Bloed aan de handen van Thomas van der Bijl

28 Apr

Coverpano28aprUpdate 13.45 uur:

Panorama heeft zojuist een persbericht doen uitgaan over "een nieuwe kijk op de liquidatie van Thomas van der Bijl, getuige B in het afpersingsproces, die op 20 april 2006 vermoord is. Willem Holleeder wordt niet verdacht van deze moord, maar justitie hoopt bij hem uit te komen zodra xe2x80x98moordmakelaarxe2x80x99 Fred Ros gaat vertellen van wie hij de opdracht heeft gekregen om Van der Bijl om te laten leggen. Het verhaal van Panorama maakt aannemelijk dat er ook een xc3¡ndere partij verantwoordelijk gehouden kan worden voor Van der Bijls dood.

Vlak voor zijn dood wordt Van der Bijl namelijk opgepakt voor een partij hasj die bij zijn houthandel is aangetroffen. Al vanaf 2005 is de politie bezig met een onderzoek naar Marokkaanse drugsbendes die hasj transporteren naar ons land. Via observatie komt de politie in 2006 bij Van der Bijl terecht. Ondanks de drugsvondst is hij na enkele dagen alweer op vrije voeten. Dat is nadat hij Fred Teeven, toenmalig officier van justitie, heeft toegezegd als getuige op te treden in de zaak-Holleeder.

Het komt voor de Marokkaanse organisatoren van het hasjtransport vreemd over dat Van der Bijl enkele dagen na zijn arrestatie weer op vrije voeten is. Andere verdachten zitten tenslotte nog vast. Zeker als ook een tweede lading hasj onderschept wordt, begrijpen de Marokkaanse organisatoren er helemaal niets van. Iemand moet de boel hebben verraden. De vraag is nu: stond Van der Bijl op de dodenlijst van deze Marokkaanse groep?

PvfredrosEn er is meer. Want in het verhaal in Panorama zegt Fred Ros in een afgeluisterd gesprek in de gevangenis, dat Van der Bijl achter de moord op crimineel George van Kleef zit. Deze Van Kleef is in november 2005 geliquideerd. Aan die afrekening ligt een fatale inschattingsfout ten grondslag. De weduwe van Cees Houtman, Maria Houtman, heeft namelijk xe2x80x98een Chineesxe2x80x99 waargenomen tijdens de liquidatie van haar man. Dat vertelt ze tegen Thomas van der Bijl, een vriend van Houtman. George van Kleef werd xe2x80x98De Chineesxe2x80x99 genoemd vanwege zijn Aziatische uiterlijk. Maar Jesse Remmers, die terechtstaat voor de moord op Houtman, heeft xc3xb3xc3xb3k die bijnaam vanwege zijn uiterlijk. Van der Bijl is er dan echter van overtuigd dat het Van Kleef moet zijn geweest. Volgens Fred Ros laat Thomas van der Bijl George van Kleef liquideren. Mogelijk om de liquidatie van zijn vriend Cees Houtman te wreken. Als dat zo is gebeurd, is dat een fatale inschattingsfout geweest.

En dxc3¡t zou betekenen dat Thomas van der Bijl, getuige B in het afpersingsproces, een moord op zijn geweten heeft."

De reportage staat in de Panorama die morgen in de winkel ligt. Niet in Panorama, wel op deze site: een fragment uit een van de geheime gesprekken van Van der Bijl, waarin hij vertelt over het opgraven van het losgeld in een homofielenpark in Parijs. Zie hier

No Responses to “Bloed aan de handen van Thomas van der Bijl”

 1. Jay April 28, 2009 at 2:10 pm #

  Als van der Bijl door de Marokkaanse organisatie is geliquideerd is het wel erg toevallig dat zij ook gebruik hebben gemaakt van ‘moordmakelaar’ Fred Ros.

  Beste Jay,

  Wie nog meer dan?

  Hendrik Jan

 2. slappe bas April 28, 2009 at 2:56 pm #

  komt dit domme verhaal van die slappe bas van hout die een loopjochie van de neus is ???

  Beste Slappe Bas,

  Nee, komt van mij. En of het echt dom is kun je misschien beter beoordelen als je ‘t helemaal gelezen hebt.

  Hendrik Jan

 3. A.S April 28, 2009 at 4:21 pm #

  Dus van der Bijl heeft dat geregeld via Wim begrijp ik dat goed?

 4. columbo April 28, 2009 at 4:39 pm #

  @slappe bas,de meeste journalisten in de criminele sector bouwen een informatiepositie op middels realen en dealen alleen zijn ze slim genoeg om niet in een spagaat te komen vandaar dat er weinig journalisten omgebracht worden.Al duurt dat volgens mij niet lang meer.Volgens mij is onze Hedrik-jan wel iemand met een hoog integriteitsgehalte en staat hij bij niemand op de pay-roll.

 5. Silvio Dante April 28, 2009 at 5:38 pm #

  het lijkt erop,of Fred R. ineens xc2xb4xc2xb4opvallendxc2xb4xc2xb4 veel los laat via de telefoon

  Misschien eieren voor zn geld aan het kiezen?

 6. Jacqueline April 28, 2009 at 6:03 pm #

  @Silvio

  Naar mijn mening wil Fred R mensen aan het denken zetten. Wat je niet via de rechter of officier kwijt wilt omdat zij dat toch van tafel afvegen, doe je dan per telefoon.

  Althans dat is mijn idee.

  Beste Jacqueline/Silvio,

  Dit is helemaal niet per telefoon gegaan, dit was tijdens een bezoekuur in de gevangenis waar hij bezoek kreeg van een goede vriend (Siem W.) en zijn moeder en niet in de gaten had dat ze werden afgeluisterd. Al zal hij er wel rekening mee hebben gehouden.

  Hendrik Jan

 7. Jay April 28, 2009 at 7:44 pm #

  “Wie nog meer dan?”

  Nou, bijvoorbeeld de ‘groep Willem Holleeder’?

  Beste Jay,

  Wie zegt dat en waaruit blijkt dat?

  Hendrik Jan

 8. columbo April 28, 2009 at 8:03 pm #

  Best wel een interessant verhaal van Mo HJ waarom zet jij dit gelijk als bullshit weg.

 9. teefje April 28, 2009 at 8:57 pm #

  @v…vind jij dit een normale reactie

  IK VIND HET UITLOKKKING…….en hendrik jan jij plaatst ook maar alles he

 10. veritas April 28, 2009 at 9:11 pm #

  Zo….Speurneus is ook geronseld…
  andere belangen dan een kritische blik …

 11. Jay April 28, 2009 at 9:37 pm #

  Tja, HJ, dat kan alleen Fred Ros zeggen en zoals het naar uitziet gaat dat niet gebeuren. Maar ik zal morgen even een Pano kopen, misschien dat ik het dan beter begrijp.

 12. broer April 28, 2009 at 9:52 pm #

  Beste Hendrik Jan,

  ik wil graag weten wie m is in t gesprek van Fred Ros en waarom daar 16.14.13 onderstaat! Neem aan dat zn moeder dat niet tussendoor zegt! Maar je weet nooit!

  Lijkt me interessant verhaal in Panorama! Wat ik raar aan t verhaal vind is dat La Serpe zegt dat van der Bijl Jesse en hem had gezien bij de observatie!
  Maar van der Bijl kon Jesse ook dus waarom heeft ie dat niet aangegeven in de politie verklaringen! Dat ie geobserveerd werd!

  Gr Broer

  Beste Gr. Broer,

  M is de moeder van Fred Ros; wat betreft dat herkennen door Van der Bijl: Jesse dxc3¡cht dat, maar het is de vraag of het inderdaad zo was. En het is dan ook nog eens de verklaring van La Serpe, die niet op alle punten even betrouwbaar is.

  Hendrik Jan

 13. broer April 28, 2009 at 10:01 pm #

  Beste Hendrik Jan,

  Wie is de M in t gesprek van Fred Ros en waarom staat hier 16.14.13 onder?

  Wat ik niet snap is dat van der Bijl Jesse kent en dat La Serpe heeft verlaard dat van der Bijl hen gezien had! Dat ze daarom de klus teruggegeven hebben! Maar waarom heeft van der Bijl daar nooit over verklaard?
  Is dat niet vreemd? Misschien weet jij hier meer van!
  Trouwens kijk uit naar je verhaal van morgen!

  Gr Broer

  Beste Gr. Broer,

  zie vorige reactie. Dat 16.14 is neem ik aan het tijdstip waarop dit gesprek is opgenomen, tijdens het bezoekuur.

  Hendrik Jan

 14. jan-peter April 28, 2009 at 10:47 pm #

  @veritas,wat bedoel je daarmee .Heb jij ook op die studentenclub gezeten of staat de waarheid bij jou ook hoog in het vaandel

 15. mo April 28, 2009 at 11:02 pm #

  neen hendrik jan ik moet je teleurstellen het is niet een “threw the grapevine”verhaal,er is gecollecteerd maar plotseling had cees toch niet zo een schare vrienden uiteindelijk hebben er maar hooguit twee betaald.sterker mevr houtman zit nog met een hele reeks onbetaalde bonnetjes van zn “vrienden” waaronder wijlen mnr petersen onder het mom,,,aan een dooie betaal je niet,,,

 16. Joker April 28, 2009 at 11:15 pm #

  De mogelijkheid dat er enkele moorden zijn gepleegd, waaronder die op van der Bijl, omdat er een partij hasj achterover is getrokken, acht ik aannemelijker. Mogelijker wijs is Holleeder aangetrokken als bemiddelaar tussen verzenders de hasjboeren (Marokkaan) en de afnemers de ontvangers.
  Dat zou ook verklaren waarom Willem en c.s., volgens getuigen, thuis aanklopte bij de heren en druk uit oefenden, dat zou dan goed een incasso klus geweest kunnen zijn waarover Willem en c.s. niets willen en kunnen verklaren.

  Wat heeft van der Bijl eigenlijk voor verklaringen afgelegd in de strafzaak van de partij softdrugs? Of is hij zonder te verklaren daarover toentertijd op vrije voeten gesteld na het telefoontje van Teeven? Zo werkt dat toch niet?

 17. Broer April 28, 2009 at 11:17 pm #

  Als de M echt voor de m van moeder staat vraag ik me af waarom die nog niet verhoort is, ze is schijnbaar op de hoogte van t moorden van Jesse!

 18. w April 28, 2009 at 11:21 pm #

  @v Inderdaad v jij weet nogal wat,weet jij ook waarik een mooie drugsdeal kan komen bezichtigen of de voobereiding op een liqiudatie kan meemaken lijkt me spannend.

 19. johan April 29, 2009 at 12:58 pm #

  Mo zit niet ver van de waarheid af

 20. mo April 29, 2009 at 1:06 pm #

  beste joker,de partij hasj is nooit achterovergetrokken de hele partij is in beslag genomen door de politie in het kader van een onderzoek…dus er was niks te bemiddelen in het jargon “weg is weg” er was niemand voor aan te wijzen ook van der bijl niet.

  Beste Mo,

  Dat klopt wel, alleen: wist iedereen dat al op het moment dat Van der Bijl als enige al weer rondliep? Toen hij werd aangehouden, was er nog een grote lading onderweg. Hij heeft die niet verraden, maar dat werd pas veel later duidelijk.

  Hendrik Jan

 21. johan April 29, 2009 at 1:43 pm #

  Siem W is toch sterkste man van nederland geweest,en vroeger vriendje van nico R ,broerdje van fred???

 22. johan April 29, 2009 at 1:50 pm #

  Als je wat opslaat voor iemand wat goed zit ingepakt en jij weet niet beter dat het geen dubieuze handel is ben je na drie dagen toch weer buiten,ze moeten het toch maar hard maken dat jij ervan af wist. Top advocaten in overvloed.

  Beste Johan,

  Dat was hier geenszins aan de orde.

  Hendrik Jan

 23. een lezer April 29, 2009 at 2:34 pm #

  HJ, in je artikel in de Panorama schrijf je dat de Teeventapes zijn onderzocht door Wagenaar en Crombag voor het Hoger Beroep in de zaak tegen Holleeder (kolbak) komen deze toch niet voor daar zijn het toch de Endstra tapes en deze zijn voor het Hoger beroep onderzocht (en afgemaakt)?

  Beste Lezer,

  Het gaat om de eerste gesprekken van (o.a.) Teeven met Van der Bijl, die door justitie zo lang mogelijk onder de pet zijn gehouden. Deze zijn onderzocht plus de Endstra-tapes.

  Hendrik Jan

 24. Joker April 29, 2009 at 2:49 pm #

  @ mo
  Met achterovertrekken bedoel ik in beslag genomen door de kit. Neemt niet weg dat er een rekening open kan zijn blijven staan, immers zoals jij ook weet, is dat afhankelijk van hoe de bewuste deal is gemaakt.

  En de laatste 10 jaar zijn er nog maar weinig hasj handelaren die de zaak voor financieren omdat de kans dat je handel in Marokko of onderweg geript hetzij weg getipt wordt heel groot is.

  Blijf het vreemd vinden dat van der Bijl op vrije voeten is gesteld terwijl er, naar ik aanneem, een groot onderzoek was wat er liep tegen de bewuste hasj leveranciers c q afnemers.

  De kans dat men hem als verrader is gaan beschouwen is dan ook niet geheel uit te sluiten. Ook het feit dat de nieuwe generatie Marokkaanse hasj boeren geweld niet schuwen dus mogelijk opdrachtgever zijn van een moord dan ook niet zomaar uit te sluiten is!

 25. johan April 29, 2009 at 2:59 pm #

  HJ
  Ik bedoelde er mee te zeggen dat er meerdere redenen konden zijn waarom vd bijl binnen een paar dagen weer buiten stond na de vondst in zijn houthandel.

  Beste Johan,

  Er was maar xc3xa9xc3xa9n reden en dat was dat Van der Bijl dat zelf als voorwaarde had gesteld om nog verder op te treden als anonieme getuige.

  Hendrik Jan

 26. johan April 29, 2009 at 3:11 pm #

  Ok, helder; wist niet of dat een feit was of een gerucht.

 27. mo April 29, 2009 at 11:53 pm #

  geachte allemaal…wat een gezeef allemaal tis toch voor iedereen duidelijk dat ros de opdracht heeft gegeven om van der bijl om te leggen en die partij hasj is zo goed als helemaal simultaan opgepakt…1.9 bij van der bijl 8 ton in franse vrachtwagen en 18 ton in een schuur in bavel…{waar die andere 2 t vandaan komt weet ik niet}de man heeft het gewoon op een akoordje gegooid met justitie inzake holleeder,de hoofdverdachten inzake de hasj zijn pas opgehaald toen er een paar geweldadige groepen zich ermee gingen bemoeien die dachten dat de boel gepikt was omdat justitie niet met een persbericht naar buiten kwam {1 week later}
  het was voor holleeder natuurlijk superduidelijk dat toen mnr bijl al na een week naar buiten liep dat hij over hun/hem had verklaard..want geloof me dat de NEUS een 10 keer groter opsporingsbelang had dan dat “beetje”rookwaar

 28. Hans April 30, 2009 at 11:39 am #

  Mo weet hoe het zit

 29. augusto April 30, 2009 at 12:11 pm #

  Van Onore”

  Eerder meldde deze weblog al dat de op 20 april 2006 vermoorde cafxc3xa9baas Thomas van der Bijl betrokken was bij de hasjhandel. Kort voor zijn liquidatie was Van der Bijl aangehouden met een bestelbusje vol hasj. Maar deze aanhouding vormde niet het einde van het politie onderzoek, maar juist het begin.

  Op 28 maart 2006 werd Van der Bijl door de centrale recherche opgepakt wegens zijn betrokkenheid in de hasjhandel. Die dag werd hij, samen met zijn vriend xe2x80x98Dikke Johnxe2x80x99 de J., aangehouden in een bestelbusje vol met hasj. Na zijn arrestatie hield Van der Bijl zich stil over de hasjtransporten en verklaarde dat hij niet wist hoe de soft drugs in zijn busje was belandt.

  De CIE kreeg eind 2005 informatie binnen over een groepering die zich op grote schaal met de invoer en export van hasj bezighield. Men startte een nieuw onderzoek, waarbij men de betrokkenen begon af te luisteren.

  Op xc3xa9xc3xa9n van de taps, van 27 maart 2006, is te horen dat de Marokkaan Mohammed M. met Dikke John afspreekt om een lading hasj over te dragen. John zal dezelfde dag nog een bestelbusje, eigendom van Van der Bijl, bij een parkeerterrein nabij Breda en Bavel achterlaten, waarna het door M. opgepikt kan worden. Die laadt het busje vol met hasj en laat het de volgende dag achter op dezelfde plek.

  Daarop besluit de politie om het busje in de gaten te houden. Als De J. en Van der Bijl het busje de volgende dag oppikken, worden ze op weg naar Van der Bijls houthandel aangehouden en de lading hasj, 802 kilo, in beslag genomen. Bovendien werd in de loods nog eens 928 kilo gevonden en door de politie meegenomen.

  Maar dat was niet het einde van het onderzoek tegen Van der Bijl, maar juist het begin. Mohammed M. zei tijdens een afgeluisterd telefoongesprek dat een nieuwe lading hasj onderweg was naar een loods van Bavel. Die was eigendom van Nicole L. en haar vriend Adri xe2x80x98Aaixe2x80x99 K. De Belgische Marokkaan Hassan F. begeleidde de vracht eerst naar Bavel, waar een deel zou worden gelost, en Mohammed M. zou voor de rest zorgen in Amsterdam.

  Cafe_hallenDe vrachtwagen vol hasj kwam op 1 april aan bij de Bavelse loods, die inmiddels werd geobserveerd door de politie. De truck reed door naar een parkeerplaats nabij Gilze, en toen deze de parkeerplaats wilde verlaten werd de vrachtwagen aangehouden door de aanwezige politie. In totaal werd 7.060 kilo hasj in beslag genomen en de Franse chauffeur met diens bijrijder aangehouden.

  Op dezelfde dag werd er ook een inval gedaan door de politie bij de loods in Bavel. Daar werd een grote vangst gemaakt: 20.020 kilo hasj. Daarnaast werd in een aangrenzende woning nog eens 2.840 kilo hasj in beslag genomen. Nicole L. en Adri K. waren niet aanwezig. Zij waren ervan overtuigd dat de lading hasj door de twee Franse chauffeurs was gestolen en bovendien was het duo er ook niet van op de hoogte dat Dikke John de J. en Van der Bijl waren gearresteerd. Daardoor ontstond er ook onrust bij de andere betrokkenen.

  Op 9 april werd de organisator van het transport, Mohammed M., door de financiers en opdrachtgevers ter verantwoording geroepen in een AC Restaurant bij Meerkerk. M. gaf de schuld aan Nicole L. en diens medeverdachte Luc A. Zij werden bij hun woning in Bavel bedreigd door twee xe2x80x98Marokkaans uitziendexe2x80x99 mannen. Kort daarop werden zowel L. als A. aangehouden door de politie.

  Na een tijdje verlieten Mohammed M. en zijn belagers het AC Restaurant. In Belgixc3xab werd de auto van de weg gehaald en werden M. en nog drie man, zijn belagers, aangehouden. Dat waren Hassan F., de Spanjaard Etienne M. en de Fransman Abdelouabab B. Zij staan, met nog drie anderen, maandag 20 november 2006, voor de rechter.

  Bron: Het Parool”

  Beste Augusto,

  Je hebt het verhaal in Panorama dus niet gelezen, de aanhouding van Van der Bijl was niet het begin, het onderzoek naar die bende was al in 2005 begonnen.

  Hendrik Jan

 30. ab July 26, 2009 at 5:24 pm #

  hj jij bent echt een mooie jij modereert na dat je gemodereert hebt…een echte flapdrol

 31. ab July 26, 2009 at 5:26 pm #

  jij bent onder druk gezet door …goh je laat je toch niet gek maken door die ….

  Beste Ab,

  Ik ben door niemand onder druk gezet, maar als iemand mij duidelijk maakt dat hij last heeft van vermelding in reacties op mijn site, die ‘far beyond privacy’ zijn, vind ik het geen probleem een en ander aan te passen. Achteraf vind ik dat ik die reactie zelf al had moeten blokkeren.

  Hendrik Jan

 32. barbarakeijzer June 29, 2010 at 6:42 am #

  wat een bull-shit.thomas was geen moordenaar,zeker niet van jappie.hij stond zelf versteld.aleen de killers weten hoe het ging toch?laat dit dan hun ding zijn en lul er niet over.jappie was een overloper,en thomas was een boer die niet tegen geweld kon.dus was thomas toch een mens met een hart op de goede plaats.en al die name en bedrage,jullie moeten zo speculeren.groet een trouwe vriend.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: