Vrijdag 20 maart: Oplichters in de sneeuw

21 Mar

Zwartepiste1webVolgens de verzekerings-maatschappijen liggen de Alpen vol skibrillen, stokken en camera’s: Nederlandse wintersporters raken die dingen massaal kwijt. Nu was ik zelf deze week mijn ski’s ook even kwijt, na een duizelingwekkende val op de zwarte piste (een halve minuut nadat ik de foto links had gemaakt stortte ik naar beneden. Was maar goed dat er niemand stond te filmen). Is nog een hele klus om ze terug te krijgen: vijf meter naar boven klauteren op de steile helling, tien meter naar beneden glijden. Uiteindelijk zag een Franse skixc3xabr de verdwaalde ski’s liggen, anders was ik nog een dag bezig geweest om weer naar boven te klimmen. Ben toch al niet zo’n bergbeklimmer. Waarom zou je zoveel moeite doen met touwen en enge haakjes terwijl het ook met een sleeplift kan?

Het bericht van de verzekeringsmaatschappij deed me denken aan een stukje dat ik een jaar of tien geleden eens heb gemaakt. Ging over oplichting: vakantiegangers die ten onrechte verloren spullen claimen. Een maatschappij deed uit de doeken wat men in de praktijk tegenkwam. Zo bezocht de agent het gedupeerde gezin: fotocamera was gestolen. Vervelend natuurlijk, wat voor camera was het en wanneer was het gebeurd, men kent dat. Mooi gebied daar, de agent was er ook wel eens geweest, leuke vakantie gehad verder? Ja hoor. Zeker nog wel wat foto’s gemaakt? Ja hoor. De agent wil ze best even zien. Mooi. Eh, maar wanneer zijn die kiekjes gemaakt? En met welke camera? Ook onhandig: als er kinderen thuis zijn op het moment dat de agent langskomt (die uiteraard wel zo slim is dat dan juist wel zo uit te kienen). Pa en ma vertellen het kroost meestal niet van hun kleine oplichterijtje. Dus als het kind toevallig in de kamer is en hoort van een verdwenen camera en het is van: ‘Hxc3xa9 pap, die ligt toch gewoon in de la?’…

Mensen vergissen zich overigens in de ernst van dit soort oplichterij: niet alleen kun je een fikse claim tegemoet zien, maar je komt ook op een zwarte lijst en het zal niet meevallen nog ergens een reisverzekering af te sluiten (of: als dat wel is gelukt, met succes een nieuwe schade te claimen)

11 Responses to “Vrijdag 20 maart: Oplichters in de sneeuw”

 1. van putten March 21, 2009 at 10:30 am #

  jaja onze brave hendrik-jan schrijft wel stukjes over hoe het niet moet maar hij zal zelf ook wel weten hoe het wel moet maar daar hoor je hem niet over

 2. tsss March 21, 2009 at 11:37 am #

  van putten zit waarschijnlijk te lang zonder liefde

 3. van putten March 21, 2009 at 11:46 am #

  ben jij een lekker wijf dan

 4. Gerrit March 21, 2009 at 1:47 pm #

  Ja, lachen met die verzekeringsmaatschappijen. Ze laten je rustig een verzekering afsluiten en premie betalen, terwijl ze allang weten dat je in het verleden hebt lopen kloten. Dat zeggen ze je dan als je een claim indient. Lachen. Zelf heb ik geen enkele verzekering, behalve dan een autoverzekering, dat is verplicht.
  De dokter betalen we cash, de apotheek ook. Naar ziekenhuis gaan we niet, sterven doen we thuis, normaal gesproken.
  Trouwens, die autoverzekering is ook ruk. Bij schade dok ik zelf, als het mijn schuld is, ook vaak als het niet mijn schuld is. De no claim korting is zo hoog, dat de schade minimaal een ruggie of 4, 5 moet zijn, anders is het onzin om de schade te claimen. Ja, als je rijk wilt worden: Begin een verzekeringsmaatschappij. En de fraude? Wordt gedekt door de te hoge premies die eerlijke verzekeringsnemers daarom moeten betalen. Zo is het ook met de winkelprijzen. Eerlijke klanten dokken voor de diefstallen van winkeldieven.

 5. Francine Valkenburg March 21, 2009 at 11:29 pm #

  H.J.K. zegt precies de waarheid, kinderen imiteren hun ouders. Als jij met het grootste gemak de verzkering oplicht, het zijn natuurlijk zelf ook oplichters, maar dat geeft jou nog niet het recht hetzelfde te doen! Een mooie afsluiter: Jezus zegt: geef de Keizer wat de Keizer toekomt, Ik wens jullie allemaal een Goede Zondag, Francine.

 6. Jan & Alleman March 22, 2009 at 10:57 am #

  Karma…. ‘t is allemaal karma…

 7. Jan & Alleman March 22, 2009 at 10:57 am #

  Karma…. ‘t is allemaal karma…

 8. Jan & Alleman March 22, 2009 at 10:57 am #

  Karma…. ‘t is allemaal karma…

 9. Jan & Alleman March 22, 2009 at 10:57 am #

  Karma…. ‘t is allemaal karma…

 10. Jan & Alleman March 22, 2009 at 10:57 am #

  Karma…. ‘t is allemaal karma…

 11. ceesv March 22, 2009 at 2:29 pm #

  Hj
  Oplichters in de sneeuw en andere vakantie oorden is al tientallen jaren aan de gang.belachelijk dat die dingen nog te verzekeren zijn.wel goed dat je het nog een keer aan de oorde stelt .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: