Vrijdag 27 februari: moord Peeman opgelost

27 Feb

Peemanweb_2DNA doet wonderen. De moord op de 82-jarige Piet Peeman uit Schiedam – in mei 2006 – lijkt opgelost door een winkeldiefstal gepleegd in Engeland. Een 30-jarige man uit Litouwen was aangehouden en zijn dna bleek te matchen met materiaal dat was aangetroffen in de woning van Peeman.

Het is geen opzienbarende ontknoping. Peeman was ‘s middags voor de zoveelste keer naar de film Brokeback Mountain geweest en had daarna waarschijnlijk iemand opgepikt in het Museumpark, een bekende ontmoetingsplek voor homo’s. De Litouwer winkeldief werd opgepakt in Polen en uitgeleverd aan Nederland.

                                                              *

Veronarobbie4bwebVerona van de Leur was gisteravond bij Pauw & Witteman, maar veel nieuws kwam er niet uit. Vader Henk had ervoor gekozen geen reactie te geven. Het loopt allemaal nog niet echt lekker met haar ouders, het door Verona gewonnen kort geding heeft weinig aan een oplossing bijgedragen.

Vader Henk zei bij de rechter dat Verona altijd welkom is en haar spullen mocht ophalen. De advocaten hadden geregeld dat ze later die week tussen 09.00 en 12.00 uur mocht langs komen, mits ze alleen was en niemand bij haar was, dat waren de ‘voorwaarden’ van vader. Bij aankomst bleek dat er zo veel van haar klaar stond dat ze dat nooit binnen de gestelde tijd kon meenemen. Ze was inderdaad alleen en had geen verhuiswagen bij zich. Ze vroeg of ze dan een andere keer mocht komen om de rest te halen, maar als anwoord kreeg ze: "Dan wordt alles weggegooid."

Haar vader had ook beloofd dat ze zelf haar spullen mocht uitzoeken, maar toen ze naar haar kamer liep werd ze door haar eigen moeder naar beneden gesleurd en werd de politie gebeld: ze zou er nooit meer inkomen en ze willen haar nooit meer zien. Bovendien zaten de turnpakjes waar ze zoveel waarde aan hecht, juist niet tussen de spullen die ze voor haar hadden klaargezet.

No Responses to “Vrijdag 27 februari: moord Peeman opgelost”

 1. Femke February 27, 2009 at 3:45 pm #

  van je familie moet je het maar hebben zie je wel

 2. huf March 4, 2009 at 10:37 am #

  ze hebben wel een fotogenieke uitstraling op de een of andere manier

 3. peter March 6, 2009 at 8:52 pm #

  Beste H.J,
  Ik weet niet of je Robbie zelf goed kent, maar Robbie is een overvaller en ‘Soldaat’ uit Den Haag en heeft met jongens als Jerry. R samen gewerkt.
  Ook was/is hij hooftverdachte van overvallen als die van een aantal jaar geleden in Zoetermeer op
  Snowworld en verschilende overvallen op geldwagens in de jaren 90.
  Bij de diamantroof op het platform van Schiphol is zijn naam gelijk genoemd, en een vriend van hem heeft toen ook een tijdje in voorarrest gezeten voor die roof.
  Ook heb ik gehoord dat hij gewerkt heeft als bodyguard voor Connie Breukhoven en als ik het goed heb is Snowworld eigendom van haar man Hans.
  Ook heeft hij voor Jos v.d Meer gewerkt die beter bekent is geworden door de vele auto’s die spontaan van hem ontplofde! Robbie runde een tijdje een bordeel in Rotterdam van v.d Meer, en was een soort soldaat van hem die werd ingezet als het nodig was om oorlog te voeren.

  Toevallig dat de auto van Jerry.R was ontploft, en net als die van v.d Meer ook in Delft! Misschien hebben ze een gezamelijke vijand en is Robbie de volgende die een pakketje onder z’n auto krijgt. Robbie weet altijd uit de schijnwerpers te blijven en weet altijd weer op vrije voeten te komen bij een strafzaak.

  Ik hoor wel geruchten dat hij op het ‘rechte pad’ is en niks meer met zijn verleden te maken wil hebben, dus dan hoop ik dat hij met z’n Verona gelukkig mag worden ennuh….afslag Delft overslaan.

  Peter.

 4. Jacqueline March 6, 2009 at 10:03 pm #

  Knap hoor Peter….

  Komt het nou omdat je gehoord hebt dat Robbie op het “rechte pad” is dat je hier een boekje over zijn verleden opent of heb je zelf last van gewetenswroeging.

  Dit snap ik dus echt niet hoor

 5. Turngek September 8, 2010 at 11:17 am #

  Robbie blijkt inmiddels enkele maanden vast te zitten in voorarrest voor afpersing, bedreiging enz. Zijn zaak staat voor vandaag 8-9-10 op de rol.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: