Linda V.: reizen met lood

20 Mar

Update 17.30 uur:

Hansenlinda225 Ik had het vanmorgen al even willen aanstippen, maar tegen half tien slibt het internet hier dicht. Met hoeveel lood zal Linda V. in de schoenen hebben gezeten? Afgelopen dinsdag vloog ze van Costa Rica naar Duitsland, wellicht in de hoop dat men haar daar over het hoofd zou zien, maar dan heeft de buiten de veelgeprezen grxc3xbcndlichkeit van onze oosterburen gerekend (ze had beter naar Frankrijk kunnen vliegen). In 1999 liet ze haar echtgenoot, Hans Lijesen, om zeep helpen. Daarna knoopte ze een relatie aan met Sjaak M. Justitie probeerde het tweetal te vervolgen, maar het kwam niet tot een veroordeling, wegens gebrek aan bewijs.

Met het geld van de erfenis (vier miljoen) verkasten Linda en Sjaak naar Costa Rica waar ze een appartementencomplex opzetten onder de naam Sjalimar (van Sja en Li). Als de liefde tussen haar en Sjaak voor eeuwig was geweest, had er nooit meer een haan naar gekraaid, maar Amor raakte in de versukkeling, Peter R. de Vries kwam in beeld en toen waren de rapen gaar. De zaak werd heropend en in 2006 werd de in nederland teruggekeerde Sjaak aangehouden en veroordeeld, voornamelijk op zijn eigen verklaringen. Met de moord had hij niks te maken gehad, maar hem werd wel heling en witwassen verweten.

Linda ontsprong de dans nog even, zolang ze in Costa Rica bleef, maar in Duitsland werd ze aangehouden op grond van een Europees aanhoudingsbevel en vervolgens doorgeleverd aan Nederland. Hoe het precies is gegaan is me nog niet helemaal duidelijk, het laatste bericht dat ik hierover kon terugvinden meldde dat Linda in Costa Rica was aangehouden en zou worden uitgeleverd. Dat was in maart 2008.

No Responses to “Linda V.: reizen met lood”

 1. Matthijs March 21, 2009 at 11:17 pm #

  Als ik goed begrijp wat er op de site van Peter R staat is Sjaak later daarvan ook vrijgesproken: “Sjaak gaat in hoger beroep en wordt op 24 september 2008 vrijgesproken. Het Gerechtshof in Den Haag acht het niet bewezen dat hij heeft geprofiteerd van de erfenis van Hans Lijesen.”

 2. Charley March 22, 2009 at 11:13 am #

  Het uitleveringsverzoek met Costa Rica is later weer ingetrokken: http://www.om.nl/algemene_onderdelen/uitgebreid_zoeken/@149483/uitleveringsverzoek/

 3. Jan March 24, 2009 at 10:45 pm #

  Waarschijnlijk was de moordenaar van de overblijfopa ons welbekende kindermoordenaar Steve Brown!Deze Opa wilde onze Steven tegenhouden ,niets weerhield onze steve clown hem laf neer te steken.

  Beste Jan (en anderen),

  Dit soort onzinreacties worden verwijderd, je kunt niet iemand zomaar in het wilde weg beschuldigen, ook niet voor de grap, wat daar de humor dan ook van is. Verder heb ik geen behoefte aan discussies over Steve Brown.

  Hendrik Jan

 4. Anoniem July 16, 2010 at 7:03 pm #

  Deze mevrouw kan ik mij herinneren. Het bedrijf waar ik werkte heeft haar destijds naar Costa Rica verhuisd. Ze wilde de 12.000 gulden verhuiskosten cash betalen, hetgeen ons verbaasde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: