Vrijdag 27 maart: Diana & Joanne: te goed? Meijering vs Wakker Nederland & 'huurmoor' Isla Margarita

27 Mar

Dianawinkel2web

"Diana Winkel, afkomstig uit Amsterdam, was ruim twintig jaar als tekenlerares en mentor verbonden aan het Twents Carmel Lyceum in haar woonplaats. Ze stond bekend als sociaal gexc3xabngageerde en milieubewuste wereldverbeteraar, die een bovengemiddelde interesse voor de derde wereld en de Afrikaanse cultuur had. In dat verband bezocht ze met enige regelmaat asielzoekerscentra en voorzag ze vluchtelingen van morele en financixc3xable steun. Ook stelde ze haar woning open voor asielzoekers en had ze een lat-relatie met een Afrikaan. Buurtgenoten vermoeden dat haar goedheid Diana Winkel fataal is geworden. Een buurvrouw merkte de laatste weken een toename van het aantal ruzies op. "Het zat echt niet lekker meer tussen Diana en haar vriend." De politie werkt met 25 rechercheurs aan de zaak, maar kan nog niets zeggen over het motief of de toedracht van de moord."

Joannenoordink2webNee, dit gaat niet over Joanne Noordink uit Aalten, maar eigenlijk is het van hetzelfde laken een dodelijk pak: ook Joanne trok zich het lot van een asielzoeker aan, die overal al was weggestuurd, het zelfs voor elkaar had gekregen in Aalten te trouwen met een Nederlandse dame, maar desondanks nog steeds geen verblijfsvergunning had gekregen. Als christen kon hij niet terug naar Irak. Nu is het altijd gevaarlijk zaken over xc3xa9xc3xa9n kam te scheren, er zijn zeker Irakezen gevlucht die vanwege hun geloof ernstig werden bedreigd – en terecht in Nederland zijn toegelaten – maar deze Eshan lijkt wel een heel erg twijfelgeval. Ook Joanne was ‘te goed’ concluderen haar naasten.

                                         *

MeijeringIk was gistermiddag te laat bij de rechtbank in Amsterdam om het kort geding van advocaat Nico Meijering tegen de Telegraaf mee te maken. Moest er eigenlijk voor iets anders zijn, dus dat maakte niet zoveel uit. "Meijering wil dat De Telegraaf terugneemt dat hij tijdens een urenlang pleidooi, aan de kaak stellend dat mr. Teeven als getuige in de strafzaak een lange reeks xe2x80x99vergissingenxe2x80x99 zou hebben gemaakt, heeft gesuggereerd dat deze had gelogen om justitie in het proces te helpen en een complot had gesmeed met zijn oud-collegaxe2x80x99s." Volgens Meijering lijdt hij schade door aantasting van eer en goede naam, nu aan hem ten onrechte xe2x80x99uiterst onzorgvuldige uitlatingenxe2x80x99 zijn toegeschreven. De advocaat van de krant citeerde passages uit Meijerings pleidooi om te illustreren dat Meijering weliswaar telkens het woord xe2x80x99vergissenxe2x80x99 had gebruikt, maar zonder twijfel xe2x80x99bewust onwaarheid sprekenxe2x80x99 dan wel xe2x80x99liegenxe2x80x99 had bedoeld.

Wordt vervolgd, maar wie?

                                                       *

Arthurstukkenmichel2Gistermorgen sprak ik Arthur Videler, die even uit Isla Margarita terugkwam naar Nederland. Van de spookverhalen uit de koker van Sipke Woudstra en consorten dat Arthur gezocht zou worden, bleek niets waar, hij is gewoon op Schiphol geland en de politie is totaal niet gexc3xafnteresseerd in hem.

De verhalen over geld dat Arthurs vrouw Wendy zou hebben betaald aan gansterlid Michel – een goede bekende van haar – die vervolgens de moord op Johan Woudstra had beraamd, blijken verrassend genoeg wel te kloppen, alleen: het bedrag staat gewoon in de administratie van Wendy, op een lijstje met zaken die ze op verzoek van Woudstra had betaald aan allerlei mensen, uit haar eigen zak, als voorschot.

Waar Michel dat geld voor nodig had, weet hij alleen zelf nog, maar dat Woudstra het had bedoeld om zichzelf door hem te laten vermoorden lijkt mij nogal twijfelachtig. Bovendien: als je in Venezuela en omstreken een professionale huurmoord wil laten plegen, ben je voor maximaal 400 dollar onder de pannen en dat staat meestal niet in de boekhouding. Het gaat om het bedrag van 21-02-2007, met factuurnummer 001, aan Orvelio M., van 134.000.000 bolivar (ruim 30.000 euro).

Uit de overige stukken die Arthur bij zich had blijkt dat Sipke en de notaris die de zaken van de erven Woudstra behartigt zich een enorm oor hebben laten aannaaien. Ze hebben een onvoorstelbare volmacht gegeven aan een zich noemende advocaat met een uiterst dubieuze reputatie, die – als er nog ergens wat miljoenen van Woudstra staan – het recht heeft daarmee te doen wat hij wil.

Een eerder bericht staat hier

No Responses to “Vrijdag 27 maart: Diana & Joanne: te goed? Meijering vs Wakker Nederland & 'huurmoor' Isla Margarita”

 1. peter March 27, 2009 at 9:26 am #

  Wanneer komt Nico M. in jouw lijstje van strafrechtadvocaten terecht, HJK?

  Beste Peter,

  Geen idee, hij heeft zich nog niet gemeld… Maar ik ben er de laatste tijd ook even niet zo mee bezig, beetje druk met andere dingen.

  Hendrik Jan

 2. peter March 27, 2009 at 12:47 pm #

  Nu snap ik waarom juist deze strafpleiters op jouw site staan.

 3. Jay March 27, 2009 at 12:56 pm #

  Peter, leg uit?

 4. peter March 27, 2009 at 1:02 pm #

  @Jay

  Ze hebben zich bij HJK gemeld.

  Beste Peter,

  in de praktijk gaat het zo: ik heb alle strafrechtadvocaten gemaild, maar in de praktijk blijkt het meeste ergens in de mails bij de secretaresses te zijn ondergesneeuwd. Als het zo uitkomt – en ik er tijd voor heb – informeer ik wel eens of iemand de mail van destijds heeft gelezen (meestal niet) en dan leg ik het uit en dan blijkt wel of er interesse voor is. Nico Meijering heb ik het nog niet gevraagd. Dat van dat ‘melden’ klopt feitelijk wel, maar in de praktijk heeft niemand zichzelf op die manier ‘gemeld’.

  Hendrik Jan

 5. Francine Valkenburg March 27, 2009 at 1:29 pm #

  Mijn vriend, H.J.K. Arthur is helemaal tot rust aan het komen, bij zijn moeder, samen met Jimmy, we rouwen om onze dierbaren, Heb gisteravond nog een gesprek gehad met Huib swaan, ga hem zo terugbellen, je hoort nog van me, Knuf, Francine, de moeder van Arthur, voor de mensen die dachten dat ik een rotwijf ben, dat is natuurlijk ook zo, maar voor mijn kinderen en kleinkinderen doe ik met plezier een moord, dus blijf er met je r.p. vanaf!!!!!

 6. Siem March 27, 2009 at 9:04 pm #

  HJK

  Het is een coderingslijst, beslist geen overboeking in deze. Alleen al factuurnummer 001

  Het is ook geen Arvelio.

 7. Arie March 28, 2009 at 7:49 am #

  “Asiel”zoekers, multicultureel gespuis, ik wordt er niet goed van.

  Oprechte meningen over deze plagen worden rucksichtlos verwijderd.

  Wij laten ons hart spreken. Helaas hebben wij in “Nederland” te maken met een linkse kliek. Ik noem het landverraders.

  Beste Arie,

  die ‘oprechte meningen’ horen hier niet thuis, zeker niet als er gescholden gaat worden. Hier gaat het over zaken die aan misdaad zijn gerelateerd. Als het over allochtonen of asielzoekers gaat, ga ik dat niet uit de weg en als het relevant is meld ik het, maar dat is geen reden hele bevolkingsgroepen over xc3xa9xc3xa9n kam te scheren. En dit is gxc3xa9xc3xa9n discussieforum.

  Hendrik Jan

 8. Arie March 28, 2009 at 10:56 am #

  Beste Hendrik Jan,

  Als je mijn postings leest (en dat heb je niet, of niet goed) lees je dat ik schrijf dat er ook goede asielzoekers, allochtonen etc zijn.

  Alleen de slechten gaan steeds meer de overhand krijgen.

  Daarom vindt ik het jammer dat ik altijd verkeerd wordt geciteerd.

  Of je nu bruin, lichtgetint, blank, paars of geel bent, is niet van toepassing.
  Degene die (zware) misdrijven plegen moeten keihard worden gestraft.

  Dat dit veelvuldig figuren uit het Rifgebergte etc zijn is een keihard feit.

  Helaas zijn er mensen die keiharde feiten ontkennen. En dat is jammer.

  Nogmaals, ik scheer geen hele bevolkingsgroepen over een kam.
  Mensen horen vaak alleen wat ze horen willen.
  Beetje jammer maar geeft wel aan hoe er gedacht wordt.

 9. Klojo van de straat March 28, 2009 at 3:55 pm #

  Klinkt met de dag gestoorder die Francine. Eerst lult ze haar eigen zoon bijna aan de hoogste boom. Nu zit ze aan het onbijt knufjes te geven. Tsss
  Maar goed, ze is dan ook ziek. (in haar hoofd?) Heb geen behoefte aan wat voor kind dan ook te zitten met mijn rot poten, maar steek deze intussen maar in je handtasje, ouwe: JE KLINKT GESTOORD!

 10. Martin March 28, 2009 at 10:13 pm #

  vind ik francine zo veel aardiger
  Tis toch goed as moeder met zoon samen zijn. niet dan?? dach et wel.

 11. Ada March 28, 2009 at 11:34 pm #

  Siem kan tekst fileren, zoals ik al veel eerder heb aangegeven… Ik kijk er altijd weer van op, van wat zij naar boven haalt.
  En de haat en nijd van de Louwes lobby, ach, die hebben zichzelf al zo gediskwalificeerd, who cares??

 12. Francine Valkenburg March 29, 2009 at 8:25 am #

  klojo, je moet niet alles geloven wat het journaille zegt, je kunt alles van me zeggen wat je wilt, maar ik ben zeer wek bij het hoofd! dat ik ernstig ziek ben is al erg genoeg, maar ik vecht weer! heb weer levensmoed, nu bleikt dat mijn zoon inderdaad niets, maar dan ook niets wist van de handel en wandel van de moeder van mijn kleinkinderen, Francine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: