Woensdag 29 april: Holleeder & Van der Bijl

29 Apr

Pvbijl8doms1web

Op de avond voor zijn dood zei Thomas van der Bijl tegen Maria Houtman: "Ik heb iets doms gedaan." Wat bedoelde hij? Daarover gaat het ondermeer in de reportage die ik voor Panorama heb gemaakt, over de rol van Thomas van der Bijl in het Holleeder-proces. Hiernaast staat een stukje uit de verklaring van Maria Houtman toen ze nog anonieme getuige was (‘Janssen’ is de naam van de rechercheur).

Pvbijl7maria1

Kritische kanttekeningen bij de rol van Thomas van der Bijl en Maria Houtman: dat word je niet in dank afgenomen. Dan ben je meteen een ‘Holleeder-vriendje’. Waar het vooral om gaat is de rol van justitie: hoe die is omgegaan met getuigen? Van der Bijl was verdachte in een mega-drugszaak en betrokken bij een organisatie waarvan de Amsterdamse recherchechef Woelders zei dat er al drie liquidaties waren gepleegd. Alle andere verdachten werden opgepakt, Thomas werd na een paar dagen vrijgelaten. Weliswaar op zijn eigen verzoek, maar vervolgens liet justitie (lees: Fred Teeven) hem aan zijn lot over. Geen bescherming, geen voorzorgsmaatregelen. Van der Bijl was niet belangrijk meer: hij had zijn verklaringen al afgelegd. Net als Willem Endstra. Dode getuigen kun je geen kritische vragen meer stellen.

Zie verder het bericht van gisteren (update over Van der Bijl) en de website van Panorama

                                                       *

Even iets anders, niet-crimineel (voor degenen die ‘Bunker-moe’ zijn). Fc Barcelona speelt in shirts met het logo van Unicef. Nu ben ik nogal naxc3xafef in die dingen, ik denk: mooi dat ze dat doen, gratis reclame voor het goede doel. Of gaat er elke maand tien procent van ‘ons adoptiekind’ naar Barcelona? Het antwoord is inmiddels binnen. Gelukkig maar.

                                          

 

No Responses to “Woensdag 29 april: Holleeder & Van der Bijl”

 1. Robbie April 29, 2009 at 9:06 am #

  Bijna de eerste google hit šŸ˜‰

  http://bop.vgc.be/tijdschriften/wablieft/wab653/Wa653spo2.txt

 2. pim April 29, 2009 at 9:36 am #

  Ik heb zelfs begrepen dat Barcelona een paar jaar geleden geld heeft betaald (!) aan Unicef. De trotse Catalanen zouden gezegd hebben nooit hun (heilige) shirt te laten bezoedelen met iets lulligs als een sponsornaam. Mooi streven, als het waar is…

 3. Mia April 29, 2009 at 9:40 am #

  Wie doneert wie?

  http://www.unicef.nl/unicef/show/id=53926/contentid=2551

 4. Shooter April 29, 2009 at 9:40 am #

  HJ,

  Barcelona geeft zelfs geld toe aan unicef, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

 5. Benraki April 29, 2009 at 9:41 am #

  Die shirtreclame van FC Barcelona is geheel belangeloos. Barcelona was lange tijd de enige club in het betaald voetbal ter wereld die (bewust) geen shirtsponsor had. Sinds enkele jaren hebben ze nu die UNICEF reclame.

 6. EJB April 29, 2009 at 9:47 am #

  http://www.unicef.nl/unicef/show/id=53926/contentid=2551
  “Ons adoptiekind” hoeft er dus niet aan mee te betalen.

 7. Bettus Losser April 29, 2009 at 10:06 am #

  Nee HJ, hier is sprake van een omgekeerde wereld. Barcelona betaald unicef. Zij krijgt 0,7% van de operationele inkomsten van de club!

 8. Jasper April 29, 2009 at 11:23 am #

  Reclame op het shirt van Barcelona is idd heiligschenis. Daarom is dit buiten het goede doel voor Barcelona een prima gelegenheid om de socios hieraan te laten wennen. Er komt zeker een moment dat de club het geld nodig heeft en dan is het argument dat er al zoveel jaar met UNICEF op het shirt wordt gespeeld wel zo handig bij het zoeken naar een andere sponser. Deze discussie laait telkens op als de club in geldnood zit. Voorlopig is dit in ieder geval niet het geval !

  Groeten uit Barcelona !

 9. Jacqueline April 29, 2009 at 11:42 am #

  Woelders en Teeven
  Jan van Looij

  Namen die veelvuldig terugkeren bij fraude, omkoping, deals, leugens en meineed.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: