Maike in het Paleis

26 Feb

BunkermaikewebUpdate 11.00 uur:

Met enige vertraging (mijn schuld) het verslag van onze trouwe correspondente van afgelopen dinsdag, toen ze de zitting inzake Maike Dijkhuis, ex-vriendin van Willem Holleeder, bezocht. Was dit keer niet in de Bunker, maar in het Paleis van Justitie aan de Prinsengracht in Amsterdam. Ik zal haar off-the-record-conclusie over het optreden van de dame in kwestie maar niet weergeven, laten we zeggen: het komt erop neer dat ze zich afvraagt hoe onnozel iemand kan zijn (of zich voordoen). Op de andere twee ‘Bunkerladies’ op de foto kom ik aan het eind nog even terug, eerst het verslag:

"Na plaats te hebben genomen op de publieke tribune kon ik mij niet aan de gedachte ontrekken dat het er in de jaren 50 en 60, toen mijn grootvader daar rechter was, er net zo uitgezien moet hebben. De tijd heeft daar stil gestaan.

De zitting was van korte duur, slechts anderhalf uur nam het in beslag, kern was het doornemen van een aantal documenten die in de afgelopen maanden zijn toegevoegd aan het dossier. Tijdens het behandelen van deze stukken werden er vragen gesteld door de diverse aanwezigen partijen. Bijna alle antwoorden veroorzaakten een klein hoofdschuddend gebaar en hier en daar een glimlach op de publieke tribune.

Vraag: xe2x80x9cMevrouw Dijkhuis, was u op de hoogte van de activiteiten van de heren Mieremet en Klepper? En heeft u zich in al die jaren wel eens afgevraagd waar de heren zo veel geld mee hadden en hebben verdiend? (lees: een luxe levensstijl aan overhielden)

Antwoord: xe2x80x9cNee, ik was niet op de hoogte van hun activiteiten en heb daar ook niet naar gevraagd.xe2x80x9d 

Dezelfde vraag werd over Holleeder gesteld. xe2x80x9cDie deed verbouwingen.xe2x80x9d

Dit tikkeltje naxc3xafeve antwoord kwam nog vele malen terug en werd ook bij herhaling door het Openbaar Ministerie weer aan de orde gesteld.

Mevrouw Dijkhuis keek ook niet naar cijfers; xe2x80x9cMijn vertrouwen in de heer Endstra was 100%, het ging hem goed, iedereen zei dat hij veel geld verdiende, waarom zou ik er dan aan twijfelen dat mijn geld niet goed werd besteed door de heer Endstra?xe2x80x9d

Misschien dat wanneer je zo veel geld hebt dit ook niet echt belangrijk is…

Dijkhuis gaf aan dat – nadat de zakelijke banden met Endstra op haar verzoek in 2002 waren verbroken – er een vriendschappelijke band is blijven bestaan, maar ook hier is het weer vreemd dat je voor de familie Dijkhuis (en op verzoek van je vader) de banden verbreekt, vervolgens je Holding aan Endstra verkoopt en gewoon vriendschappelijk met elkaar blijft omgaan. Niet echt afstand nemen, lijkt mij.

Of Dijkhuis nu naxc3xafef is of zich zo voordoet laat ik in het midden, maar wat kan je in al die jaren veel vergeten en wat heerlijk om zo oppervlakkig met je xe2x80x9cvriendenxe2x80x9d om te gaan zonder ze maar xc3xa9xc3xa9n vraag te stellen. Echte vriendschap!

P.S.: van de 1,2 miljoen die ze van Endstra had gekregen had ze wel eens wat autoxe2x80x99s gekocht, wanneer en welke merken waren haar ook even ontschoten."

Aldus het verslag.

Kom ik nog even terug op de foto: links de advocate van Maike Dijkhuis, Anique Slijters. Ze is uit de stal van Bram Moszkowicz. Laten we zeggen dat de man een goede smaak heeft op gebied van personeelsbeleid.

De dame rechts is Panorama-collega Mylxc3xa8ne de la Haye. Toevallig kreeg ik net een mailtje over haar. Zondagavond treedt ze met haar R&B band ‘HiFi Apartment’ op in club Panama in Amsterdam.

Advertisement

No Responses to “Maike in het Paleis”

 1. x February 26, 2009 at 11:34 am #

  Hoe gaat het ondertussen met Orminda Soerel? Heb haar al een tijdje niet gezien!

 2. Ruud February 26, 2009 at 3:16 pm #

  Uit de stal van Bram Moszkowicz? Is dat die stal, met Bram als Lucky-Boy, dezer dagen weer bijzonder in het nieuws.

 3. peter February 26, 2009 at 4:35 pm #

  tis en blijft idd een stalmeester

 4. Patrick February 26, 2009 at 10:46 pm #

  Ja, dat klopt verbouwingen van xc3xa9xc3xa9nieder die hem in de weg stond!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: