Politievrouw Judith schiet door

1 Feb

JudithfbalkOp 10 december 2008 schiet brigadier Judith F.(46) uit Almere met haar dienstpistool haar Turkse vriend Deniz (28) dood. Ze voelt zich xe2x80x98slachtoffer van huiselijk geweldxe2x80x99 en xe2x80x98als vrouw, als mens, als politieagente en als moederxe2x80x99 beroofd van al haar waardigheid. Zijn laatste smsxe2x80x99je, waarin hij zegt dat ze nooit meer terug hoeft komen, geeft de doorslag. xe2x80x9cIk voelde dat er een siddering door mijn lijf ging, ik ben als het ware boven mijzelf gegaan.xe2x80x9d  In die toestand rijdt ze naar het politiebureau, haalt haar dienstwapen uit de kluis en rijdt naar haar woning aan het Mastgatpad. Deniz zit achter zijn lap-top, als hij naar haar toe komt lopen schiet ze.

xe2x80x9cMensen kunnen van tijd tot tijd onenigheid hebben, dat is een natuurlijk iets, maar de oplossing kan niet zijn dat een van de partijen dan maar dood moet. Wie dit als oplossing ziet, is een egoxc3xafst.xe2x80x9d De ogen van de door verdriet en emoties getekende Turkse vrouw schieten vuur en de wat kleurloze blonde Nederlandse vrouw tegen wie ze zich richt kan niet anders dan wegkijken. Bij de rechtbank in Lelystad vertelt de Turkse vrouw over het leed dat deze Judith F. haar familie heeft aangedaan door haar broer te vermoorden. En waarom? Hij zou over enkele weken het huis uit gaan. Voelde ze zich echt bedreigd of speelde er iets heel anders? Haar broer kan het niet meer navertellen, maar is wat Judith vertelt de waarheid?

Het was vanaf het begin een ongelijkwaardige relatie. Judith F., gescheiden, moeder van twee zoons, heeft tijdens vakantie in Turkije de 18 jaar jongere Deniz ontmoet. Ze neemt hem mee naar Almere, waar hij bij haar intrekt. Judith werkt als wijkagente. In april 2008 is de liefde van de kant van Deniz over, ze besluiten uit elkaar te gaan, maar Deniz mag wel bij haar in huis blijven wonen. xe2x80x9cNaxc3xafef,xe2x80x9d zo oordeelt een psychiater achteraf, die ook constateert dat Judith iemand is die conflicten en confrontaties uit de weg gaat en er liever niet over praat. Ze heeft een schreeuwende behoefte aan xe2x80x98affectiexe2x80x99: liefde en aandacht. Als Deniz haar die niet meer kan of wil geven, loopt het helemaal spaak. Ze zou door hem mishandeld en bedreigd zijn en hij zou haar bij alles wat ze doet in de gaten houden.

Als Judith op 10 april in Lelystad voor de rechtbank staat, zegt ze: xe2x80x9cDe laatste maanden was dat steeds erger geworden, hij was aan het veranderen, hij had ernstige psychische problemen, hij worstelde met het geloof. Hij wilde eigenlijk niet verhuizen, maar toch wel. Hij had problemen op zijn werk. Hij wilde bij mij blijven, of toch niet. Hij was extreem lief of extreem kwaad. Ik mocht geen relatie beginnen met een andere man, dan zou hij mij weten te vinden.xe2x80x9d

Als hij in augustus drie weken met vakantie naar Turkije is, zou hij haar door andere Turkse mannen en een vrouw in Nederland hebben laten volgen. Als hij terug is en weer bij haar woont, gaat dat gewoon door. Judith: xe2x80x9cDe laatste weken was dat nog erger geworden, ik werd gecontroleerd bij het boodschappen doen, bij alles, ik had geen zeggenschap meer over mijn eigen seksualiteit.xe2x80x9d

De rechter vraagt dan hoe het nou toch kan dat ze niet eerder om hulp heeft gevraagd, als wijkagente had ze toch ook regelmatig met slachtoffers van huiselijk geweld te maken, als je dan zelf zoiets meemaakt, gaan er dan geen alarmbellen? Judith: xe2x80x9cOp dat moment ben je gewoon mens, ik had niet de kracht me eraan te onttrekken, ik was slachtoffer, ik was bang.xe2x80x9d Ze praat er wel over met collegaxe2x80x99s, maar ze vertelt niet alles en ze bieden niet meer dan een luisterend oor.

Op woensdag 10 december komt de uitbarsting. Deniz heeft er geen geheim van gemaakt dat hij een nieuwe vriendin heeft, in Duitsland, hij zit de hele dag met haar te mailen en te chatten. Judith en hij bespreken dan de komende kerstfeestviering. Judith heeft al kerstspullen gekocht, ze is van plan het thuis te vieren met haar zoontjes, Deniz had al gezegd dat hij dat niet wil. De rechter houdt Judith voor dat ze verdrietig was dat Deniz naar zijn vriendin zou gaan. Judith: xe2x80x9cIk was niet verdrietig, ik vond het niet prettig. Hij was op dat moment in een goede stemming, ik dacht: nu kan ik hem wel vragen of ik de kerstloper in de kamer mag leggen.xe2x80x9d Deniz wordt kwaad, Judith raakt overstuur, ze pakt wat spullen en besluit bij vriendin Patty in Almere-Haven te gaan logeren. Ze rijdt weg en stopt op de parkeerplaats bij de Gamma. Ze belt Patty, maar die neemt niet op. Ze smsxe2x80x99t met Deniz, die twee berichtjes terugstuurt. De eerste is: xe2x80x9cWat je wil, het is jouw leven, veel plezierxe2x80x9d maar de tweede doet xe2x80x99t hem: xe2x80x9cOkxc3xa9, ik hoef jou niet meer te zien, je bent een kind, stuur geen sms meer, je komt er niet meer in.xe2x80x9d

Judith zegt: xe2x80x9cEr ging een siddering door mijn lijf, ik ben als het ware boven mijzelf gegaan, ik ben naar huis gegaan zonder iets te denken of te voelen.xe2x80x9d De rechter vraagt of ze kan uitleggen waarom dit zo doorslaggevend was, hij zou toch al op zichzelf gaan wonen, waarom was ze hierdoor dan toch zo ontzettend van streek? Judith heeft er geen antwoord op.

De cameraxe2x80x99s van de Gamma registreren dat de auto van Judith 24 minuten op de parkeerplaats heeft gestaan: ze heeft de hele tijd gehuild, gebeld en gesmsxe2x80x99t. Op 20.46 uur is ze op het politiebureau in Almere, waar ze haar wapen uit de kluis haalt. Om 21.09 uur doet Judith zelf de melding van de schietpartij in de woning. Ze herinnert zich er niet veel van. In een verklaring zei ze: xe2x80x9cDeniz reageerde weer agressief tegen mij. Ik herinner mij dat hij opstond, hij heeft niks gezegd, ik heb het dienstwapen uit mijn jas gepakt. Met mijn linkerhand, ik ben linkshandig. Ik heb op zijn hoofd gericht omdat hij zo agressief opstond. Ik weet van maar xc3xa9xc3xa9n keer schieten, verder herinner ik me alleen maar pijn en verdriet, een opeenstapeling van nare dingen. Als vrouw, als mens, als politieagente en als moeder voelde ik mij beroofd van al mijn waardigheid.xe2x80x9d

Rechtbanklelystad1webUit het onderzoek blijkt dat ze ook nog drie keer van achteren op Deniz heeft geschoten, toen hij al op de grond lag, maar daar herinnert ze zich niks meer van. Wel dat ze bloed zag, dat ze daar vreselijk van geschrokken was, en dat hij nog ademde. Hij overleed later in het ziekenhuis. De psychiater concludeert: xe2x80x9cZe heeft het voorwerp van haar lijden vernietigd. Ze wilde hem niet dood, maar hij moest ophouden haar pijn te doen.xe2x80x9d

Welke pijn was het ergst? Zelf zegt ze dat zich slachtoffer voelde van huiselijk geweld, van mishandeling en bedreiging, maar hoe erg was het? De rechter heeft daar wat vraagtekens bij: het is hxc3¡xc3¡r woord, Deniz kan het niet meer navertellen. En tegen een goede vriendin zei ze, nadat Deniz in augustus had verteld dat hij een nieuwe vriendin had, dat xe2x80x9cal die dingen uit het verledenxe2x80x9d minder erg waren dan dat. De rechter vraagt hoe dat kan, xe2x80x9cde relatie was toch al verbroken?xe2x80x9d

Judith: xe2x80x9cHet is heel moeilijk. Als je met iema
nd bent, is het niet zo over.xe2x80x9d

Of was het toch vooral jaloezie? Judith: xe2x80x9cIk was niet jaloers, ik was verdrietig. We hadden afgesproken dat we niet met een ander mee zouden gaan.xe2x80x9d

De officier van justitie eist twaalf jaar cel. Op 24 april 2009 is Judith veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar.

No Responses to “Politievrouw Judith schiet door”

 1. @ April 27, 2009 at 11:48 am #

  Ik denk dat Judith gewoon jaloers is geweest.
  Als je toch mishandeld wordt moet dat toch ook zichtbaar zijn geweest!

 2. derrick April 27, 2009 at 12:36 pm #

  @@ heb je wel eens van geestelijke mishandeling gehoord is mischien niet zichtbaar maar even zo niet erger als fysieke mishandeling

 3. @ April 27, 2009 at 1:23 pm #

  @derrick,
  Ik heb wel eens van geestelijke mihandeling gehoord.
  Maar dan nog, ze wilde toch zelf niet bij hem weg.
  Als ik in haar schoenen had gestaan, was ik zelf weggegaan met mijn kinderen.
  Ze had beter moeten weten als politievrouw.

 4. Jacqueline April 27, 2009 at 1:24 pm #

  Judith: xe2x80x9cIk was niet verdrietig, ik vond het niet prettig

  Ik was niet jaloers, ik was verdrietig. We hadden afgesproken dat we niet met een ander mee zouden gaan.xe2x80x9d

  Volgens mij is Judith gewoon, verdrietig, wel jaloers of wel verdrietig en niet jaloers of ze vond het gewoon niet prettig

  Breien jullie er maar wat van….

  Gewoon moord met voorbedachte rade…dus rijp voor levenslang of 30 jaar.

  1x in zijn hoofd en dan nog even rustig 3x in zijn rug. Knap hoor!

  Net al ieder ander “mens” of niet Judith?

 5. Jacqueline April 27, 2009 at 1:44 pm #

  Van die ellelange straffen meende ik natuurlijk helemaal niets.

  Hiermee wil ik aangeven dat die “maatschappij”, wie dat ook mogen zijn om hogere straffen schreeuwt.

  Straffen helpt niet!

  Een dierenasiel roept emoties op bij de bezoekers. Daar zitten ook echter valse honden/dieren waarvan gezegd wordt dat deze vals gemaakt zijn.

  Des te meer je die dieren gaat opsluiten en isoleren des te depressiefer worden ze.

  Zo werkt dat bij de mens ook!
  Alhoewel ik mezelf wel kan verenigen met een TBS concept. Daar wordt gewerkt aan een doel en in de reguliere gevangenissen niet. Daar wordt je op alle fronten voorzien van leugens door de hogere dames en heren.

  Judith heeft nog twee zoons!
  Judith gun ik een electronisch huisarrest van 10 jaar!

  Waarbij zij nog kan bijdrage aan die zogenaamde maatschappij en haar zoons verder kan begeleiden.

 6. Jan August 30, 2009 at 1:44 am #

  Gewoon een pure moord anders schiet je niet zo vaak.
  En 10 jaar electronisch huisarrest belachelijk ze heeft wel een jong mens van 28 het leven ontnomen.Die ook familie had die van hem hield.
  Nee ik denk eerder deze oude kip kon het niet niet verkroppen dat haar jonge haan haar verliet en daarom zijn nek maar heeft omgedraaid.Minimaal 20 jaar was haar straf geweest 14 jaar in de praktijk.
  nu is ze met 6 jaar alweer buiten en met 4 jaar alweer met proefverlof.
  Vind dit wel een erg mild vonnis.

 7. hende October 30, 2010 at 9:27 pm #

  puure moord nu sorry ik heb zelf jaren in het zelfde schuitje gezeten als judith nu ik kan het mij goed voor stellen dat je zo lang mogelijk alles normaal wil houden.zelfs voor de buiten wereld .dat deed ik zelf ook .aleen ik had een nederlandse man.die mij zo mishandelde met geweld en geestelijk.dat ik zelf ook vaak op het punt heb gestaan om het op telaten houden hoe dan ook het maakte mij niks meer uit .mijn leven en mijn kinderen hun leven had hij toch al kapot gemaakt.ik heb geluk gehad dat ik de kracht nog had .om bij hem weg tegaan.maar heb na de tijd nog altijd strijd met hem aan gemoeten.tot dat hij een hartinfackt kreeg.en in coma lag na de tijd toen hij er uit kwam was het een kind van 5jaar.en overleed 4jaar later.en ik was van hem bevrijd dacht ik maar nee.de wonden zijn er nog iedere dag .ik wil judiht niet vrij praten.zeer zeker niet.het is niet goed wat ze heeft gedaan .en dat er een straf op staat ja daar ben ik mee eens .koele moord nee zo zie ik het niet.het was een daad uit wanhoop zo zie ik dat .iemand die dat niet zelf heeft mee gemaakt weet niet waar hij over praat .en hoop dat voor iedere vrouw dat niet hoefen mee temaken het is een hel.dus mensen oordeel niet tesnel gr hende

 8. Ronaldo July 3, 2011 at 4:09 am #

  Hele slechte vrouw,zo slim hoe ze alles uitspeeld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: