Dinsdag 31 maart: Tipgeld in testament & vleeseters in Scheveningen

31 Mar

HakkertfamilieAdriaan Hakkert, de voormalig hoofdverdachte van de moord op zijn echtgenote Ingrid Hakkert uit het Brabantse Den Dungen, die twee jaar geleden is overleden, heeft via zijn testament een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in deze zaak. Hakkert, die altijd zijn onschuld heeft bepleit en aanvankelijk door de rechtbank tot 18 jaar cel werd veroordeeld, maar later door het Gerechtshof werd vrijgesproken, wil op deze manier postuum zijn naam zuiveren.

De executeur-testamentair van Hakkert, Steven Hofman uit Gouda, heeft hiervoor contact opgenomen met Peter R. de Vries, om dit bekend te maken.

Adriaan Hakkert had de schijn tegen en die schijn is nooit meer weggegaan. Alleen degenen die zich goed verdiepten in het dossier kwamen tot de conclusie dat de man groot onrecht was aangedaan, maar ook voor hem positieve publiciteit kon het tij niet keren. De man is doodongelukkig gestorven, op 30 maart 2007.

Nu, twee jaar later, wordt postuum tipgeld uitgeloofd. Mensen die meer weten over de moord kunnen contact opnemen met Peter de Vries. Adriaan hoopt op deze manier zijn dochter alsnog duidelijk te maken dat hij niets met de moord te maken heeft.

Meer hierover op de website www.peterrdevries.nl

                                                               *

Henkkoolweb_2Verder is het dinsdag=bepsterdag. Op bepster staat nu mijn nieuwe wekelijkse column. Gaat dit keer over Vrouw & Vlees en Haagse mannetjes onder wie wethouder Henk ‘kaviaarbuik’ Kool die meer in China zit – voor de contacten – dan in zijn eigen stad. Gelijk heeft-ie, je kunt beter Chinees eten dan Braziliaans.

                                              *

Gisteren meldde ik dat de eigenaar van een shoarmazaak uit Wijchen zijn vrouw had doodgestoken. Het zag er kennelijk zo gruwelijk uit dat degene die het zag meende dat ze was overleden, gelukkig lijkt het iets mee te vallen: ze is zwaar gewond overgebracht naar een ziekenhuis. Hoeveel scheelt dat in straf: als iemand op het nippertje overleeft?

                                                    *

De vliegtaks is afgeschaft, maar dat wil niet zeggen dat er niks meer te klagen valt op de vliegvelden. Ik hoorde van de week een bizar verhaal over overgewicht. Te beginnen bij een man die extra moest betalen omdat zijn koffer te zwaar was. Dat leidde tot een heftige discussie met de inchecker, waarbij de boze reiziger wees naar een buitengewoon zwaargebouwde dame die achter hem stond. Hij zei zoiets als: "En dat mag allemaal wel mee voor dezelfde prijs?" Waarop de dame zich beledigd voelde, een aanklacht indiende en gelijk kreeg. Zit inderdaad iets kroms in: vijftig of honderd kilo extra lichaamsgewicht telt niet mee, een paar kilo in de koffer wel.

25 Responses to “Dinsdag 31 maart: Tipgeld in testament & vleeseters in Scheveningen”

 1. bol March 31, 2009 at 9:20 am #

  wat een slap gelul over het overgewicht,er zijn mensen die twee tickets moeten kopen om mee te mogen, en niet altijd kunnen mensen iets aan hun overgewicht doen. (ziekte) ik vind het nogal kort door de bocht.

 2. Tedje March 31, 2009 at 11:43 am #

  Misschien een idee om iedereen voor een totaalgewicht ( bagage + lichaamsgewicht ) te laten reizen ? Ik weeg niet zo veel, kan ik dus meer bagage mee nemen. Ben je heel zwaar, kan er geen bagage mee. Of twee tickets kopen dan heb je ook recht op 2x zo veel bagage. Ik vind het inderdaad niet zo eerlijk nu. Ik ben licht en moest laatst voor 7 kilo overgewicht naar Australie euro 210 bij betalen bij de KLM. Staat er achter mij een hele dikke mevrouw, denk ik ook ? hmm is dat wel helemaal eerlijk dan ?

 3. Mokum March 31, 2009 at 12:30 pm #

  “de boze reiziger wees naar een buitengewoon zwaargebouwde dame die achter hem stond. Hij zei zoiets als: “En dat mag allemaal wel mee voor dezelfde prijs”

  Hahaha wel een hele goeie overigens !
  Die houden we erin !
  Toont wel weer ff aan dat het leven niet eerlijk is maar dat wisten we al .

  De vraag van het leven is :
  Hoe komt jou piek ( euro nu ) in mijn zak !
  Kan ook een slogan zijn van de belastingdienst in ons kikkerlandje .

 4. Jacqueline March 31, 2009 at 1:29 pm #

  Ik loof 100.000 euro (belastingvrij) uit aan degene die mij de werkelijke dader komt brengen of de diamanten tip geeft in de zaak Bolhaar.

  Ook hier is groot onrecht aangedaan, zowel aan de nabestaanden als de veroordeelde.

 5. chris March 31, 2009 at 3:06 pm #

  ‘Hoeveel scheelt dat in straf: als iemand op het nippertje overleeft?’

  Veel.

  Het is natuurlijk het verschil tussen doodslag/moord en poging doodslag/poging moord en zware mishandeling. In de praktijk zal dit vele jaren schelen. Er is hoe je het ook bekijkt geen sprake van een echte moordzaak, natuurlijk. De ernst van de verwondingen en de heftigheid van het toegepaste geweld spelen echter wel een rol in de strafmaat.

  Voor de rest is het maatwerk. Er spelen zoveel factoren mee. Standaardstraffen komen gelukkig (nog) niet voor.

 6. I&I March 31, 2009 at 3:26 pm #

  Raar eigenlijk dat het zoveel uitmaakt. Het is dus mogelijk dat een dader wel de intentie heeft iemand te vermoorden maar daar om een of andere reden niet in slaagt en daarom minder straf krijgt. Ik snap wel dat het uitmaakt hoor. Het blijft gewoon moeilijk om zoiets te ‘wegen’.

 7. I&I March 31, 2009 at 3:26 pm #

  Raar eigenlijk dat het zoveel uitmaakt. Het is dus mogelijk dat een dader wel de intentie heeft iemand te vermoorden maar daar om een of andere reden niet in slaagt en daarom minder straf krijgt. Ik snap wel dat het uitmaakt hoor. Het blijft gewoon moeilijk om zoiets te ‘wegen’.

 8. I&I March 31, 2009 at 3:26 pm #

  Raar eigenlijk dat het zoveel uitmaakt. Het is dus mogelijk dat een dader wel de intentie heeft iemand te vermoorden maar daar om een of andere reden niet in slaagt en daarom minder straf krijgt. Ik snap wel dat het uitmaakt hoor. Het blijft gewoon moeilijk om zoiets te ‘wegen’.

 9. I&I March 31, 2009 at 3:26 pm #

  Raar eigenlijk dat het zoveel uitmaakt. Het is dus mogelijk dat een dader wel de intentie heeft iemand te vermoorden maar daar om een of andere reden niet in slaagt en daarom minder straf krijgt. Ik snap wel dat het uitmaakt hoor. Het blijft gewoon moeilijk om zoiets te ‘wegen’.

 10. I&I March 31, 2009 at 3:26 pm #

  Raar eigenlijk dat het zoveel uitmaakt. Het is dus mogelijk dat een dader wel de intentie heeft iemand te vermoorden maar daar om een of andere reden niet in slaagt en daarom minder straf krijgt. Ik snap wel dat het uitmaakt hoor. Het blijft gewoon moeilijk om zoiets te ‘wegen’.

 11. a. March 31, 2009 at 6:03 pm #

  Het is heel simpel, je betaald een prijs voor je stoel op het vliegtuig, pas je hier niet in dan moet je er 2 betalen.

  En bagage heeft een maximum aantal kilo’s. dat weet je van tevoren dus moet je achteraf niet zeiken of gewoon bijbetalen.

 12. Arie March 31, 2009 at 6:39 pm #

  Hagemann,

  Je hebt niet eens 100.000 euro.

 13. Ada March 31, 2009 at 8:59 pm #

  @ Arie…

  het is dan ook blufpoker van Jacqueje. Ze kan het beloven want er komt toch niemand. Net als met Louwes, de echte dader zit vast, hoe hard hij/zij ook ontkent.

 14. A.S March 31, 2009 at 9:20 pm #

  Indien je een zaak niet van A tot Z kent, is het heel moeilijk daarbij een strafmaat te bedenken. Koffiedik kijken dus, kan ook niks uitmaken indien rechters overtuigd raken dat een TBS in dit geval kan worden opgelegd. Psychische omstandigheden kunnen in de strafmaat aanvullende behandeling meetellen. Maar in dit geval zou ik je niet kunnen raden.

 15. Jacqueline March 31, 2009 at 9:47 pm #

  @Ada en Arie

  Jullie hebben de berichtgeving van HJK niet goed gelezen.

  Daarnaast mogen jullie denken wat jullie willen. Het fijne is in mijn bezit stakkers.

  Ik wens jullie nog heel veel puzzelplezier.

 16. ADA March 31, 2009 at 10:34 pm #

  Ada ik heb nog nooit zo een armoedige website gezien hahahhahaahh wat dat betreft complimenten voor jaquelien

 17. Gento March 31, 2009 at 10:35 pm #

  Ik loof 100.000 euro (belastingvrij) uit aan degene die mij de werkelijke dader komt brengen of de diamanten tip geeft in de zaak Bolhaar.

  Louis Hagemann !!!!!!!

  Moet ik m’n bankrekening-nummer geven of kan ik het contant ophalen?

 18. Ada March 31, 2009 at 10:42 pm #

  En weer een laffe engbek die post onder mijn naam… waarom?

 19. Ada March 31, 2009 at 10:44 pm #

  @ Jacqueline…

  Ik heb het wel goed gelezen en ben van mening dat je weer eens appels met peren vergelijkt. Mannie hangt terecht of je het nu leuk vindt of niet.

 20. Jacqueline March 31, 2009 at 11:08 pm #

  @Ada

  Je hebt niets gelezen daar jij nooit in het bezit kan zijn van hetgeen ik in mijn bezit heb. Dat is dan weer een blunder die je maakt. Een blunder die je al eerder maakte.

  Als jij naar de supermarkt gaat koop je dan alleen maar appels en peren of ben je vast je boodschappenlijstje voor de Edah aan het invullen.

  Ada..ik heb jou gelukkig niet nodig om anders tegen mijn man zijn zaak aan te kijken. Jij bent namelijk iemand die veels te gemakkelijk te beinvloeden is en ik hou van mensen met ruggegraat.

 21. Jacqueline March 31, 2009 at 11:10 pm #

  @Gento

  Piep…fout geantwoord u mag niet door naar de volgende ronde.

 22. Ada March 31, 2009 at 11:55 pm #

  jaqueline kom je wel aan je gerief een keertje in de maand of speel je thuis piano op je zweetgleuf

 23. Ada April 1, 2009 at 12:01 am #

  En weer eentje onder mijn naam…

  En Jacqueline, ruggegraat kent een definitie. Het heeft meer te maken met een moedig besluit dan met eindeloos achter een kudde gelijkgestemden aanhobbelen. En als jij ontlastend (lees: poep) bewijs hebt aangaande de (on)schuld van je moppie, kom er dan mee! Doe niet altijd zo godvergeten spannend, gooi het op tafel!

 24. Ada April 1, 2009 at 12:02 am #

  PS: er is geen Edah waar ik woon… šŸ˜›

 25. bart April 1, 2009 at 2:06 am #

  Beste Jacqueline,
  Hoe kun je iets verkeerds zeggen, als je geen info hebt. Jij zegt dat Ada een blunder maakt, snap ik niets van, want tegelijkertijd zeg je dat ze het niet en nooit kan weten………..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: