Maandag 27 april: Kruiskamp & Judith F.

27 Apr

"Diep triest hier dat mensen over de rug van de rouwenden hier hun gal kunnen spuwen en dat allemaal aangewakkerd door een bron van de journalist die ik er al op gewezen heb dat de groepen geen drugsbendes waren niet rivaliserend waren, de voorafgaande ruzies ook nooit bloedend geweest zijn, dus waar halen ze die termen vandaan? Sensatiezucht!
Dat kan ook niet anders als je ziet dat ze zelfs de burgemeester beschuldigen van iets te sussen terwijl die gauw contact opneemt met buurtvaders en jongerenwerkers om grip op de zaak te krijgen, om te voorkomen dat jongeren voor wraak gaan omdat ze vol omgeloof zitten om verlies van een vriend en er dus een kans bestaat dat er een groep zou gaan rellen of onrust verzorgen. Verder heb ik hier weinig goede woorden voor de manier van schrijven over dit soort zaken door amateurs die zich journalist dan wel correspondent noemen."

Schrijft een zus van het slachtoffer van de ongeregeldheden in de wijk Kruiskamp in Den Bosch. Ze had al eerder haar ongenoegen laten weten en toen heb ik haar deze reactie per mail gestuurd:

"Beste S.,

Dank voor je reactie. Ik begrijp dat je het niet eens bent met wat er is geschreven, ik wil dat graag rechtzetten. Het is voor een Nederlandse journalist moeilijk om goede contacten te krijgen in de Marokkaanse wereld.
Misschien doen we (ik) niet goed genoeg ons best daarvoor, maar ik vind het sowieso erg lastig om nabestaanden te benaderen en lastig te vallen, je weet
niet of mensen dat willen en of ze niet met rust gelaten willen worden. Als je er meer over wil zeggen hoor ik het graag, wil ook best een keer een afspraak maken."

Ik weet niet of ze dit heeft gezien, ik heb in elk geval niks gehoord.

                                                          *

Judithfbalk_3De rechtbank in Lelystad veroordeelde politievrouw Judith F. (46) vorige week tot tien jaar cel, na een eis van twaalf jaar. In december schoot ze haar (achttien jaar jongere) Turkse vriend Deniz dood. Uit wanhoop en omdat ze was mishandeld, zei ze, of speelde jaloezie en verlatingsangst een veel grotere rol? Het rechtbankverslag staat hier

No Responses to “Maandag 27 april: Kruiskamp & Judith F.”

 1. J. April 27, 2009 at 12:56 pm #

  Het gebruikelijke liedje dus… Mensen vreten alles uit wat God (of Allah) verboden heeft, maar o wee als iemand daar een mening over heeft. Plotseling zijn het dan lieve jongens en was er niets aan de hand. Heer Korterink, Uw reactie richting de dame siert U, ikzelf was er niet aan begonnen.

 2. A.S April 27, 2009 at 1:45 pm #

  Je kan het uiteraard nooit iedereen naar de zin maken maar jij blijft vaak bij de feiten die soms hard kunnen zijn. Echter mensen kunnen jou makkelijk benaderen veel makkelijker dan andere journalisten. Daarbij weet ik dat jij serieus zaken wil wegen daarover wil schrijven ruimte geeft ook aan ongenoegens. Dat siert je zeket.

 3. chris April 27, 2009 at 2:13 pm #

  Gezien de strafeis heeft de rechter de ‘verzachtende omstandigheden’ niet of nauwelijks meegewogen. Tien jaar. Dat is fors.

 4. Arie April 28, 2009 at 12:53 am #

  Hendrik Jan,

  Prima reactie. Had niet verwacht dat jij dit zou doen.
  Ik zou het op een wat grovere manier hebben belicht.

 5. johan April 28, 2009 at 9:02 am #

  Hendrikjan;
  Nogmaals ;zou me er niet druk om maken.
  Verder sluit ik me volledig aan bij bovenstaande reacties.

 6. Zolika October 17, 2009 at 11:43 pm #

  Beste Hendrik Jan,

  Nadat ik ben getipt door een vriendin lees ik het bericht hierboven. Ik heb jou mailtje nooit ontvangen.

  Beste Zolika,

  Het was geen mailtje, ik had een stukje onder je reactie gezet. Maar ik ga je nu mailen.

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: