Dinsdag 24 maart: Teeven & Thomas; moord Kesteloo; EU stinkt

24 Mar

Teevenmercure1web"Een flauw middagje in de Bunker," meldde onze correspondente gisteren, over het verhoor van Fred Teeven als getuige. Ze is het nog aan het uitwerken, komt straks online. Ik kwam in twee kranten een verslag tegen. In allebei werd gemeld dat Teeven ervoor had gezorgd dat Thomas van der Bijl vrijkwam dankzij Teeven (en dat hij een week later werd doodgeschoten). In xc3xa9xc3xa9n stond erbij dat Van der Bijl geen enkele tegenprestatie had gevraagd of gekregen voor zijn openhartige verklaringen. Dat herinner ik mij toch iets anders, maar dat gaan we uitzoeken. Teeven wilde vooral niet als leugenaar worden neergezet en verweerde zich kranig tegen de advocaten, is de teneur.

                       *

WillemkestelooDe politie heeft gistermorgen een 19-jarige Amsterdammer op een woonboot vlak bij het metrostation Overamstel opgepakt voor de moord op de 55-jarige Willem Kesteloo uit Soesterberg. Kesteloo, directeur van vleesverwerkingsfabriek ProMessa in Deventer, werd in de nacht van 12 op 13 november vorig jaar vermoord.

De man, die buiten zijn relatie met een vrouw om afspraakjes maakte met andere dames, was met bruut geweld om het leven gebracht. Waarschijnlijk door een bekende die na de gruweldaad met bloed op de kleren moet zijn vertrokken. De relatie tussen de 19-jarige verdachte en Kesteloo is onduidelijk. De politie ging er destijds vanuit dat het om een bekende van het slachtoffer ging: er waren geen sporen van inbraak. Buurtbewoners hadden schoten gehoord.

Zullen we eens gokken? Kesteloo had een afspraak met een dame, die er al eerder was geweest, en die samen met een even fout vriendje haar ‘minnaar’ wilde beroven.

                                                           *

De Europese Unie werkt. En stinkt. Zaterdag op de terugreis van Frankrijk in vier landen de penetrante geur van gierende boeren. Ook op een ander terrein loopt de samenwerking goed: bij thuiskomst een briefje uit Italixc3xab, met het verzoek 94 euro over te maken. In juli 2008 had ik in Florence in een straat gereden waar dat niet mocht. Bekeuring! Ben benieuwd of onze medereiziger ook nog bericht krijgt: die was op de tolweg door de poortjes voor abonnementhouders gereden. Vroeg me wel af: stel dat je ‘t er niet mee eens bent ("Ik heb nergens een bordje gezien"), kun je dan naar de rechtbank?

                                                         *

Dinsdag=bepsterdag. Vandaag op bepster mijn nieuwe wekelijkse column. Gaat dit keer over wit en zwart. Tussen de Alpen en Afrika. 

No Responses to “Dinsdag 24 maart: Teeven & Thomas; moord Kesteloo; EU stinkt”

  1. xxx March 25, 2009 at 1:16 pm #

    En, HJK is het boek klaar?

  2. advocaat roos June 1, 2009 at 10:51 pm #

    Uw gokje ten aanzien van de moord op de heer Kesteloo is in de ogen van het OM in ieder geval niet juist aangezien de verdachte door mij zal worden bijgestaan.

  3. advocaat roos June 21, 2009 at 3:31 pm #

    zoals u op de website van alpha-advocaten kunt lezen is de verdachte, de zoon van kesteloo, vrijdag op vrije voeten gesteld door het OM. De zoektocht naar de echte dader kan voortgezet worden. Mooi stukje over het feest in den bosch trouwens.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: