Woensdag 22 april: een zus vertelt & lachende Ali A.

22 Apr

Update 17:00 uur:

Zie nu pas dat onderstaand bericht wat verminkt op de site stond, was de hele dag onderweg. Las net ook dat er nu een 22-jarige meneer zonder vaste woon- of veblijfplaats is aangehouden.

"Weet wat je schrijft joh, soepkip! Het slachtoffer is mijn broertje en al was het geen lieverdje, de groepen waren geen drugsbendes en ook niet rivaliserend, jij moet je bron nog eens checken, mongool."

De toon is niet al te vriendelijk, maar ik ben blij dxc3¡t ze reageert, een zus van het slachtoffer van de ongeregeldheden in de wijk Kruiskamp in Den Bosch. Voor buitenstaanders is het lastig inzicht te krijgen in wat er daar leeft.

Ze schrijft verder:

"Als je iets wil weten, vraag je het maar, het enige verband dat er is met die vermeende gijzeling danwel marteling is dat in een van de groepen zich een van de gegijzelden en mishandelden bevond. De ruzie tussen de groepen heeft een verder verleden waarbij jongere broertjes van een groep geslagen zijn en eigenlijk de oudere broers verhaal komen halen en eentje op kwamen wachten en vervolgens de groep in ruzie eindigde. Ware het verder dat mijn broertje ooit ook  onenigheid heeft gehad met een van de vermoedelijke schutters. Weet waar je over schrijft, sensatie maker!"

                                                         *

AliakgunGistermiddag was ik zelf ook nog even bij de Bunker in Amsterdam, ik dacht nog even een staartje te kunnen meepikken van het liquidatieproces, maar het was al afgelopen. Moet nog eens even uitzoeken wie de advocaten van Dwight en Remy zijn, dit slaat natuurlijk nergens op. Zie het verslag van onze correspondente die wel vanaf ‘s morgens vroeg ter plekke was in een matig bezette zaal.

"De dag van vandaag werd vol verwachting aangevangen, het zou de ochtend/dag worden van het ondervragen van de huurmoordenaars Dwight Saro en Remy Habes, beiden inmiddels veroordeeld voor de moord op Thomas van de Bijl.

Saro was eerst aan de beurt, wat sloom en onwelwillend nam hij plaats achter de tafel en na het afleggen van de eed was het de beurt aan Mr Sander Janssen om te starten. Al snel bleek dat de komst van Saro volkomen onzinnig en overbodig was. Op aanraden van zijn advocaat had hij besloten om gebruik te maken van xe2x80x9czijn zwijgrechtxe2x80x9d. Vraag op vraag werd dan ook beantwoord met: xe2x80x9cIk maak gebruik van mijn zwijgrechtxe2x80x9d.

Na een fiks aantal vragen greep de rechtbank in om de heer Saro uit te leggen dat hij geen zwijgrecht had maar verschoningsrecht. Derhalve: antwoorden!

Helaas bleek dit middel (ook) niet te helpen en bleef Saro zwijgen. Misschien kreeg het Openbaar Ministerie hem wel aan het praten? Even proberen: xe2x80x9cBent U  bedreigd of onder druk gezet voorafgaand aan de dag van vandaag?xe2x80x9d Even was Saro uit balans, maar hij hervond zich snel: geen antwoord. Na het beantwoorden of liever gezegd niet beantwoorden was Fred Ros er klaar mee en had hij na een periode van weken van zwijgen bedacht het dan zelf maar te proberen: xe2x80x9cHeb ik je voorafgaand aan vandaag bedreigd?xe2x80x9d vroeg hij Saro. U kunt het antwoord raden.

Remy Habes had duidelijk dezelfde instructies meegekregen van zijn advocaat. Zijn komst leverde dan ook niets op. Was het anders gegaan als hun advocaten aanwezig waren? U mag het zeggen, maar het lijkt of het een tactische zet was om niet mee te komen.

MeijeringHierna was het weer de beurt aan Peter La Serpe. Eerst nog wat vragen van de Rechtbank en toen stak Mr Nico Meijering (advocaat van Ali Akgun) van wal. Het zal wel tactiek zijn maar een lijn in zijn vraagstelling kon ik niet ontdekken, daarbij was het veel herhalen van wat reeds aan de getuige was gevraagd en vragen stellen over zaken die vandaag niet werden behandeld. Een aantal maal werd hij dan ook door de rechtbank op de vingers getikt. Was het niet een corrigerende vinger van een van de rechters dan was het wel La Serpe die Meijering meldde dat het reeds eerder aan de orde was geweest. Of dan vroeg hij: "Waar wilt u naar toe met deze vraag?xe2x80x9d

Vragen over de gedachtengang van Thomas van der Bijl zijn ook lastig door een derde te beantwoorden.

Ondanks soms het verwarrende karakter van de ondervraging is het wel duidelijk dat de verdediging La Serpa probeert onderuit te halen. Met succes? De tijd zal het leren.

Dan nog even het gedrag van Ali A. (foto boven rechts naast Nedim Imac, hjk) De tribune is mager gevuld met een handjevol journalisten en belangstellenden. Hier en daar is er een familielid van een van de verdachten te bespeuren. Ali A heeft echter een vaste schare vrienden die komen, lachend en vrolijk komen ze de tribune op. En onmiddellijk wordt daar door Ali op gereageerd, voortdurend omkijkend, lachend en gebaren makend. Hij vindt het blijkbaar nogal gezellig en leuk. Ben benieuwd hoe lang hij hier mee weg gaat komen voordat de voorzitter Lauwaars gaat ingrijpen!

Donderdagochtend half 10 is het de beurt aan mevrouw Houtman."

Advertisements

No Responses to “Woensdag 22 april: een zus vertelt & lachende Ali A.”

 1. Robbie April 22, 2009 at 8:59 am #

  Intressant stuk HJ, waarvoor dank..
  Ik las wel op crimesite dat Remy en Dwight bij hun eerdere (belastende) verklaringen bleven over Fred Ros en Jesse Remmers..

 2. YM April 22, 2009 at 10:09 am #

  Eerst probeerde men (de advocaten van de verdachten) iedereen ervan te overtuigen dat die La Serpe een snotneus is, een leugenaar, fantast etc. maar hij blijkt toch aardig zijn mannetje te staan tegenover mensen die erop getraind zijn andere mensen in de war te brengen, uit te horen, op fouten te betrappen etc.

  1-0 voor La Serpe wat mij betreft.

 3. Gerrit April 22, 2009 at 11:08 am #

  @ Robbie

  Wat waren die belastende verklaringen tegen Jesse R. eigenlijk?

 4. B-dog April 22, 2009 at 11:55 am #

  @ Gerrit

  Dat Jesse bij besprekingen aanwezig was tussen de huurmoordenaars *kuch* Habes, Saro en Fred Ros.

 5. Robbie April 22, 2009 at 1:11 pm #

  @ Gerrit

  Dat er bij levering van de wapens een Indisch ogende man aanwezig was met een litteken in het gezicht…Op dat moment konden Dwight en Remy Jesse niet eens…

 6. Sjors April 22, 2009 at 2:07 pm #

  @ YM:

  Die La Serpe is helemaal voorbewerkt door justitie, hij is gewoon hartstikke getraind. als hij zo slim was dan had hij wel beter nagedacht voordat hij die wereld instapte.

  Groet,

 7. Gert April 22, 2009 at 3:27 pm #

  Hendrik Jan,

  Jij omschrijft de toon van de reaktie van, blijkbaar, een zus van het slachtoffer als “niet zo vriendelijk”.

  Waarmee je eenvoudig haar kwalifikaties “mongool” en “sensatie maker” weerlegt.

 8. johan April 22, 2009 at 4:30 pm #

  Hendrikjan;
  Dat slachtoffer in kruiswijk was inderdaad geen lieverdje.
  Mongolen zijn wel lieverdjes,dus ik zou me niet veel aantrekken van die lelijke woorden van die madam.
  Jou posting zit er niet veel naast volgens een kennis van mij die daar in de buurt woont.
  Dit gevalletje was ook moeilijk in de doofpot te stoppen ,en dat doet zeer voor die klanten.

 9. J. April 22, 2009 at 4:42 pm #

  Het was inderdaad ronduit genant wat Dwight en Remy betrof; je hoopt haast dat ze zelf de kosten van hun transport moeten betalen.

  Daarnaast kwam Dwight niet al te snugger over, hetgeen advocaten en rechters meermaals verleidde tot: “laat ik het iets makkelijker / simpeler vragen.” Pijnlijk…

  Mevr. Bos scoorde ook weer punten door Dwight direct bij de verkeerde naam te noemen…. Hoe komt Fred Ros aan dit mens ? In zijn geval heb je behoefte aan een hxc3xa9xc3xa9l goede advocaat, en dat gaat zo niet goedkomen.

 10. Robbie April 22, 2009 at 5:00 pm #

  @ Gerrit

  Dwight en Remy hadden het bij het aanleveren van het moordwapen over een Indisch ogende man met een litteken in zijn gezicht… Toen wisten ze niet eens wie Jesse was…

 11. DC April 22, 2009 at 6:15 pm #

  Beste J, Wilde eigenlijk beginnen met wederom de blunder van Bos. Geweldig! ben benieuwd wat ze morgen voor ons in petto heeft.

 12. J. April 23, 2009 at 12:09 pm #

  @DC | 22 april 2009 om 18:15
  …en Nico Meijering ging ook al niet al te lekker. Nemen de dame en heren advocaten het allemaal wel serieus genoeg ? Zijn de getuigenissen en (vooral) La Serpe onderschat ?

 13. Gerrit April 24, 2009 at 12:11 pm #

  Harde maar terechte kritiek aan jou adres, HJ? Journalisten kunnen niet zomaar wat schrijven, zij hebben DE PLICHT om al hun feiten te checken en nog eens te checken, alles moet aantoonbaar zijn. Een notitieboekje, vroeger had elke journalist er xc3xa9xc3xa9n, of een voice-recorder zijn handige en onontbeerlijke werktuigen voor een journalist.Exc3xa9n bron voor een verhaal voldoet niet, er moeten ondersteunende getuigen of ander ondersteunend materiaal zijn. Dat betekent dat je een hoop niet kunt publiceren en daar zit het probleem natuurlijk, dat voel ik op mijn klompen aan.
  De toon is niet al te vriendelijk? Nou, dat vind ik gezien de situatie nog wel meevallen. Als ik journalist was, zou ik voorzichtiger zijn in de toekomst, want er zijn mensen die nog heel wat onvriendelijker kunnen worden, vooral als het om (dode) familieleden gaat. Het valt mij nog mee dat zo veel journalisten wegkomen met al de onzin die ze schrijven en de schade die ze aanrichten, materieel en emotioneel, maar in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst, zegt men in de reclame.
  Trouwens erg goed dat je het forum modereert, maar daar heb je toch wel een hulpje voor, hoop ik, want het lijkt me echt niet te doen om al die reacties goed en snel te sorteren en jij hebt het veel te druk. Het viel me al op toen ik na een paar weken afwezigheid een aantal namen miste hier op het ‘forum’. (Slaakt zucht van verlichting)
  Het niveau is er absoluut op vooruit gegaan.

 14. Jack13Breda April 26, 2009 at 6:56 pm #

  Viezer dan vieze Peter(la Serpe) zijn ze bijna niet te vinden. Wat een verschrikkelijk min manneke, verdient de doodstraf. IF YOU CANT DO THE TIME DONT DO THE CRIME!! En je oude gappies verlinken is fockin onvergeefbaar. IK zou hem wel ergens in een afgelegen schuurtje op een stoeltje willen hebben!! Voor de rest van de verdachten(behalve de praters dan) KEEP YA HEAD UP AND YOUR MOUTH SHUT!!! GREETZ VAN JACKIE UIT BREDA

 15. imjs April 26, 2009 at 8:38 pm #

  kom bij me terug!! ik mis je vreselijk praat met me! ik kon hier niets aan doen! jij bent de enige voor mij! mijn allesie!

  ik hou van je

  imjs

 16. Bovenwereld April 26, 2009 at 9:36 pm #

  @ Jack13Breda

  Moi, vind het juist wel ok van La Serpe dat ie tot bezinning kwam omdat hij gevoelsmatig niet meer met zichzelf door 1 deur kon toen ie wist dat Thomas van der Bijl de volgende was op de lijst. Ok, het verdient misschien niet de schoonheidsprijs je oude gabber daarvoor te verlinken, maar dat oude gabbertje uit dat wereldje van ‘oude gappies’, waar jij schijnbaar nogal veel mee op hebt, wou anders wel dat zijn eigen gappie vuile handen kreeg. En La Serpe, ook niet dom, zag ook wel in dat die vriendschap hem niet veel meer opleverde dan angst om zelf de volgende te worden, puur en alleen omdat hij een los eindje was. Uit het oogpunt van de familie van slachtoffers en de normale mensen in deze maatschappij is het maar wat mooi dat er nu eens een paar van die viezeriken, die de grootste teringzooi (lees drugs, afpersing en liquidatie-opdrachten)de samenleving in helpen uit puur winstbejag, nou eens opgeknoopt worden. Moet er zelf niet aan denken zulke gappies te hebben. Ze denken af en toe dat ze god zelf zijn, volgens mij. Maar de echte God heeft er dit keer een stokje voor gestoken, zullen we maar zeggen, in de vorm van een man die nog een tweede kans krijgt na 8 jaar detentie. En inderdaad, Peter La Serpe komt over als een bijdehandte vent. Niet op z’n mondje gevallen. De verdediging krijgt nog een harde dobber aan deze kroongetuige.

  Dat jij vindt dat deze kroongetuige de doodstraf zou moeten krijgen, zegt meer over jou, dan over deze vent die zijn eigen leven op het spel zet. Jij moet nog veel leren daarentegen. Respect haal je niet uit criminaliteit of stoer gepraat, al helemaal niet met je caps-lock aan…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: