Zondag 22 maart: vragen rond 't Hooft en een rijke bromfietser

22 Mar

Victorhooftcompo2

Een week zonder tv, dat kan. Is alleen wel schrikken als je op zaterdagavond – behalve Studio Sport – nog iets wil zien: RTL4 herhaalt Lotto Weekend Miljonairs. De teloorgang van een zendfer kan niet treuriger in beeld worden gebracht.

Een week zonder ‘contacten’ is lastiger. Voor de echte informatie moet je de mensen toch persoonlijk spreken, telefoon en mail zijn geen alternatief, dit is geen werk om langdurig vanaf een Alp of een warm strand te doen. Ik had ook wel graag zelf bij dat proces tegen de verdachten van de moord op Victor ‘t Hooft willen zijn, de verslagen in de kranten zijn (mij) veel te summier. Het bewijs tegen Remond V. lijkt overtuigend: dna-sporen op de plaats delict, zijn aanwezigheid in de buurt, verklaringen van een medeverdachte. Maar toch is er ook iets heel vreemds aan de hand: de vrouw van ‘t Hooft rukte de dader de bivakmuts af, herkende de man niet, werkte later mee aan een compositietekening en herkende hem toen ineens wel, van vroeger. Ik las er een berichtje over in NRC Handelsblad, waaruit je de conclusie zou kunnen trekken dat dit ontlastend is voor Remon. In dit geval had ik graag uitvoerig het verhaal van de weduwe – die als getuige werd was opgeroepen – gehoord. Er kan een heel plausibele verklaring voor zijn, ik ben zelf ook niet sterk in het herkennen van gezichten, en de omstandigheden kunnen ook een belangrijke rol spelen. Maar ik wil dat dan wel graag allemaal heel precies weten. Op grond van wat er in de kranten staat blijft het gissen.

                                          *

Het eerste ‘misdaadnieuws’ op de autoradio: over die boete van 143.192 euro voor bromfietser in Den Bosch (eh, Breda), die ook nog 1095 dagen gevangenisstraf had openstaan. Hij had geen vaste woon- of verblijfplaats en er was een speciaal undercoverteam van de politie aan te pas gekomen om de 40-jarige man op het spoor te komen en klem te rijden toen hij op zijn brommer door de stad reed. Hij was in het kader van Pluk-ze veroordeeld tot de boete, het geld had hij verdiend met een hennepkwekerij.

Wat mij nu zo boeit: als hij geen vaste woon- of verblijfplaats had (nu dus wel…) waar parkeerde hij zijn brommer dan? En sliep hij in portieken en onder bruggen? Ik heb zo ‘t idee van niet, en dat er aardig wat bezoekers zijn die wel weten om wie het hier gaat (en waar hij verbleef). Maar of die dat met ons willen delen?

20 Responses to “Zondag 22 maart: vragen rond 't Hooft en een rijke bromfietser”

 1. Maddi March 22, 2009 at 1:59 pm #

  “Geen vaste woon- of verblijfplaats” betekent vaak dat de desbetreffende persoon zich heeft laten uitschrijven uit de gemeentelijke basisadministratie (inschrijving opgeschort wegens emigratie). De meeste ‘kleine criminelen’ hebben wel degelijk een vaste verblijfplaats, bijv. bij een vriendin of bij familie.

 2. ceesv March 22, 2009 at 2:16 pm #

  Wou op zijn brommer de holleeder van den Bosch uithangen .Je weet toch dat als je in deze tijd op een brommer rijd ,je meer opvalt als in een benz hahaha. Door de plukse wet vastge steld dat hij zoveel geld had verdiend met plantjes.hoe stellen ze dat vast dan ,moeten ze toch eens uitleggen.
  Laten ze die bankmedewerkers is aanpakken die lopen met miljoenen van ons Bosgeld te feesten .dat zijn pas criminelen.graaien en oogsten is een heel verschil.

 3. Harry March 22, 2009 at 2:41 pm #

  Het was trouwens in Breda.
  Misschien heeft hij een plekje onder de koepel?

 4. Jan March 22, 2009 at 9:42 pm #

  het schijnt dat als je op het dak van het casino of chassetheater gaat staan, dat je ‘m kan zien lopen op de binnenplaats….;-)

 5. campinggast March 22, 2009 at 10:23 pm #

  hj;verbaast je dat echt?enig idee hoeveel personen erop de campings rond breda wonen die geen vaste woon of verblijfplaats hebben!enig idee hoeveel campingeigenaren dat oogluikend toestaan!enig idee hoeveel wietkwekerrijen er op die campings in carvans van de camping zelf zitten!!de hoeveelheid crimi,s die er hun goederen verkopen daaro!de semi merkkleding!!en parfums en de gestolen fietsen die er verhandeld worden en de personen die daar verblijven die nergen te vinden zijn omdat zelfs niet eens ziektekostenverzekering of sofinr hebben!!nee hj je zou is keertje dagje door moeten brengen op zo,n camping bij breda dan weet je wat daar leeft en rondhandeld en dan heb ik niet eens over de massa,a polen en tegen woordig ook de engelsen die daar neerstrijken met hun sleurhutten en hun kids die nergens op school zitten tja…als de eigenaar voor heen de beroemde huisjesmelker uitgekocht door gemeente rotterdam dat allemaal binnen haald dan begrijp je vast waar die persoon op die brommer onderdak had

 6. Anonymous March 23, 2009 at 11:16 am #

  stellejet jaloerse honden zijn het

 7. ceesv March 23, 2009 at 3:38 pm #

  veel campings zijn broeinesten van criminaliteit en safe huizen voor dat soort boefjes.hoorde laast een verhaal in den haag van hagenezen over een camping in dordrecht .De hennephof noemen ze dat ,daar staat voor 600 jaar bajes en zie je de mooiste auto`s ,boten en waterscooters.enz de creme de la crime van de onderwereld komt daar als de zon schijnt .en pikdonker is hahaha

 8. Jan & Alleman March 23, 2009 at 5:56 pm #

  @ campinggast:

  oeffff…. jij durft!

 9. Jan & Alleman March 23, 2009 at 5:56 pm #

  @ campinggast:

  oeffff…. jij durft!

 10. Jan & Alleman March 23, 2009 at 5:56 pm #

  @ campinggast:

  oeffff…. jij durft!

 11. Jan & Alleman March 23, 2009 at 5:56 pm #

  @ campinggast:

  oeffff…. jij durft!

 12. Jan & Alleman March 23, 2009 at 5:56 pm #

  @ campinggast:

  oeffff…. jij durft!

 13. Jan & Alleman March 23, 2009 at 10:25 pm #

  Hxc3xa9 campinggast, wie benne gij dan wel niet?
  durfde gij slecht te proaten over d’n “loed”? of denke gij echt dat d’n Engel de boas is op de camping?

 14. Jan & Alleman March 23, 2009 at 10:25 pm #

  Hxc3xa9 campinggast, wie benne gij dan wel niet?
  durfde gij slecht te proaten over d’n “loed”? of denke gij echt dat d’n Engel de boas is op de camping?

 15. Jan & Alleman March 23, 2009 at 10:25 pm #

  Hxc3xa9 campinggast, wie benne gij dan wel niet?
  durfde gij slecht te proaten over d’n “loed”? of denke gij echt dat d’n Engel de boas is op de camping?

 16. Jan & Alleman March 23, 2009 at 10:25 pm #

  Hxc3xa9 campinggast, wie benne gij dan wel niet?
  durfde gij slecht te proaten over d’n “loed”? of denke gij echt dat d’n Engel de boas is op de camping?

 17. Jan & Alleman March 23, 2009 at 10:25 pm #

  Hxc3xa9 campinggast, wie benne gij dan wel niet?
  durfde gij slecht te proaten over d’n “loed”? of denke gij echt dat d’n Engel de boas is op de camping?

 18. ceesv March 24, 2009 at 12:30 pm #

  Jan en Alleman;
  Allee manneke denke gij dat de police dar nie van weet he” jonge.das toch oud nieuw he man.daar klapt de ganse omgeving al over .

 19. ceesv March 24, 2009 at 12:35 pm #

  Allee” Jan & Alleman;
  Twas maar een joke hee,kwit niks van die badgaster aldaar .maar its juust daarom he.maar it zin darre vaak van die Paljessen die ganse dag lopen te klappen euver dit en datjes he jongen .das humor hee.

 20. kuijpers April 20, 2009 at 12:23 pm #

  vriend, de bunker staat nog steeds in amsterdam, volgens mij vergis jij je in je eerste artikeltje vandaag op je site
  suc6 met je prima site

  Beste Kuijpers,

  Kan maar zo, ik haal misschien ook wel eens wat door elkaar, maar volgens mij is het gebouw in Rotterdam tijdens het Holleeder-proces eerder gebruikt en toen sprak justitie zelf ook van ‘de bunker in Rotterdam’. Erg verwarrend. Wie het weet mag het zeggen.

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: