

  Beste Nescio,

  Ik zie wel eens een column van hem (Volkskrant, NRC?), kom ik meestal niet verder dan drie regels, maar als deze beter zijn wil ik er natuurlijk best even een paar lezen.

  Hendrik Jan

 7. Gert May 1, 2009 at 11:52 am #

  Hendrik Jan,

  Er staan links naar de columns van Nico Dijkshoorn op:

  http://www.vi.nl/web/show/id=595408/langid=43

  (onderaan).

  Ik vind het niks. Maar ik hou sowieso niet van die uitgebreide voetbaldiscussies.

 8. dropveter May 1, 2009 at 1:41 pm #

  Moet dat nou, dat gesmijt met enge ziektes waar half Nederland direct of indirect mee te maken heeft.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: